Şimdi Ara

Hangi çoklayıcıyı kullanmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • RX 6700 xt almaya karar verdim lakin benim PSU'da sadece bir tane 6+2 mevcut, tüm baglantılar aşagıdaki fotografta gözükmektedir.

    Hangi çoklayıcıyı kullanmalıyım?


    İlk olarak aklıma 6+2 yi 8+8 e çevirmek geldi. Kaliteli bir dönüştürücü buldum ama burada şöyle bir şey aklıma takıldı. GPU en fazla 240w tüketim yapacak. Kart PCI-e slottan 75w çekse geriye yaklaşık 165w kalacak. Tamam sekiz 8+8 PCI pin var fakat pcı pin den en fazla 150w çıkıyormuş. Yani 6+2 kablo 8+8 oldu ama benim yine 6+2 kısımdan 150w üstü güç geçmesi gerekecek. Bu da ısınma, erime veya kapanma gibi sorunlar yapar mı? Bu arada Kablolar kaliteli, yine de sorun olur mu?


    İkinci olarak farklı bir yol düşündüm, CPU GPU kadar güç tüketmeyecek, CPU ğüç kablosunuda GPU ya takayım böylelikle sorun ortadan kalkacak. Buradaki sorun ise elimde sadece 1 molex ve 1 satanın kalmış olması.


    Sizce ne yapmalıyım? Çok fazla harcama yapmadan yükseltme yapmaya çalışıyorum lakin bir türlü işin içinden çıkamadım. Bir kaç tane ikinci el güzel RX 6700 XT buldum fakat şu PSU sorununu çözemedim.



    Hangi çoklayıcıyı kullanmalıyım?


    Hangi çoklayıcıyı kullanmalıyım?


    Hangi çoklayıcıyı kullanmalıyım?


    Son olarak son resimde sol orta kısımda bulunan iç içe geçmiş soketler nedir? Bir tane molex buraya kullanılmış ama o iç içe geçmeyi anlayamadım.









  • O tarz dönüştürücüleri sağlıklı bulmuyorum. Molex kabloları da daha ince yapabiliyorlar. Bir diskin tüketimi bir ekran kartıyla aynı değil.

    Dönüştürücü kullanacaksanız da dönüştürücünün soketlerin, o taktığınız molex kablonun sıcaklığını uzaktan ateş ölçer falan varsa (yoksa elinizle) kontrol ediniz (ekran kartını zorladığınızda). Eğer ısınıyorsa Psuyu değiştiriniz.

    Son resimdeki üst üste takılı molexler muhtelemen kasa fanları bağlıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Techpowerup ın incelemelerine göre 6700xt anlık olarak 320 watta kadar güç çekebiliyormuş. Psu nuzun marka ve modelini yazmamışsınız ama çıkış sayılarına bakarsak pekte iyi birşey değil gibi görünüyor. Yerinizde olsam önce psu yu güncellerdim ya da psunuzu zorlamayacak bir ekran kartı bakın.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Sıcaklık kaç derece olursa tehlikeli? Birde CPU güç kablosunu gpu ya taksam ve CPU için molex veya satalari 8 pine dönüştursem mantıkli mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

    Hocam biliyorum. Detaylı inceleme yaptım. Benim PSU high power hpq-500st-h12s 12v kanalından 450w verebiliyor. Sizin söylemiş olduğunuz 320w değer spike testinde tüketilen değer. Tüm sistem oyunlarda en fazla 370w tüketeceğini düşünüyorum. PSU nün güç konusunda yeteceğine eminim tek derdim bağlantı sorunları. Başka bir forumda 6+2 yi 8+8 yapmak daha iyi dediler ama şundan emin olamıyorum. Benim tek 6+2 den geçen elektrik 150w yi aşicak, bu tehlike yaratır mı? Bu arada kaliteli ve bakır kablo buldum. Buna rağmen sorun olur mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inconr İ kullanıcısına yanıt

    Hocam spikelarda psunuz yan çizmezse 6 + 2 den 8 + 8 e dönüştürücünün sorun çıkartacağını sanmıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cpu kablosu gpuya takılmaz. Pin dizilimleri farklı. Ya psu ya kart birini yakarsınız dikkatli olun. Güzel bir psu alın. Tek 8 pin ile olacak iş değil çünkü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • K U L L A N I L M A Z !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    NE VAR NE YOK YAKARSINNNNNN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Sistemin ihtiyacını hesapla, %25-30 fazla kapasiteli, kendinden 2 adet 8+8 GPU güç çıkışı olan PSU al.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 15 Eylül 2023; 16:6:57 >
  • Herkese değerli yorumları için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inconr İ kullanıcısına yanıt

    Hocam sonuç ne oldu acaba ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.