Şimdi Ara

HANGİ FREN BALATASI ? ( ANA KONU ) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
5
Favori
165.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2016 a4…orjinal fren balataları bitmek üzere araç yaklaşık 72 bin kmde. Ön arka ate bulamadım, sadece ön bulabildim. Acaba diyorum önlere ate arkalara da textar, trw ya da feredo alsam nasıl olur? Ya da hiç ate ile uğraşmayayım ön-arka bu üçlüden birini alayım…ses takıntılı biri olduğum için mümkün mertebe orjinal ve sorun çıkarmayacak bir şeyler istiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kale frenleme performansı açısından çok güzel ama çok çok çabuk bitiyor. Sürekli şehirlerarası sakin kullanımda bana 40 bin km dayandı. Şehir içi kullanımda 20binde bitirenleri de duydum.


    Fiyatları da eskisi gibi uygun değil.

  • Arkadaş nasıl bir konu ve sonuçsuz öneriler paradoxu bir şeymiş bu balata olayı.
    Biri kale harika sessiz yumuşak ama fren mesafesi uzuyor demiş.
    Diğeri kalede frenlerim tutmuyo
    Biri trw harika yumuşak diğeri trw sert diskimi çizdi
    Yine bosch içinde aynı. Bir iyi bir kötü yorum. Çok uçlarda yorumlar.
    Ben delphi mehane4 arkalara taktım. Diskimi çizdi bildiğin metal sürtme sesi geliyor. Orginal balata dan şaşmak gerek sanırım. Trw alsam yine riskli. Önler orginal cam gibi duruyor disk...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zcustun Z kullanıcısına yanıt

    Kale'nin yumuşak olmasından kaynaklanıyor hocam. Yumuşak balata iyi ısırır ama erken biter. Diskin erken bitmesinden ziyade balatanın bitmesinin pek önemi yok benim için

  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    Madem konu güncellendi ben de mesajımı günceleyeyim. Araca internetten güvenilir bir siteden textar balata aldım, tamirci arkadaş arkalar daha gider dedi sadece önler değiştirdi. Yaklaşık 6 ay kadar oldu herhangi bir ses sorun yok. Frenleme de gayet iyi…

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veee heyecanlı bir edit geliyor.
    4 ay önce arka balatalar hafif ses yaptı. Ve balatalar bitmiş dedi yetkili. 1500tl dedi. Neyse bakarız dedim. O ara mini onarım için autokinge girdim. Neyse siz değiştiriyomusunuz dedim. Evet dediler. Delphi marka yı 600 e değiştiler.
    Yazdı camları açmıyorduk. Neyse ılık havalarda camı açımca fark ettikki değişik bir metal sesi geliyor. Frendeyken bozuk yolda artıyor.
    Neyse ayrı bir servise gösterdim. Delphi danki balata takılmış. Orginal 2000 tl dedi. Neyse autokinge geri gittim garanti yokmu yeni değişti dedim. Tabii var efendim diyip hemen ücretsiz değiştirdiler ama yine delphi. Başka marka yokmuş.
    Neyse aaa bir baktık ses devam ediyor. Sonra youtube tamirciliği düsturuyla araştırdım.
    Disklerin arkasında ince bir koruyu sac var. Yarım kalipere kadar. Çekicin sapıyla onu geriye doğru ittim. 17 jantlarda zaten açıkta gibi...
    Ve ses sıfır tamamen gitti...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçen bi i20 almaya gittim frenler berbat taş gibi tutmuyo dedim bu ne balataları yeni değiştirmiş sanayide

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt

    Evet ama yumuşaklığın da dozu olmalı. Daha önce de farklı markalar kullandım bu gerçekten çok çabuk bitiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valeo Balata Bosch disk aldım Honda Civic 2016 ötme sesi yüzünden iade ediyorum o kadar kötü bir marka Valeo


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ferodo premier var önlerde. Önceleri sesden şikaket ediyordum sık frenlemelerde ısınınca bazen ses yapabiliyordu ama tamamen kesildi. Fren performansı olarak çok beğendim. Sert kullanımlarda bile fren performansi düşmedi hiç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önler textar arkalar ferodo şimdilik memnunum 2020 c serisi

  • 2016 golf 1.6 tdi otomatik icin ferodo almayi düşünüyorum sessiz oluyormuş.ama bazi sitelerde bir kac tane farkli var galiba neye gore secmeliyim mm falan yaziyordu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • serkanjk kullanıcısına yanıt

    konu eski ama cevap vereyim..aftermarket (yani yetkili servis dışında satılan ürünler) feredo trw valeo febi texter delphi bosch vs markalı ürünler genelde avrupa dışında imal ediliyor..disklerin %90 ı hatta %99 ü çin malı..feredo ve bazı markaların balatalarıda çinde üretliiyor..yani kaliteleri düşük..yetkili serviste satılan balataların tamamına yakını avrupa üretimi disklerde aynı şekilde..balatalar genelde romanya malı çıkıyor..maslak doğustan 3-4 defa orjinal balata aldım..feredo olanlar ingilitere malıydı kaliteliydi. yine audi marka aracıma balata aldım üzerinde yazmasada üretildigi yerden pagid marka oldugunu (hella pagid değil sadece pagid olan) öğrendim..romanya malıydı..yine servisten trw denk geldi romanya malıydı..almanya ve ingiltere ürünleri(aftermarket olanlar) uzun zamandır türkiyeye gelmiyor geliyorsa da tek tüktür. ferodo için aftermarket ürün almıştım ses yapıyor diye soktum çin malıydı.hella pagid balata aldım romanya malı çıktı..onu takmıştım memnunum şimdilik..hella pagid ile pagid ortaklık yapısı nasıldır bilemem ama farklı firmalarmış onuda ileteyim..ate denilen üründe italya ve çek cumhuriyetinde üretiliyor alman malı falan değil..aynı şekilde febi bluepoint swag gibi bilstein ürünleride almanya üretimi değil..zimmerman ürünleride var onlar hangi ülke bilmiyorum pahalı olduguna göre avrupa malıdır..yine jurid de kalitelidir ama avrupa ürünü bulmak zor..

    sonuçta servis dışında disk alacaksanız önerim hella pagid çin malı ama kaliteli ben aldım memnun kaldım açıkcası..balata alacaksanız textar genelde romanya üretimi yada hella pagid oda romanya üretimi olabilir..diğer after market balataların çoğu hindistan çin tunus vs avrupa dışı ürünlerdir başta söylediğim gibi..zaten fiyatlardan da bu anlaşılıyor avrupa ürünleri hep bir tık pahalıdır..

    üste adı geçen tüm markalar araç markalarına üretim yapan firmalar ama aftermerketleri facia gerçektende..mesela trw balataları berbat oğlu berbat..trw denilen marka golflerın fren sistemlerini üretiyor. kaliper vs..mesela golflerde jurid marka disk çıkar ama trde aftermarket bulmak zor.

    birde şu olay var araç üzerinde çıkan markadan devam etme durumunu anlamıyorum..araç üreticileri oem üreticilerden düzenli oalrak parça alıyor araçlara takıyor kime ne denk gelirse..ben aldıgımda bridgestone lastik çıkmıştı aynı araç aynı zamanda fabrikadan çıkan arkadasımın aracında ise continental..neyse konuyu çok uzatmadan balata alacaksanız yetkili servis önceliğiniz olsun yok o kadar para vermem diyorsanız üsteki tavsiye ettiğim ürünlerden alabilirsiniz. tabii ki ytd :)





  • rb diye ispanyol bir balata aldim cok memnunum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayd marka balata ile ilgili editimi gireyim.

    Yokuş aşağı inişlerde 80 100 bandında (şehirlerarası) çok çabuk uğuldamaya başlıyor ve tedirgin ediyor.

    Yokuş aşağı inişlerde(çok dik) dur kalk halinde ilerlerken iğrenç ötesi bir metal sesi çıkarıyo. (kaliper sürtüyo sandım, tekeri söktüm balatalar sağlam).

    Şehir içi kullanımda 50 60 km gibi hızlardan yavaşlarken durmaya yakın anlarda gıjjjjj diye ses geliyor. (ışıklarda)

    Balata çabuk ısınıyor. Isındığı vakit koku da yapıyor ve tutma gücü de hemen azalıyor. Diğer markalarda böyle bir şey yaşamadım.

    Bosch diskle kullanıyorum. Aynı diski kale balata ile kullanırken zerre sorun yoktu.

    Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Çin malı olanlar bile böyle adi değildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zcustun -- 7 Nisan 2023; 11:18:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trw 550 ate 1200lira aradaki farka değer mi sizce arkadaşlar ?


    Araç polo 6


    Servis 1746tl verdi işçilik hariç

  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt

    Değmez bence. Trw de gayet kalitelitir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VAG grubu araçlar için Hella Pagid markasını öneririm.

  • Apetech balatadan uzak durun. Bizi tüm aile öteki tarafa postalıyordu ucuz yırttık.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Servis ile pazarlık yapıp 1100e serviste değişim yaptıracağım arkadaşlar.


    rot başlarınıda 2000tl'e değişecekler.


    hepsine işçilik vs dahil.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.