Şimdi Ara

Hangi iphone

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Apple piyasası hakkında bir bilgim yok android kullandığım için.
    Yakınım için iphone alınacak temiz ikinci el. 3500 tl kadar çıkılabilir. Ben mi note 10 lite alır geçerim ama
    XR biraz bütçeyi aşıyor, 7 eskidi, 8 bulabilir miyiz o da memnun eder mi bizi bilmiyorum.
    Profesyonel kullanıcı değil. Şuan 6s plus kullanıyor. Batarya harici memnun aslında
    Sizin öneriniz ne olur?



  • up
  • Ben olsam iphone 11 den aşağıya cihaz almam. Belki xs serilerine yönelebilirdim ama o fiyatlara yakın zaten 11 var. 11 i tercih ederdim. Ama tabi bütçe meselesinden siz diyorsunuz XR biraz aşıyor. 8/8 Plus serilerinin de eskidiğini düşünüyorum. Bence alınacaksa XR dan aşağısı düşünülmemesi lazım. Uzun vade de düşünmek lazım.
  • cem_23 C kullanıcısına yanıt
    Hocam bence de bu saatten sonra iphone alınacaksa en azından XR olabiliyorsa 11 olmalı ama ikinci elde bile fiyatlar yüksek. Biraz bekleyelim bakalım 12 çıktığında 11 kullananlar model yükseltmek isteyeceğinden fiyatlar biraz olsun düşer diye düşünüyorum. Bu fiyatlara android seçenek çok fazla ama kullanacak kişi için iphone alacaz mecburen.
  • Dr_y D kullanıcısına yanıt
    Benimde ailemde var iphone'a alışmış insanlar. Iphone dışına çıkmak istemiyorlar. Bende zamanında iphone kullandım. Android'e geçtiğimde biraz zorlandım ama çok büyük rahatlık oluyor diye düşünüyorum. Android dünyası fazlasıyla geniş. Gel gelelim bunu anlatamıyorum aile fertlerine 😄 Yapıcak bir şey yok tabi. Apple'ın kötü cihazlar çıkardığını düşünmüyorum. Ama androidde daha uyguna bu işi yapan üreticiler var. Yeterli maddi durumu olan alabilir orası ayrı konu ama bence çok fazla şişirilmiş fiyatlı cihazları var. Gereksiz buluyorum bu fiyatları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr_y D kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz batarya sorununun yaşanmaması için en az XR alınması gerek. Ayrıca 8 dediğiniz cihaz bugün 3. yılında, max 2 sene daha destek alacak. 12 çıktığında XR o konuma gelecek ama bir nebze yazılım olmasa da tasarım ve batarya tarafında daha alınabilir olur. Ben iPhone 8'i alınabilir gören birinin kesinlikle bütçe artırıp SE 2020 almasını tavsiye ederim.

    Iphone 12 çıktığında diğerlerinin ucuzlayacağını düşünmüyorum, 11'in fiyatlandırıldığı zamanki dolar kuru ve vergiler bugün çok arttı. 12'nin ABD fiyatı aynı olsa bile burada 8000 civarına fiyatlanır, 11 de en düşük 6500-7000 bandından bulunabilir olur. Araya XR ve SE 2020 modelleri girdiği için 11'in 2. eli her türlü bunların sıfır fiyatının üstünde kalır ve 6000 civarında satılır. 12 çıktıktan sonra da geçmiş nesil olarak 11 ve SE 2020 belki bir ihtimal XR alınabilir olacağı için 5000 TL bandına çıkmak gerekir, o paraya da SE 2020 alınır zaten.

    Artık ikinci elde bile ciddi paralar vermeden iPhone kullanmak pek mümkün değil, F/P oranı yüksek bir Android modele yönelmek en mantıklı olan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 27 Haziran 2020; 18:26:19 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.