Şimdi Ara

Hangi İşletim Sistemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir süredir kendim kullandığım masaüstü bilgisayarımı kardeşlerime devretmiş bulunmaktayım. Ancak devir işlemini gerçekleştirmeden işletim sistemini de bir değiştireyim dedim. Bir öğrencinin ihtiyaç duyacağı ibr işletim sistemi olsun fazla da yormasın istiyorum.
    Aslını isterseniz bir de yüklenecek programlardan ötürü bulaşacak virüsler ve sonrasında uğraşacağım için kolaya kaçıyorum bir bakıma

    AMD Sempron 2800+ İşlemci,
    2048 mb DDR Ram,
    IDE 40 gb HDD
    256 MB GeForce Fx5500 Ekran Kartlı bir sistem için bana işletim sistemi tavsiye edebilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.alphi -- 29 Ocak 2011; 21:49:51 >



  • Ubuntu
  • Hiçbirşeyine karışma kendi yağında kavrulsun virüslerden illallah edince sonra senin dediğine gelir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sse

    Hiçbirşeyine karışma kendi yağında kavrulsun virüslerden illallah edince sonra senin dediğine gelir :)


    dediğin gibi hiç bir şeyine karışmadım, onlar da virüs sokmaya falan devam ettiler ve şu anda bu alet hiç kasılmadığı zaman kasılıyor o değil de her akşam "abiiii bakar mısın" klasik duyduğum cümlelerden oldu.

    Sanırım bu işletim sistemi işi farz oldu.

    Tez elden önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar
  • Başlangıç için standart dağıtım olan Ubuntu tabii ki de.
    Eğer grafik olarak daha az kasacak bir şey istiyorsanız Xubuntu da alternatif olabilir.
  • Şu anda windows üzerine Ubuntu 10.10 sürümünü kurdum, bir süre kullansınlar bakalım. Eğer alışabilirlerse temelli kurulum yapacağım. Yalnız sistem yine de biraz ağır gibi, Windows üzerine kurulu olduğundan olabilir mi?
  • Wubi ile kurduysanız gerçek performans alamazsınız. Zaten Windows üzerinde çalışır. Sizin yapacağınız normal kurulum. Bu şekilde gerçek performansı görebilirsiniz.
  • Wubi NTFS i dosya sistemi olarak kullanıyor ki Linux'ın NTFS sürücüsü çok fazla işlemci kullanır kasması normaldir.
  • Wubi ile kurulum yapma sebebim bir süre kullanıp alışkanlıkları ortadan kaldırıp kaldıramayacağımızı görmekti. Bir gecelik kullanımın ardından bu gün itibarı ile bilgisayara Windows 7 Ultimate x86 kurdum. Performansı elbette XP sp3'e göre daha iyi ancak asıl Ubuntu ile bir kıyaslama yapamadım henüz. Harici diskim servisten geldikten sonra gereken yedeklemelerimi alıp diğer harddiskime Ubuntu 10.10 kuracağım. Uzun bir süre ikisin de kullandıktan sonra birinden birini sileceğim.

    Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.alphi
    Bir gecelik kullanımın ardından bu gün itibarı ile bilgisayara Windows 7 Ultimate x86 kurdum. Performansı elbette XP sp3'e göre daha iyi

    Yanlış mı anladım? Win7, XP SP3'ten nasıl daha performanslı oluyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 30 Ocak 2011; 21:27:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolf_263

    quote:

    Orijinalden alıntı: dr.alphi
    Bir gecelik kullanımın ardından bu gün itibarı ile bilgisayara Windows 7 Ultimate x86 kurdum. Performansı elbette XP sp3'e göre daha iyi

    Yanlış mı anladım? Win7, XP SP3'ten nasıl daha performanslı oluyor?




    Daha öncesinde bir kaç kez XP ile format atmıştım aynı bilgisayara. Sistem zaten eski olduğu için antivirüs yazılımı kullanmadım hiç. En son formatımın üzerinden fazla bir süre geçmemişti ve performansının nasıl olduğunu gayet iyi hatırlıyorum. Bu gün Ultimate'i yüklerken çok ciddi şüphelerim vardı ama çalışması aero efektleri açık olduğu halde XP'den daha iyi gibi geldi bana. Tabi şahsi görüşüm.

    buyrun bu da bir ekran görüntüsü
     Hangi İşletim Sistemi?




  • Bellek fazla olduğu için performansı daha iyi geliyor.
    Oyun amaçlı kullanılmayacaksa Linux daha akıllıca olur.Durduk yere şişmez, yavaşlamaz,antivirüs gerektirmez.Kimse anasının karından Windows öğrenek çıkmıyor biraz zorlansınlar.En azından kafan rahat olur.Kardeşlerin gün gelir ben Linux bile kullanabiliyorum diye hava atarlar arkadaşlarına :)
  • bu gün kargoyla pardus 2011 dvd'si gelmiş eve, istemiştim bir süre önce. bakalım bunu da şişirdikleri vakit pardus 2011 ile yada henüz gelmedi ama geldiği takdirde ubuntu 10.10 ile bir kurulum yapacağım.

    aslında diz üstü bilgisayarıma da kurmayı düşünüyorum ama diz üstünde linux'ın sorunlar yaratabildiğini duymuştum.

    hayırlısı artık
  • Olası (en azından benim karşılaştığım) problemler çalışmayı engelleyen şeyler değil.Misal Fn tuşlarının harici ekrana geçişde çalışmaması,pil süresinin biraz daha az olması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sse

    Olası (en azından benim karşılaştığım) problemler çalışmayı engelleyen şeyler değil.Misal Fn tuşlarının harici ekrana geçişde çalışmaması,pil süresinin biraz daha az olması.



    Ekran kartının tanınmamasıyla ilgili bir kaç şey geldi kulağıma (Ati HD5650 için konuşuyorum tabi) bir de aşırı ısınma problemi falan oluyormuş sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.