Şimdi Ara

hangi macbook neden macbook?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,

    mac ler hakkında en ufak bilgim olmadığı için tecrübelerinizden birşeyler öğrenmek istedim. Öncelikle inernette 3500 a dolaşan modelin artısı eksisi nedir? Fiyat olarak apple sitesindekilerden neden farklı?

    işlemci olayına takılmalı mıyım? Ram vs. windowsa göre çok daha performanslı çalışıyor diye biliyorum.

    256gb düşünüyorum 128 yeterli olur mu? 1000t sadece hafıza içinse dışardan sonrada ek hdd almak daha mantıklı geldi şuan.

    birde eğer pro seçilecekse 3.1 mi tercih etmeli 2.3 fazlasıyla yeter mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jagatai -- 11 Haziran 2018; 11:17:7 >



  • Merhaba,

    Windows, linux ve mac os işletim sistemlerini kullanmış biri olarak kesinlikle mac os'un kullanıcı odaklı oldugunu(kolay kullanım) ve çok performanslı çalıştığını söylemeliyim.



    Apple Store'dan ya da internetten almanız fark etmez ikisinde de 2 yıl Türkiye garantili olur. (Apple storedan aldığınızda 15 gün koşulsuz iade hakkınız var ondan fiyat farklı.)



    3500'e bulunan model macbook air yani giriş modeli. Eksi olarak ekran çözünürlüğü düşük ve tft teknolojisini kullanır. Cihazın işlemcisi güncel bir işlemci değil.(eski) Artı olarak sd kart girişi, normal boy usb girişleri var fakat usb c yok.



    5200 civarına 13 inçlik macbook pro bulunuyor. Ekran çözünürlüğü yüksek ve ips paneldir.(renkler canlı) Eksi olarak 2 usb c girişi var(dönüştürücü ihtiyacı olacak) Artı olarak işlemcisi, performansı, kasasının daha küçük oluşu söylenebilir.



    Kesinlikle macbook alın derim sorunsuz yıllarca kullanırsınız ama air mi pro mu kararı size kalmış. Ben pro derim aradaki farka değer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • macbook air, evde işte İnternet, ofis, YouTube tarzı hafif kullanım için, ekran kartsız modeli, ısınmıyor, uzun şarj süresi var...

    pro ise, ekran kartı ile, grafik tasarım yapacaklar için "şart"...

    arada 3 bin TL'ye yakın fark var, tercih sizin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz babama almayı düşünüyoruz. Babam sadece PowerPoint’te sunum hazırlar Word de yazı yazar internette oyun oynar ve günlük ihtiyaçlarını giderir. Öyle yazılım büyük oyun gibi şeyleri yoktur. Sizce air yeterli midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beko1903 B kullanıcısına yanıt
    Babanız için kesinlikle yeterli olur. Ekran çözünürlüğüne de takılacağını sanmıyorum. Air güzel bir tercih olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TacoNikky T kullanıcısına yanıt
    4-5 yıl gider mi peki? Dediğim gibi internet oyunları office film video tarzı şeyler. Belki en fazla imovie den video düzenler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beko1903 B kullanıcısına yanıt
    Sağlamlık, bozulmama anlamında 8 sene civarı gider. Hızlılık anlamında 3-4 sene sonra biraz yavaşlasa da bence babanız kullanımda yavaşlık hissetmez. Windows bir bilgisayar yerine bunu almanız çok mantıklı olur, ne sorun çıkar ne de beklenmedik donma çökme gibi şeyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 MacBook Pro var. Mart ayında aldım. Hala sarj 2 saate yakın gidiyor. Bir film izliyorum aşağı yukarı. Cihaz 6 yıllık cihaz. Pro seçmemin sebebi final cut pro render işleri falan. Yoksa MacBook air gayet yeterli ve guzel bir cihaz. Bende ki 128 gb. Office 2016, final cut pro, garageband, photoshop, illustrator, yaklaşık 4gb arşiv ve ek programlar. Özellikle Parallels ile Windows 10 sanal makine kurulu. Hala 50gb dan fazla boş alan var.

    Aldığıma hiç pişman olmadım. Açıyorum, kapatıyorum kullanıyorum.

    Lakin bu işleri ben iPad ile de yapıyordum. Bana gereksiz geldi bu konuda. Şu an satmak istiyorum.

    Eğer sen kullanacak olsan iPad al derdim. 10 saat şarj, kalem desteği, ofis, video edit, photoshop, illutrator, hepsi için yazılım mevcut.

    Ama söz konusu babaysa ve de online oyunsa büyük ihtimal flash tabanlıdır o zaman MacBook air doğru tercih olur.

    Ben senin yerinde olsam temiz 2. el bakarım. Çünkü pişman olursan aynı paraya satabilirsin ya da az zararla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba, konu canli iken, bende kendine hem is hem

    Ozel kullanim icin bakiyorum , air dusunuyorum ama, 128 lik yeterlimi sizce ? Sonradan arttirabilir mi ? Birde her turlu program i kullanmak mumkun mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni touchbar modeller icin ssd değiştirilemiyor ama touchbar olmayan modelin de değiştirebilirsin ama hem parçayı bulması zor hem de çok pahalı onun yerine ben rami yükseltmenizi öneririm çünkü onu değiştirmenin hiçbir yolu yok çünkü lehimli geliyor maclerin diger bir güzel tarafı da her ne kadar optimized bir isletim sistemi olsa da aslında diler isletim sistemlerini de çok rahat bir sekilde kurup kullanabilirsiniz siz de bilirsiniz windows makinalara Mac OS X kurmak çok zor bir islem thunderbolt calismaz graphics driveri görmez bazen linux kurarkende problem de olabiliyor ama mac de Boyle bir problemle karsilasmazsiniz ileride daha fazla grafik gücüne ihtiyacınız olursa da egpu ile devam edebilirsiniz şöyle bir şey de var herkes apple in servis kalitesinden şikayet edebilir her seye para isterler ama duydugum kadarıyla lenovonun thinkpadler icin servisi iyiymiş apple la da daha once his deneyimim olmadı saygilar.




  • 2015 yılından bu yana macbook kullanıyorum.
    İhtiyacım olmadığı halde şımarıklık yapıp almıştım alırken de tam olsun dedim Pro aldım.256 GB - 8 GB RAM'li aldım.
    Keyif amaclı kullanmayı düşündüğüm içinde 13'inç aldım.
    Kullanıp alıştıktan sonra anladım ki meğerse benim için ihtiyacmış ve o zaman böyle olacağını öngörebilseydim 512 GB - 16 GB 'lik 15inçlik versiyonu alırdım.
    Çok uzun süre sıkıntısız problemsiz kullanabileceğiniz bir bilgisayardır.Bu zamana kadar güncelleme dışında hiç bişi yapmadan kullanıyorum ve 1 kez dondu.
    Üstelik yoğun ofis işlerim de kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.