Şimdi Ara

Hangi SSD'yi Almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bir süredir seçtiğim iki SSD'den birini almayı düşünüyorum ama hangisini almam gerektiğine karar veremedim;


    Almayı düşündüğüm ilk SSD Samsung 970 EVO 1TB (1400TL)

    İkincisi ise Samsung NVMe 980 1TB (1900TL)


    İlki daha fiyat performans ürünü olarak geçiyor ama Amazon'dan alacağım için Almanya'dan gelecek ve Türkiye'de garantisi olmayacak, ikinci bahsettiğim ise öbürüne kıyasla biraz daha pahalı ama hem Türkiye'den geleceği için burada garantisi olacak hem de ürünün özelliklerinde ısınmaya karşı yazılım tarzı bir koruması varmış.

    Bilgisayarım şu anki haliyle sürekli çöküyor ve bunun SSD'nin ısınıp çökmesi ile alakalı olduğunu düşünüyorum bu yüzden yeni alacağım SSD'de de aynısının olmasını istemiyorum.

    Söylediklerimden yola çıkarak hangisini almamı tavsiye edersiniz?









  • Merhaba,


    İkisi arasında tercih edilebilecek olan ürün kesinlikle 970 EVO modeli.


    Öncelikle evo'da dram olduğunu, düz 980'de ise olmadığını belirtmek isterim. Ayrıca fiyat performans açısından bakıldığında da doğrusu şüphesiz alınabilir, garanti konusunu ise dert etmenize gerek yok. Ürünün garanti süresi içerisinde arızalanması durumunda, iade ederek paranızı geri almanıza imkan veriyorlar.


    Çökme konusu ne yazık ki çok uçu açık bir olay, sağlıklı bir cevap verebilmek için dump dosyası üzerinden konuşmak gerekiyor.

  • İkisi arasında 970 evo tercih edilebilir. Hem de daha ucuz oradaki fiyat ve dramli bir ssd. Diğeri 980 olsa bile dramsiz olan model pro modelinin alt ürünü.

    980 ancak çok daha uyguna satılsaydı tercih edilebilirdi. Oradaki durum tam tersi.


    Bilgisayarın çökmesi tam o nedenle olmayabilir. M2 ssd Isı kaçlarda geziyor mesela. Belki de işletim sisteminde sorun var veya başka parçada. Tabi ssd de de sorun olabilir.


    Tam sorunu bulmak lazım. Sorduğunuz m2 ler de tercih 970 evo olan model olur. Garantiye çok takılmayım yurt dışından olması sorun olmaz, zaten global olarak satıcı amazon yine.


    Bnde aynı yerden yurt dışı olarak amazon dan psu ve aynı m2 ssdlerden 3 - 4 defa aldım ( wd - crucial - samsung ) sorun yok 6 aydır. Buradaki TR servisleri daha kötü zaten merak etmeyin.


    Amazon hiç olmazsa para iadesi yapıyor genelde fiziksel bir zarar verilmediği sürece. Buradaki çoğu servis gibi hemen "kullanıcı hatası" atasözünün arkasına sığınmıyor.





  • iczeleven kullanıcısına yanıt

    Yanıtın için çok teşekkür ederim, dediğin gibi 970’i almak daha mantıklı olacaktır sanırım.


    Çökme mevzusu laptopu aldığım günden beri olan, hatta bilgisayarı formatlamama rağmen hala devam eden ve canımı çok sıkan bir şey hatta bazen sırf bu çökmelerden dolayı laptopu aylarca açmadığım oldu. SSD konusunda yardım ettiğin için biraz ayıp olacak ama sakıncası yoksa bu sorunu nasıl çözebileceğim konusunda da yardımcı olabilir misin?


    Bilgisayarda oyun oynarken (ya da bilgisayarı ısıtacak bir şey yaparken) ne zaman ısınsa anlık ekran donuyor (bazen de renkler birbirine karışıp donuyor) ve metalik bir ses çıkmaya başlıyor, bilgisayar o an hiçbir şeye tepki vermiyor ve bilgisayarı kapatmazsam 30-40 saniye sonra bilgisayar kendi kendine yeniden başlıyor. Bilgisayarı kapatıp açtığımda ya da kendi kendine yeniden başladığında iki durumdan biri oluyor, ya Windows açılıyor ya da beni BIOS ekranına atıyor. İkinci durumda Windows’un başlamama sebebini bilgisayarın sistemin kurulu olduğu (C: SSD’sini) görmemesi olduğunu düşünüyorum çünkü sistem başlatma sıralamasında BIOS’ta da gözükmüyor, bilgisayarı kapatıp yaklaşıl yarım saat/bir saat beklediğimde bilgisayar tekrardan Windows’u açıyor. Bahsettiğin gibi Dump sayesinde bu durumdan kesin olarak nasıl emin olabilirim?


    Yardımın için tekrardan çok teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Tavsiyen için çok teşekkür ederim dediğin gibi 970’i alacağım, ayrıca Amazon’un bozuk ürüne para iadesi yaptığını söylemen de içimi epey rahatlattı ;)


    Bilgisayarın çökme durumu hemen hemen aldığımdan beri olan bir şey ve ne denediysem olmadı :(

    Nerdeyse her zaman oyun esnasında çöktüğü için kaç derece olduğuna hiç bakmadım ama ne kadar üstünde olduğunu bilmesem de 70’in üstünde olduğuna eminim. Daha önce bir kez Windows’u sil baştan kurmama rağmen çökme sorunu devam etti.

    Sorunun SSD’de olduğunu düşünme sebebim bilgisayar ne zaman çökse (dediğim gibi genelde oyun oynarken oluyor bu) metalik bir ses çıkmaya başlıyor, ekran donup kalıyor ve ne yaparsam yapayım hiçbir tepki vermiyor. Ben de bilgisayarı tuşundan kapatıp açıyorum ve iki senaryodan biri gerçekleşiyor, ya sorunsuz bir şekilde Windows tekrardan başlatılıyor ya da beni BIOS ekranına aktarıyor. BIOS ekranına gönderme sebebinin de SSD’yi algılayamaması olduğunu tahmin ediyorum çünkü bilgisayar çöktükten sonra bir süreliğine BIOS’taki başlatma seçeneklerinde SSD’im gözükmüyor.

    Seni meşgul etmek istemem ama sakıncası yoksa bu sorunum için de yardımcı olabilir misin?

    Tekrardan çok teşekkür ederim zaman ayırdığın için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • maymun_adam kullanıcısına yanıt

    Amazon yurt dışı ürünü 1 ay içinde geri alıyor dedim gibi bir fiziksel sıkntı olmayacak şekilde olacak ama. Amazon tr de ilk bir ay içinde öyle yapıyor, tr olan daha sonra sıkntı oldumu ürünün servisi ile iletişime geçersin ancak.


    Yurt dışı amazon, tamir olamayacak bir ürün ise ürün servisi tarafından m2 ssd gibi tamir olamayacak bir şey ise ya para iadesi yada ürünün aynısında tedarik ediyormuş. Bunlar tabi ürün kendi kendine bozulma durumları için geçerli.


    Yere düşürme kırma çatlatma gibi durumlarda işlemez. Burada da yurt dışında da. Gelelim son soruya , bios ekranında da ssd gözükmüyorsa genelde veya ara sıra gözüküyorsa evet ssd gidiyor demektir o şekilse.


    Samsung m2 ssd nin siparişi verilse de , o gelene kadar mümkünse farklı bir ssd ye sistem kurulup denenirse sonuç anlamak için kesinleşir. Bnde de bir m2 de aynısı olmuştu mavi ekran da veriyordu servislik olmuştu ürün.


    Bnde de biosa girdimde çoğu kez o m2 yi görmüyordu sistem. Eldeki ssd nin marka modeli neydi ? sorunlu denilen olan.





  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Amazon her türlü güven veriyor valla maşallah

    Çok mantıklı önce 2. SSD’me kurup sorunum kesin olarak SSD’den kaynaklı olduğundan emin olayım, senin bahsettiğin durumda çözümün ne oldu? Çöküyor dediğim SSD’nin adı sistem bilgisinde “samsung mzvlb256hbhq-00000” olarak geçiyor bu arada.


    Yardımın için tekrardan teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maymun_adam kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Bndeki başka bir m2 ye sistem kurmuştum sorun düzelmişti. Ben zaten anlamıştım kendimdekinde biosta falan onu göremeyince bu yolu denemiştim.


    Servis ürünün değişmesine karar vermişti aldım yer aynısından göndermişti. Bendeki de şansa samsung 250 gb 970 evo plus tı . Ama tabi bu marka kaliteli ve güvenilir. illa herkeste aynı sorun olacak diye bir şey yok.


    Yeni gönderilen ve sonradan bnm satın aldım bu modellerde bu soruna denk gelmedim. Siz o farklı ssdye kurma işlemini bir deneyin kolay gelsin.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Tekrar ve tekrar teşekkür ederim kusura bakma zahmet verdim  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.