Şimdi Ara

Hangi SUV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
29.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda çeşitli nedenlerden dolayı Suv diye tabir edilen araçların satışlarında büyük bir artış olup pastadan aldıkları pay her geçen gün artmaya başlamıştır. Günümüzde bir çok otomotiv markası Suv araçlar üreterek pazardan pay kapma yarışına girmiştir. Peki ama bu Suv araçlarda en iyisi hangisi fiyat /performans oranı da dikkat alındığında tüketicinin ihtiyacını en iyi karşılayan hangisi bu konu ile ilgili forum da bir tartışma açmak istedim. Konu ile ilgili düşünceleri olanlar paylaşabilirler. En çok satan bazı Suv lar

    Qashqai (en çok satan)
    Duster
    Tiguan
    Tuscon
    Sportage
    Kadjar
    Crv
    Ateca v.s.



  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 18 Nisan 2021; 18:26:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musetea

    O araçların hiçbiri SUV olarak doğmadı. Otomobilden yükseltilmiş asimetrik araç çoğu.

    Gerçek şehir Suvu Land Rover ya da Grand Cherokee.

    Bunların dışında Duster en kötüsü. Sportage ve Tucson ortak yapım. Motoru turbolu olanını alın.

    Seat Ateca Skoda ... VW tiguan markaları zaten beraberler. Bütçeye göre tercih yapın. Renault'u bilmiyorum.

    Elbette ki bu araçlar gerçek anlamda Suv değil. Şehir Suv u tabirine de katılmıyorum. Ne demek şehir Suv u şehir de otomobil olur. Yani şehirde Suv gerekmez aslında. 4x4 olup dağ bayır aşan araçlar Suv dur. Ancak kimse bu amaçla almıyor şimdi bu araçları. Bu yüzden şehir Suv u kavramı ortaya çıktı.
  • 3008i unutmuşsun hocam ya da listedekilerden ayrı da tutulabilir
  • Listeye Grandland X ve Pug 3008 eklenmeli. QQ ile Kadjar, Spo ile Tucson aynı araç sayılabilir. QQ ve Kadjarda az yakan dci motor var ama cvt/edc şanzımanlara benim güvenim yok. Spo ve Tucson da 1.6 dizel yok. Tiguan'da 1.6 dizelin otomatiği yok olsa da dsg var o da çift kavrama. Crv güzel kombinasyon. 9 ileri zf+1.6 dizel ama çok pahalı. grand x'ten umudum vardı. tam otomatik eat6+1.6 dizel uygun fiyat olur mu diyordum ne yazık ki pug 3008 gibi fiyatı uçuk. bu şartlar altında manuel dci motorlu qq en mantıklısı gibi geliyor
  • VwDeniz V kullanıcısına yanıt
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 18 Nisan 2021; 18:26:46 >
  • Tucson şuan F/P olarak bence en iyisi.. Kardeşi Sportage de olabilir. Yeni Karoq da bomba gibi düşecek piyasaya.. Listedeki diğer compact suvlar tırt geliyor bana.. Yani Qashqai kadjar filan patates biraz..
  • Evet 3008 ve grandlandx ide listeye ekliyorum unutmuşum onları. Ama ne 3008 in ne de grandland in tutulacağını sanmıyorum fiyat yüksek. tuscon ve sportage çok yakar.kadjar da malzeme kalitesi zayıf tipik renault yani. tiguan donanım fakiri. Aynı paraya rakipleri daha fazla donanım sunuyor. Kodiaq ve Ateca ancak meraklısına hitap ediyor. Crv fiyat yüksek. Sonuçta .f/p oranı, 2.eldeki durumu vs düşünülürse sanki manuel,dizel Qashqai bir adım önde gibi hepsinden
  • Hocam Tiguan veya Sportage...
  • Kuga unutulmuş. Dizeller arasında zirveye oynar bence f/p olarak.
  • musetea kullanıcısına yanıt
    Bunlar ilk çıktığında crossover dediler. Sonra nedense SUV oluverdiler. Sanırım daha havalı geldi bu adlandırma. Sonra bir de B-SUV çıkardılar b sınıfı kasayı yükseltip tekerlerini büyüttüler. O da Nissan Juke ile başladı ki bana göre küçüjuke bir bayan arabası.
  • Herkes Duster ı yabana atmış ama f/p olarak en iyilerinden biri olabilir.Duster fiyatına b sınıfı hb zor alınır olmuş.
  • F/p olarak 3008 en iyisi bence



    Ikinci eli saglam olsun istiyorsan qasqai ve tiguan



    Ilk alirken ucuz olsun yakiti onemli degil ben zaten az km yapiyorum dersen tuscon



    Duster cop , kadjar cok sorun cikarma potansiyeline sahip , ateca fiyattan dolayi olu dogdu , grandlandin akibeti belli degil opel satildi vs chevrolet gibi turkiyeden cekiliyorum bile diyebilirm bence ansizin



    Sportage ve kuga hakkinda bilgim yok
  • Bence günümüz Türkiye şartlarına göre Duster kesinlikle fiyat performans aracıdır.
  • 4x4 suvların içerisinde bence şu fiyatlarda tek f/p aracı Suzuki Vitaradır. Ardından duster gelir. Gerisi haddinden fazla pahalı. Tamam güzel araba ama 190 bin tlye 3008 nedir yahu?

    Haricinde Mazda cx5 ve toyota raw4 te eklenebilir bu listeye anca f/p aracı denemez bunlara zira 2.el piyasası zayıf. Cx5 2.0 atmosferik motora göre makul yakıt tüketimi ve malzeme kalitesiyle ön plana çıkarken raw4 gerek 2.0 motorun lpg uyumu gerekse de 2.5 hibrit motoruyla tercih edilebilir. Üstelik bu 2 araç ta yukarıda saydıklarımız gibi yükseltilmiş otomobil değil, gerçek birer 4x4 tür. Offroad yapmadıktan veya ağır araziye girmedikten sonra dağda, bayırda, karda her türlü ihtiyacınızı karşılar.
  • F/p bakılıyorsa Kuga listeye eklenmeli, ayrıca yeni çıkacak Scoda Karoq fiyatı açıklanınca düşünülmeli..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec

    Tucson şuan F/P olarak bence en iyisi.. Kardeşi Sportage de olabilir. Yeni Karoq da bomba gibi düşecek piyasaya.. Listedeki diğer compact suvlar tırt geliyor bana.. Yani Qashqai kadjar filan patates biraz..

    kodiaq 1,4 tsi 210,000tl olmuş hocam..karoq kaçtan gelir?
  • Bu tür araçları alacaksan 4 çeker alacaksın benim genel görüşüm.

    Görünüm kalite algısı donanım performans kriterleri dikkate alındığında Sportage ve tucson öne çıkıyor.

    Yakıtta üzülmek istemeyen diğer alternatifleri değerlendiriyor.
  • Grandland X 3008 Tucson Kodiak Tiguan

    Bunlar güzel. ben olsam dizel grandland x alırım.
  • Qq tr de iş yapar ama 3008 öper geçer bir çok alanda
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.