Şimdi Ara

# Hangi Tarayıcı Çoklu Sekmede Daha Az Ram ve İşlemci Kullanıyor? (43 TARAYICI TESTTE) # (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
41
Favori
27.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
169 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cohannan kullanıcısına yanıt
    Evet şuan cep telefonundaki Chrome yer imlerine baktığımda bilgisayardan Slimjet den eklediğim yer imi görünüyor. O da başarılı.
  • Slimjet güzel ama arayüzü biraz kötü keşke birazcık daha iyi olsaydı her yerde Facebook çıkması sıkıcı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut.. -- 23 Kasım 2019; 2:26:11 >
  • Yeri burası mı bilmiyorum ama yardıma ihtiyacım var.
    https://tr.investing.com adresini kullanmak istiyorum ama sürekli reklam engelleme tespit edildi diyor.Tarayıcı opera ve reklam engelleme modum kapalı. ama hala hata alıyorum nasıl kullanabilirim bu web adresini?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

    Firefoxun gomülü vpn'i de gayet güzel çalışıyor hocam.
    Firefoxun gömülü vpn'i nerede hocam? Nasıl aktif edeceğiz
  • öncelikle bu kapsamlı test için teşekkürler. sanırım sistemin gücüne göre sonuçlar da bir miktar değişiyor. Benim laptop 8 gb ram ancak ram hızı düşük tabii ki ve i5 u serisi gayet güçsüz 5 yıllık bir laptop. slimjet ve min browserın ikisini de test ettim. cpu kullanımında burun buruna sonuçlara ulaşırken ram kullanımında slimjet her koşulda daha tasarruflu kaldı ben yoluma slimjet ile devam edicem. greenbrowserı test etme şansınız oldu mu onu da merak ediyorum
  • Informed I kullanıcısına yanıt
    Brave'i denediniz mi?
    https://forum.donanimhaber.com/brave-browser-ana-konu-kullanicilar-kulubu--115830977
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiddencat

    Brave'i denediniz mi?
    https://forum.donanimhaber.com/brave-browser-ana-konu-kullanicilar-kulubu--115830977
    Kesinlikle hayır. Kurucusu kötü bir insan. İş modelleri de web'in ruhuna ters.
  • Informed I kullanıcısına yanıt
    Kurucusu hakkında bilgim yok, bir bakayım. Gizliliği aşmayan reklam fikri hoşuma gidiyor.
  • Kapsamlı test için teşekkürler hocam emeğinize sağlık. Bende kendi pcmde bu kadar kapsamlı olmasa da bir test yaptım(Chrome,firefox,opera,ie,edge,comodo dragon,waterfox,vivaldi) tarayıcıların hemen hemen hepsi bir web sitesi açarken aynı hızda açıyor bir fark görmedim.(ie hariç).Chromium tarayıcılar hemen siteyi görüntülemeye başlıyor ama toplamda aynı hemen hemen sürede yükleniyor websiteleri. en fazla ram tüketen firefox oldu.En az vivaldi kullanıyordu ama o da bir süre sonra tıkanıp kalıyor maalesef. web sitelerinde en iyi görüntüyü firefox veriyor en kötü görüntü ise operada çoğu resim çamur gibi oluyor. Brave kullanıyorum varsayılan olarak .
  • teşekkürler
  • Chrome ve Firefox dışında kullanmıyorum :)
  • Edge in son surumu mukemmel olmus , Bunun akici kaydirmasi yeni surumuyle chromedan daha iyi olmus ve de daha az ram tuketmekte ;) kesinlikle deneyin anlayacaksiniz akici kaydirma ozellikle harika olmus.
  • Hort bir konu olacak ama konu sahibi arkadaş güzel emek vermiş hala güncelliğini koruyan bir test tebrikler.

    Çıktığı ilk günden yani doksanların başlarından özgürlüğünü kaybettiği, yani kendi presto motorundan koparılıp chromium motoruna köle edildiği güne kadar yoğun şekilde opera kullanan bir kişi olarak o kullandığınızın asıl opera değil sadece chrome klonu bir eklenti salatası olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
    İşin acı tarafı eskiden tararayıcı motorlarından yani dna sından itibaren birbirinden ayrı çeşit çeşit tarayıcılar var iken ve bizler bunlar içerisinden iyi kötü seçim yapabiliyor iken şu an sadece taş arabası chrome ve onun tema giydirilmiş klonlarına mahkum edilmiş durumdayız.

    Bu noktadan hareket ile arkadaşlar ne yaparsanız yapın hangi klonu kullanırsanız kullanın dnasında chrome olan tarayıcı ram katilidir öyle ya da böyle ram inizi kanser gibi kaplar vakum gibi kurutur içinde chrome olan tarayıcı ile hep daha çok ram daha çok işlemci gücü gerekir, o yüzden chrome ile çok ümitlenmeyin.

    Haa eski operanın ekibi gitti VIVALDI BROWSER i çıkardı, evet eski opera işlevselliği kısayolları menü kolaylığı vivaldide mevcut ama onunda göbeğinde chrome var o da bir noktadan sonra ram katiline dönüşüyor.

    Tavsiyembir de PALEMOON deneyin derim, kusursuz değil belki ama kesinlikle o eski özgür opera tadı var ve en güzeli "kapan" dediğinde kapanıyor sizden habersiz sistemde onlarca açık sayfa ile ram yemiyor.




  • sene olmuş 2020 i7 7500u 12gb ram 240 gb sandisk plus ile donarak tarayıcı kullanıyorum sadece 1.5gb ram %30cpu yiyo 2 sekme açık sanki gta 5 çalıştırıyoruz aq


    görev yöneticisi chromenin sağında 43 yazıyor o ne anlama geliyor


    # Hangi Tarayıcı Çoklu Sekmede Daha Az Ram ve İşlemci Kullanıyor? (43 TARAYICI TESTTE) #



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pwrmn72 -- 20 Ekim 2020; 14:59:37 >
  • yararli konu

  • teşekkür ederim inceleme için

  • Salyangoz simgeli yeni edge kullaniyorum.rami operadan biraz fazla kullaniyo ama chrome ve firefox gibi abartmıyo tavsiye ederim👍
  • Konu açıldığı günden beri takip ediyorum, güncel versiyonlar ile yenilense keşke çok zahmetli iş farkındayım ama redditte bile böyle karşılaştırmalı bir konu yok. @cohannan


    Uzun zamandır Opera kullanıyordum yakın zamanda Brave'e geçtim Opera Firefox Chrome ve Edge dörtlüsü içinde en az kaynak tüketen Opera ancak Brave bu konuda Operadan da iyi çıktı reklam engelleyicisi de çok iyi çaılışıyor 3. parti ad.block kullanmaya gerek kalmıyor operanın reklam engelleyicisi yetersiz kalıyordu bu konuda.


    Alternatif olarakta Slimjet kullanıyorum o da chromium tabanlı olupta en az kaynağı tüketen tarayıcı bu konu sayesinde keşfettim ancak çokda bilinmiyor sanırım yabancı forumlarda da pek karşıma çıkmadı daha önce.


    Ana tarayıcı Brave ve alternetif tarayıcı Slimjet işimi fazlasıyla görüyor. Windows'a ön yüklü gelen Edge'de zaman zaman kullanıyorum kaynak tüketimi açısından çok cimri olmasada stabil olması ve sunduğu ekstra özelliklerle chrome'dan iyi olduğu kesin.


    Yazmayı unutmuşum Brave ile ilgili ufak bir ekleme daha Operayı vpn için kullanan varsa Brave gizli pencere ile Tor ağında sayfa açılabiliyor elbette hızlı değil ancak opera vpn'nin de hızlı olduğu söylenemez iş görüyor mu görüyor. Hem Tor ağı kullanıyorsanız Tor browser yüklemeye gerek kalmıyor hem de vpn görevi görüyor. Vpne göre torun daha "privacy" odaklı olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zhongli -- 6 Aralık 2021; 14:0:12 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.