Şimdi Ara

Hangisi? Toshiba EP-30 mu yoksa XE-1 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumdaki Toshiba topiklerinin hepsini okudum. Ama okudukça da daha çok kafam karıştı. Bu yüzden sizlerden yardım istemeye karar verdim.

    Hemen konuya giriyorum, sizce fiyat performans oranı bayağı iyi olan ve yanında da 4 tane HD DVD verilen EP-30 mu? Yoksa fiyatı en az 100 YTL fazla olan (nerdeyse iyi bir Divx/Mp3 oynatabilen ilave bir DVD player alınabilir ) ve hiç bir ilave HD DVD film verilmeyen XE-1 mi? Yaptığım incelemelerde XE-1'in sahip olduğu chip nedeniyle performansı çok beğenilen bir model. özellikle 1080p upscaling özelliği de yine bu chip nedeniyle sanki EP-30'a göre daha iyi. Hatta bir inceleme sitesi EP-30'un özelliklerine 5-6 lar gibi puanlar verirken XE-1 için 9-10 lar gibi puanlar vermiş.

    Şimdi de benim beklentilerimi söyliyeyim ve ona göre de görüşlerinizi soayım: Bende PS3 olduğu için MP3 dinlemek derdim değil. Keza Acer 5520G laptop ile şuan hala VGA ile bağlanıyorum Samsung 42A451 plazmama ama DVI-HDMI kablo ile HDMI bağlantı imkanım da var yani DivX ve mkv ve diğer tüm formatları laptop üzerinden seyredebiliyorum. Evet PS3 ile upscaling yaparak DVD seyretmem de mümkün, bunu da biliyorum. Ama ben sırf upscaling li DVD seyredeceğim diye 750 YTL'lik cihazın Bluray'ini bu işlem için kullanmak istemiyorum. Artı HD-DVD olayından da yararlanmak istiyorum her ne kadar bluray kazanmış olsa da piyasada HD-DVD film bulunabiliyor. (Alt yazı problem değil, İngilizce şakır şakır.) Bu cihaz ile ilaveten 1080p upscale normal DVD'de seyredebileceğim HD-DVD olmasa bile. İlerisi için bu da yeter dediğim gibi amaç Bluray'i yormamak. Yani gördüğünüz üzere biraz da olsa bilinçli tüketicilik var.

    Şimdi siz olsanız hangisini alırdınız bu iki cihazdan acaba? Ona göre temin yoluna gideceğim. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.

    Saygılar selamlar herkese...







  • XE1 i nereden buldunuz ki?
  • evet sorun bu olabilir cüneyt xe1 i buldun mu fiyatları ne durumda

    eğer uygun fiyatlı ise tabii ki xe1 alacaksın 4 dvd hediyesini filan boşver
  • daha xe-1 adını duyduğumda nerden bulduğunu ve tam olarak kaça olduğunu soracaktım bende, aynı anda aynı şeyi düşünmüşüz
    quote:

    Orjinalden alıntı: amf23

    XE1 i nereden buldunuz ki?
  • Kesinlikle XE-1. EP-30'dan bir kaç gömlek üstündür. HD-DVD tamamen piyasadan silinse bile sadece DVD performansından dolayı alınır. Hem de dediğin gibi sadece 100 YTL fazla ise atlamak lazım. 4 HD-DVD önemli değil.

    Ben de nereden bulduğunu merak ettim. Bilgi verirsen sevinirim.

    Selamlar.
  • cümbül cemaat alalım diyorsun yani dur adam bir önce kendisi alsın bakarsın bir tane kalmıştır
  • Fazla x-e1 varsa ben de alırım hiç düşünmeden
  • TOSHIBA bunları okusa bizleri tanısa gözleri yaşarırdı..
  • Öncellikle cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. Amacım tamaen HD DVD üzerine normal DVD'leri de upscale yapabilen iyi bir cihaz. Tabi Teknosa fırsatını kaçırmışız 299 YTL'ye ama şu an net üzerinde elinde olduğunu belirten yani stokta var gözüken bir çok site var. Ama fiyatlar 1200 YTL- 1600 YTL arası. Bunlar olmayabilir de önemli değil. Amerika bağlantılarım var gerekirse ordan bile getirtebilirim. Ben sadece EP-30 dan iyi mi değil mi onu araştırıyorum. Yani mutlaka iyidir diye düşünüyorum çünkü yabancı inceleme siteleri de öyle söylemiş ama forumdaki değerli üstadların da bu konudaki görüşünü almak istedim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: sadays

    cümbül cemaat alalım diyorsun yani dur adam bir önce kendisi alsın bakarsın bir tane kalmıştır


    Üstad bu kadar doğru bir tespiti sizden başkası yapamazdı. Tam dediğiniz gibi bir tane kalmış ama durumunu yarın öğrenebileceğim. Eğer uyarsa (fiyat vs.) yarın size burdan sevinçli haberi ulaştırırım.

    Herkese saygı ve selamlar...




  • XE1 e alternatif, Onkyo DV-HD805 de düşünebilirsiniz, tabi bulabilirseniz, bu cihaz da çok sağlam Bi ara 199$a satılmış

    http://crave.cnet.co.uk/dvdpvr/0,39030701,49290965,00.htm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tcuneytb
    Eğer uyarsa (fiyat vs.) yarın size burdan sevinçli haberi ulaştırırım.


    Uymazsa da ulaştır, uyan biri bulunur elbet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 4 Eylül 2008; 9:50:20 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Akseaus

    quote:

    Orjinalden alıntı: tcuneytb
    Eğer uyarsa (fiyat vs.) yarın size burdan sevinçli haberi ulaştırırım.


    Uymazsa da ulaştır, uyan biri bulunur elbet


    Bana 500 YTL'ye kadar uyar
  • Dostlar üzücü haberi bugün saat 3 civarında aldım. Kalan o tek cihaz da meğer bozukmuş. Artık Amerika'dan getirtme yollarını araştıracağım. Ama şeytan diyor ki bekleme git al EP-30'u paşa paşa seyret HD-DVD filmleri. Siz ne dersiniz?

    Saygılar, selamlar...
  • Bence de beklemeyin, gidin alın ep-30 u ve hd-dvd keyfinizi ertelemeyin...
    Size XE1 i soranların çoğunun ya ep30 u ya da ep35 i var zaten, ben dahil, tek derdimiz Reon chip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amf23 -- 4 Eylül 2008; 20:29:38 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: amf23

    Bence de beklemeyin, gidin alın ep-30 u ve hd-dvd keyfinizi ertelemeyin...
    Size XE1 i soranların çoğunun ya ep30 u ya da ep35 i var zaten, ben dahil, tek derdimiz Reon chip


    Dostum görüşler için çok teşekkür ederim. Yapı olarak da biraz beklemeye gelmeyen sabırsız bir vuslatım olduğundan muhtemelen bu C.tesi dediğinizi yapabilirim.

    Saygılar, selamlar...
  • Evet arkadaşlar biraz önce GG'den sıfır açılmamış Toshiba EP-30'umu aldım. Yanında da 4 HD-DVD filmle beraber hepsi 142.90 YTL'ye geldi. Umarım ürün yarın kargolanır. En kısa zamanda ben de HD-DVD olayına girerim.

    Aslında yaptığım bütün araştırmalara rağmen Toshiba XE-1 bulamayınca umutsuzluğa kapıldım. Sonra Toshiba EP-30 almaya karar verdim ama bu da geç verilmiş bir kararmış. Çünkü en uygun fiyat olarak 170 YTL civarı Vatan Comp'de var gözüküyordu ki o da sitesinden kalkmış. C.tesi günü belki bir umut depoda filan kalmıştır diye sabahtan Vatan'a gittim. Ciddi ciddi alacaktım işte. Orda yaşadığım diyalogları sizlerle paylaşmak istiyorum.

    - İyi günler ben HD-DVD player almak isityorum. Var mı acaba?

    (Hani olurda belki bir XE-1 ya da E-1 düşerse? Belki bir umut "Efendim Toshiba'nın HD-E1 bir de EP-30 modelleri var. Hangisini almak istersiniz?" diye bir soru gelebilir umuduyla model sormadan, direk "Siz de Toshiba EP-30 var mı?" demedim onun için.)

    Bu soruyu o sırada bilgisayar başında depo hesaplarıyla veya depodaki malların durumuna bakan bir bayan satış temsilcisine sordum. (O bölümün satış temsilcisi yanlış anlaşılmasın.) Çünkü gençten bir bay satış temsilcisi yaşlı bir amcaya bir şeyler anlatıyordu. İlk başta direk o arkadaşa soracaktım ama muhabetleri uzayınca sıkıldığımdan aynı bölümdeki bayana sordum. Satış görevlisi bayan bilmediğini ifa eden bir bakışla genç bay satış temsilcisine dönerek yardım ister gibi bir bakış atınca, genç bay satış görevlisi:

    - Buyrun efendim ben yardımcı olayım. diye sordu. Ben de;

    -Ben bir HD-DVD player istiyorum var mı acaba sizde? diye sorumu yineledim. Bu sefer ikisi birden HD player olarak (Onlar otomatikman 720p veya 1080p olayına girdi.) Şu var HD olarak (HD Ready anlamında) bir de Samsung'un şu modeli HDMI çıkışlı filan demeye başladılar. Bu sefer ben;

    - Bakın ben anlatamadım herhalde ben HD player değil, HD-DVD film oynatan bir player istiyorum. Hani bluray formatı var bir de HD-DVD formatı. Ben de PS3 var bluray için, ben HD-DVD oynatmak için bir player arıyorum. dedim bu sefer de hayatlarında HD-DVD'yi daha önce hiç duymadıklarını anlatan ifadelerle o ne olaki acaba? bir şekil aldılar. Ben de;

    - Hani sizin kampanyanız vardı, Toshiba EP-30 satıyordunuz. İşte ben o model bir player bakıyorum dedim. Bu sefer yaşı onlara göre biraz daha fazla ve daha tecrübeli bir satış görevlisi geldi ve;

    - Efendim biz onu yeni LCD veya plazma alanlara yanında kampanya olarak veriyorduk. O kampanya bitti. Zaten elimizde de EP-30 kalmadı. dedi.

    Teşekkür ederek ordan ayrıldım. Bu arada PS3 ve uydu alıcımda dönüşümlü olarak kullanmak üzere Belkin marka bir adet SPDIF optik kablo aldım. %8 indirimli kredi kartına iki taksit 17 YTL'ye tavsiye edilir. Kenwood marka 5+1 home theater sistemimde süper işe yaradı. Bana artısı o oldu.

    Geriye bir tek Teknosa kalmıştı. Orada da fiyat 199 YTL. Sonra düşündüm. Nasılsa benim PS3 üm var. Zaten format galibi de bluray. Sırf DVD'leri upscale ile seyretmek için 199 YTL verilir mi? deyip yine GG'den kendime 100 YTL'ye 3 adet bluray film aldım ve HD-DVD olayını kapattım. Sonra yine GG'de geziniyorken daha önce de gördüğüm bu EP-30'un sahibine mail attım hemen al yaparsam yanında film de verecek misin diye? O da sağolsun beni kırmadı ve bu şekilde almış oldum. İnşallah player sağlam bir şekilde gelir.

    Yardım eden herkese çok teşekkür ederim. Hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum.




  • hayırlı olsun ne diyelim kısmet ep30aymış
  • Teşekkürler üstad, evet kısmet böyleymiş. Esasında dediğim gibi hiç aklımda yoktu. Daha doğrusu aklımdan sildiğimi zannediyordum ama ROM'da bir yere yazmış kendini. Şaka bir yana eğer satan arkadaşa gönderdiğim "Cihaz sıfır güzelde, acaba yanında HD-DVD'lerden de veriyor musunuz? Verirseniz hemen al yaparım." sorusuna cevap olarak olumsuz bir cevap bekliyordum. Üstelik tesadüf satan arkadaş da gecenin o saati online imiş ve şak diye cevap geldi olur diye. Öyle olunca birden alış yaptım. Gerçekten kısmetten ötesi boş. İşte nerden nereye. Bu gün kargoya verilmiş ama gelmedi. Kargoya telefon ettim evet kargonuz var ama henüz hareket görülmüyor muhtemelen bu akşam yola çıkar yarın teslim ederiz dediler. Gelince başlayacak bizim HD-DVD keyfi.

    Tekrar ilginize ve yol gösterinize çok teşekkürler. Saygılar, selamlar...




  • İLGİLENEN ARKADAŞLAR İÇİN;

    http://forum.donanimhaber.com/m_26343467/mpage_1/key_//tm.htm#26343467

    İYİ GÜNLER...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.