Şimdi Ara

Hangisine ağırlık vermeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle şimdi mesaj atan çoğu kişiye verdiğiniz cevap gibi tamam tamam diye triplere girmemenizi rica ediyorum.
    Şu anda hukuk fakültesi 1.sınıf öğrencisiyim. İlk dönem derslerini 2.85 ortalama ile verdim ve aynı zamanda sınava tekrar hazırlanıyorum onda da özdebir 3k, töder 1k gibi sonuçlarla gidiyor.

    Geçen sene şubata kadar hep ygs hep ygs çalıştım. Başka bir şeye bakmıyordum resmen. Tmci olmama rağmen fenim bile 25 üzeriydi. Sınava girdim. Çat. O güvendiğim fende son 10 soruyu kaydırıyorum. 38k ygs 5. Tabi o şokla zaten sınav sonucundan sonraki ilk bir hafta gidiyor. Daha sonra yine de pek ümitli olmasak da devam ediyoruz çalışmaya. Lys için uğraşıyorum. Lys matematiğe giriyorum, bir sayfada boşlar var, çözüyorum ve işaretleyecekken elimden alınıyor kağıt. Onda da tm2 10 k geliyor. Başkent Hukuk Tam Burslu geliyor ama şanssızlıklar yakamı bırakmıyor gibi bir şey oluyor.

    Neyse bu kısımlar benim geçen seneki sınav hikayemdi gelelim neden ygs lys ağırlık farkı. Üniversiteye gidenler bilir, vizeler %40, finaller %60 ağırlıklıdır. Sınav sistemi ile benzer yani. Dersleri verdim demiştim ama şöyle bir şey var. Örneğin medeni hukukta ilk vizem 50 idi, finalden kaç aldıysam c geldi. Fakat ekonomide de ilk vizem 85 idi, finalden kaç aldıysam o da c geldi. Arada 30 puan fark var ama aynı dönem notu geliyor. Artık finallerde ne yaptıysam bilmiyorum.

    Sonra aklıma geldi sınav sistemi de aynı diye yani ygs'den iyi yapıp lys'de hiçbir şey yapamamak diye bir durum var ama Ygs'den kötü yapıp lysde düzeltmek diye de bir şey var. Şunu unutmamak gerekir sadece, ygs'deki batırmışlıkları lys'de aslında çok rahat düzeltebilirsiniz ve sınav anında ne olur, sınavın zorluğu ne olur belli olmaz. O yüzden ygs'yi aslında sınava giriş için alıştırma gibi düşünün. Ağrılık farkından dolayı da lys sizi her durumda kurtarabilme olanağına sahiptir onu unutmayın. Nisan'dan sonrası geç başlanmış bir tarihtir aslında.

    Şu an ben de bıraktım ygsye ağırlık vermeyi günde 3-4 lys matematik denemesi ile devam ediyorum. Bu dediklerim tmciler için geçerlidir. Fencilere allah sabır versin ne diyim zor işler.
    Kolay gelsin







  • Allah biz sayisallarin cezasini vermis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi o da bir bakış açısı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.