Şimdi Ara

Hangisini öneriyorsunuz USRobotics 9110 mu Airties 205 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar !!

    Evime TTNet ADSL bağlantı kurdurucam ve modem olarak wireless modem almayı düşünüyorum. Evde bir adet PC ve 2 laptop var. PC'yi ethernet çıkışından laptopları da wireless olarak modeme bağlamayı düşünüyorum. Forumdaki ilgili konuları baştan aşağı taradım ama USRobotics 9110 ve Airties 205 arasında çakılıp kalmış durumdayım.

    Wireless olması, tek ethernet çıkışı olması, WEP-WPA ve MAC filtrelemesi olması benim için yeterli. USR 9110 için başlarda oldukça kötü yorumlar yapılmış ancak daha sonra firmware update ile sorunlarının çözüldüğü yorumları gelmiş son durum ne bilemiyorum. Airties 205 nispeten daha yeni bir model o nedenle hakkında pek fazla yorum yapılmamış. Yapı olarak iki modem dışarıdan birbirine çok benziyor tek fark var o da Airties'da çift anten var bu kapsama alanını artırır mı ? Modemi ev içinde kullanıcam ve laptop ile arasında 2 ya da 3 duvar olacak.

    Modemi MAC filtreleme ile kullanmayı düşünüyorum. Kapsama alanı, çekim gücü, stabilite, TTNet uyumluluğu ve problem çıkarmama açısından USR 9110 ve Airties 205 kullanıcıları görüş, yorum ve tavsiyelerini aktarırlarsa çok sevinirim. Bunların dışında başka bir wireless modem tavsiyesi de olabilir.







  • İkisinide kullandım

    Airties RT-205 kesinlikle, yeni wireless chipseti var WPA2 destekliyor, çekim gücü diğerine göre çok daha iyi.
  • Tavsiyen icin tesekkurler

    Arada 20 YTL civari bir fiyat farki var Airties RT-205 daha pahali ama sanirim senin de tavsiyene uyup Airties alicam
    ADSL baglandiktan sonra modemin wireless performansı hakkinda yorumlarimi aktarırım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhrdemir -- 8 Kasım 2006; 8:56:30 >
  • bencede 1 numara airties o kadar memnunum ki anlatamam modem alacak arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.
  • rt210 kullanıcısı olarak tek geçerim airties i. kablosus frekans düzeyi zyxel den daha iyi

    4 port ethernet + wireless
  • ben 9110 kullanıyorum 3 ay kadar oldu. Şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım.
  • bende bir senedir airties kullaniyorum kablolu olandan.
    ancak yeni bir notbuk aldığım için.
    nasil bir aparat almaliyim.
    notbuk u tahmin edersiniz kablosuz olarak bağlıcam.
    Bir de forumlarda uzaktaki wireles aglara
    bağlanmak için makarna süzgeci, uydu çanağı
    gibi yöntemlerden bahsediliyormuş
    bu konuda bilgisi yada link i olan varmi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: raptor2006

    İkisinide kullandım

    Airties RT-205 kesinlikle, yeni wireless chipseti var WPA2 destekliyor, çekim gücü diğerine göre çok daha iyi.


    Ben de uzun zamandan beri AirTies RT-101/RT-210 kullanıcısıyım. RT-205'lerin çalışmasını denemek şansım hiç olamadı ama yeni chipsetli bu modelin alt kapağının plastik olduğunu biliyorum. RT-110 ve 210'larda metal olan bu alt kapak, chipset'den zorunlu olarak yayılan ısıyı dağıtmakta ("emmekte") bir soğutucu vazifesini oldukça başarılı olarak yerine getiriyordu. Halen deneme amaçlı olarak kullandığım WAV-140'da da yine böyle bir alt metal kapak mevcut.

    RT-205'lere sadece bu plastik alt kapak nedeniyle biraz daha temkinle yaklaşıyorum...

    Bu arada RT-210'nun yeni modeli 125 mbps'lik RT-211'lerde yine metal alt kapak var ve bunlar istenirse duvara monte de edilebilecek şekilde hazır (metal kapak üzerinde iki adet duvar vidasının kafalarını takmak için çentikler açılmış...) geliyor.




  • airties
  • 9110 da daha hiç sorunum olmadı.us robotics kaliteli gerçekten.tavsiyemdir.
  • evimde airties kullanıyorum ama bunu işyerimde kullandığım zamanlarda sorun yaşadım

    bence robotic 9110
  • Bende Rt-210 kullandım alt metal çok ısnıyordu, Rt-205 de ısınma yok.Metale de ihtiyaç yok.
    Yaw en önemlisi performansı rt-210 dan dahi stabil wireless yayını. Parazitlerden etkilenmiyor yeni chipset.Galiba Ram ve Flash ının boyutu da daha fazla eski modellere göre.
  • Ben 9110 kullanıyorum..Memnunum
  • peki kablolu için bır onerınız varmı.
  • S.A. US robotics tavsiye ederim
  • İkiside çok iyi kaliteli sorunla karşılaşmaşsın hangisini istiyorsan onu al bence araların çok bi fark yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: raptor2006

    Bende Rt-210 kullandım alt metal çok ısınıyordu, Rt-205 de ısınma yok. Metale de ihtiyaç yok.
    Yaw en önemlisi performansı rt-210 dan dahi stabil wireless yayını. Parazitlerden etkilenmiyor yeni chipset.Galiba Ram ve Flash ının boyutu da daha fazla eski modellere göre.


    RT-210'daki alt metal tabaka Texas chipset için ilave bir "soğutucu" görevi de gördüğünden, ısınması normaldir. Tabii, bu arada kablosuz (=wireless) modfemlerin kablolulara göre biraz daha fazla ısındıkları da bir gerçek.

    RT-205 ve RT-211'lerde, yine Texas chipset kullanılmakla beraber bunlar RT-210'da kullanılanın bir yeni versiyonu diye duyum aldım. Bu yeni nesil chipset'in ısınma oranı eskisine göre biraz daha iyileştirilmiş (azaltılmış) olabilir; kesin verilere sahip olmadığımdan bunu sadece bir tahmin olarak ileri sürebiliyorum. RT-205'i deneyememiş olmakla beraber, bu modelin plastik bir alt kapağa sahip olmasından dolayı biraz "temkinle" yaklaşmıştım. Bu kapağın metal uyerine plastik olması, haliyle maliyette biraz ekonomi sağlıyor. RT-205'in iç yapısını ve içeride de metal bir çerçeve olup olmadığını bilemiyorum; belki yine ekonomi nedeniyle oralarda da plastik malzemeye öncelik verilmiştir. Ancak siz, RT-205'in ısı stabilitesi (RT-210'a göre daha) iyi diyorsanız, herhalde benim chipset'in bu yeni nesli konusundaki tahminlerim de çoğunlukla doğrudur.

    Ancak RT-211'i de dışarıdan incelediğinizde (bu modeli de denemedim; içini de açıp bakamadım...) bunun RT-210 gibi metal bir alt kapağa sahip olduğunu üstelik bu alt kapakta da RT-210'da olmayan (ve olmadığı için de bazı kullanıcılarca eleştirilen) duvara asabilmek için iki adet vida/somun çentiği (yuvası) açılmış olduğunu da göreceksiniz. Bu da olumlu bir gelişim.

    Kablosuz (=wireless) yayın stabilitresi konusunu da denemediğim için birşey diyemem ama umarım dediğiniz gibidir.

    Belki önümüzdeki günlerde RT-205 ve RT-211'i kısaca inceleme imkanım olabilir ama ben evdeki sistemlerimi (2 ayrı ADSL hattım var...) artık 1) WAV-140 (VoIP kullanımı ve bu modelin VoIP üzerindeki özellikleri nedeniyle) ve 2) bana göre "yatmaz-kalkmaz-ölmez" RT-101 üzerine kurmak aşamasındayım; hiçbir şikayetim olmamasına rağmen emektar Zoom x5V'imi ve bunun üzerinden aldığım Global Village VoIP servisini de yakında "emekli" ediyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.