Şimdi Ara

Hangisini seçmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD'deki bir arkadaşımawww.bhphoto.com'dan video kamera getirteceğim. Sizce aşağıdaki kameralardan hangisini seçeyim? Biri Panasonic 3CCD, diğeri Sony'nin yüksek megapikselli bir modeli.

    Bir de, ABD'den kamera getirtmenin bir sakıncası var mı, NTSC/PAL uyumluluğu vs.?

    http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=cart&A=details&Q=&sku=477306&is=REG
    http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=cart&A=details&Q=&sku=418491&is=REG







  • Hocam öncelikle sözkonusu kameralar farklı medyalara yazmalarınden dolayı birbirlerinden ayrılıyorlar, bu durumda ihtiyacını kısaca acıklamaya çalışacağım kriterlere göre değerlendirmeni tavsiye ederim.
    Panasonic D310: 3CCD, Gelişmiş optik titreşim önleyici ve kaliteli Leica Dicomar lens gibi teknolojik özelliklere sahip,gündüz çekimleri seyre doyumsuz kalitededir, ancak 3CCD'de olsa bu CCD sensörlerin büyüklüğü (elbetteki kayıt kalitesine en büyük etkisi) HC96'dan daha küçüktür. Ayrıca 3 ayrı sensöre görüntü aktarmak için birtakım prizma,ayna ve filtrelere ihtiyaç duyduğundan az ışıklı ortam performansı düşüktür. Direk DVD medyaya yazması onu medyayı çıkarıp DVD playere takarak hemen izlemek gibi pratik bir imkan tanısada kayıt süresi kısalığı ve bir DVD playerde izlemek için medyanın bitmesi ve sonlandırılmasını bekleme gerekliliği bu avantajını bakış açısına göre dezavantaja çevirebiliyor.
    Sony HC96: Hi-Def kameraların haricinde en yüksek kayıt kalitesine sahip diyebilirim. Segmentine göre devasa sayılabilecek kaliteli bir CCD sensöre ve ona eşlik eden Sony'nin sadece profesyonel kameralarında kullandığı Carl Zeiss Vario Sonnar T* merceğe sahiptir. Bu kalitedeki donanım özellikleri ile MiniDV kaydı ona yüksek kayıt kalitesi ve az ısıklı ortamda iyi performans vermesini sağlıyor. Ancak eski nesil MiniDV'ye kayıt yapması ve DVD playerde seyretmek için PC donanımı,Yazılım ve biraz zaman(hernekadar benim için eylenceli bir zamanda olsa) gerektiriyor. Otomatik odaklama hızı oldukça iyi olan kamera maalesef optik değil elektronik sarsıntı önleyici kullanıyor ancak performansı iyi.

    Bu iki kamera arasında bende seçim yapmakta zorlanmıştım, fakat Kameranın daha kompak olması, ucuz olması, daha ucuz, kayıt süresi uzun ve daha kaliteli kayda imkan veren MiniDV kasetlere kayıt yapabilmesi ve en önemli kayıt kalitesinin yüksek olması,ayrıca forumdada incelemelerim Sony HC96E almama sebep oldu.

    Amerikadan Kamera getirmende sakınca yok günümüz teknolojisi tüm Televizyonlar hem PAL hemde NTSC destekliyor (Sony HC96E'deki E harfi Avrupa için üretilmiş PAL anlamına geliyor) ancak linkini verdiğin phphoto fiyatlerına zaten Türkiye'den bu kameraları Doğubank gibi yerlerden temin edebilirsin hemde PAL olarak, tabi sen daha iyi değerlendirirsin ama Amerika'dan geldiğindede garantisi Doğubank'tan alınmış gibi olacak.
    Amerika'daki arkadaşın Pasaportu ile oradan bir FreeShop tan alırsa daha ekonomik temin edebilir.




  • Gerçekten net ve açıklayıcı, teşekkürler
  • Eyvallah hocam.
  • Zaman ayırıp bu kadar ayrıntılı açıkladığınız için çok teşekkür ederim. Peki bu Sony'nin kullandığı mini dv'lere DVD formatında kaç dakika görüntü kaydedebiliriz? Kamera dvd'yi kendisi sonlandıramıyor mu, yani illa ki PC'de işlem mi yapmamız lazım?
    Alternatif olarak acaba hard disk'e kayıt yapan bir kamera mı alsam, diyorum. bu sefer de maliyet artacak gibi. bir de dvd player'da seyretmek için DVD'ye çekme derdi var. Ne dersiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fcerenimo

    Hocam Forumda bu konu epeyce işlendi ancak kısaca günümüz Kayıt medyaları arasındaki farkalara değineyim;
    MiniDV : Günümüzde kullanılan en eski kayıt medyası ancak yüksek ve hızlı sayısal veri kayıt kapasitesi hala onu en kaliteli kayıt medyası yapıyor.Ayrıca video kayıt medyaları arasında en uzun ömürlü olması onun daha çok uzun süre zirveden inmeyeceğinin işareti gibi geliyor.
    Profesyonel Video kameralarında MiniDV kullanma sebebi budur.
    Dezavantajı veri erişimindedir, öyle istediğin görüntüye,sahneye anında ulaşamazsınız taş devri yöntemi ileri sar-geri sar, Kaset çıkar kaset tak ve geceleri servet ödediğiniz kameranızın en ihtiyacınız olduğu anda acaba mekanizması bozulurmu die kabuslar gör. Ayrıca günümüz Video teknolojisi olan DVD'ye aktarmak PC ile tatlı ve uzun bir beraberliğe hazırlanmamız gerekir.
    DVD : Yukarıdada bahsettiğim gibi günümüz Video teknolojisi olması onu en kullanışlı medya yapıyor. Kameranızla kaydedin çıkartın DVD'nize takın ve izleyin!!! Ancak bu kadar kolaymı, aslında kolay, yeni nesil kayıt teknolojilerinden DVD medyanın problemi Kameranızın içinde tamamen bitip sonlandırdıktan sonra ancak bir DVD playere takıp izlenebilmesi, tabi Kameranın içindeyken izleyebilirsiniz ama nerde kullanışlılık? DVD medya hala pahalı (hele kapasitesi yüksek çift katmanlısı el yakıyor) ve kayıt süresi olarak yetersiz olduğunu düşünüyorum ayrıca Medyanın mukavemeti düşük elinizle kıvırıp esnetin ve kayıtlarınıza bir daha geri dönmemek üzere veda edin.
    HDD(Sabit Disk) : Yeni ve en pratik kayıt medyasıdır, öyleki neredeyse günlerce kaydı hiç kaset çıkar,DVD sonlandır demeden durmadan kaydedersiniz.(pili size asla müsade etmeyecektir ama)Heey süper bişi muhakkak sabit diskli bir kamera almalıyımmı dediniz durun, kameranızın neredeyse dörtte biri fiyatına ve estetik olarak berbat kocaman piller almalısınız ve Kameranıza Airbag,ABS,EBD gibi tüm otomobil güvenlik sistemlerinden taktırmalısınız yada kesinlikle düşürmeden, biyere çarpmadan muhafaza etmeli ve kullanamalısınız çünki içinde bildiğimiz sabit disk var, aşşağı yukarı herkez bilgisayarımızı düşürdüğümüzde noolduğunu bilir,buda mobil kullanacağımız video kameralarımızla seyahatlerde,tatillerde hatta lunaparkta nasıl çekim yapacağımızı yönetmen gibi önceden planlamamıza sebep olur sanırım. Daha çok yeni olduğunu düşündüğüm bu medyayı destekleye kameralar için söyleyebileceğim eğer HDD kamera düşünüyorsanız biraz bütçenizi zorlamalı üst modellere bakmalısınız. (Üst modellerde her türlü konfor var)
    Hafıza Kartı : Şu an için en son teknoloji ve trend bu, küçücük pul kadar plastik parçalarında inanılmaz hafıza kapasiteleri, gerçekten göz kamaştırıcı teknoloji. İstediğini kalitede kayda izin veren ışık hızında okuma ve yazma kapasiteleri ile Fotoğraf Makinelerimizde, Cep telefonlarımızda şimdide Video Kameralarda. Eğer bütçeniz müsaitse açın kesenin ağzını, Hafıza kartına yazan kaliteli bir Hi-Def kamera alın ama unutmayın, Hi-Def kalitesinde 1Dk kayıt hafıza kartınızın yüzde kaçını kapsıyor. Hafıza kartının kameraya sağladığı küçüklük avantajınıda unutmamak gerekir. Neredeyse hafif ıslanmalarda bile banamısın demeyen hafıza kartlarının malesef fiyatları uzun ömürleri kısa işte tek dezavantajları bu.
    Umarım faydalı olur.


    Önce yukarıdaki başka bir arkadaşa yazdığım yazı alıntısını okumanı rica ederim.
    MiniDV formatı DVD'den kayıt kalitesi,kare hızı gibi özellikleri ile biraz farklıdır.MiniDV kamera kayıt için menülerinde kayıt kalitesi seçenekleri sunar ancak bunu MiniDV'ye ne kadar DVD formatında kayıt yapar demeyelim.
    MiniDV kaydı Ücretsiz uygulamalarla yada Lisanslı programlar yardımı ile PC'ye atıp hem düzenleme hemde istemediğimiz sahneleri çıkararak DVD formatına çevirebiliriz, ne kadar yer kaplayacağıda DVD'ye çevirirken seçtiğimiz kayıt kalitesine bağlı.(Bu konuda DERS:KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA Başlığındaki forumu okumanı tavsiye ederim)
    DVD kamera medyayı istendiği zaman kendi sonlandırabiliyor ancak medyanın bitmesini beklemek gerek aksi taktirde sonlandırdıktan sonra birdaha kayıt yapılamaz.(ReRw. yani yeniden yazılabilenlerde sanıyorum üstünde yazılabiliyor ama yine sonlandırmadan seyredemezsin.)
    Giriş seviyesi Sabit diskli kameraların performansları pek iyi değil,daha üst modellerinde fiyatları yüksek.Seyretmek için tekrar DVD'ye aktarman gerek ama zaten kapasitesi yüksek bir diske kayıt yapıyo iken bence bunu gözardı edebilirsin.
    Ben DVD kameraya pek sıcak bakmıyorum, sebebi bazen farklı kasetlerdeki görüntüleri birleştirip bir DVD oluşturmak hem seyrederken hemde kayıtları derli toplu olması açısından bana daha mantıklı geliyor.
    Bütcen uygunsa Hi-Def kameralara göz at Standart-Def'de Sabit diske kaydeden Sony DCR-SR190E veya 290E modeli uygundur.
    MiniDV içinse zaten şu anda Standart-Def'de en yüksek model HC96E ama keşke Hi-Def HDR-HC7E veya 8E alsan derim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.