Şimdi Ara

Hani İşşizlik Vardı!!! Çalıştıracak İşçi Bulamıyorum. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
320
Cevap
1
Favori
17.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu sahibinin yazdığı doğrudur arkadaşlar. konuya yazan diğer arkadaşların da haklılık payları var.
    ama çok net söyleyeyim. Hiç bir becerisi olmayan,daha doğru düzgün konuşmayı bile bilmeyen adam 1000 TL istiyor. Adama iş öğretiyorsun, 3 ay sonra benim maaşıma zam yap yoksa giderim diyor.. gidersen git diyemiyorsun çünkü gidiyor gerçekten, umurunda değil. Nasılsa işsizdim bir şekilde yaşıyordum gene işsiz kalırım önemi yok diyor adam.. benden çıkyor yan dükkana gidiyor... vasıfsız işçiyle uğraşmaktan o kadar bıktım ki... Allah tan işi devrettik de kurtulduk...

    Bunun yanında işçisine köpek gibi davranan patronlar da var, suyunu çıkaran şirketler de var. Ülkenin en büyük kurumları dahi bunu yapıyorlar.

    Türkiye nin en güzel okullarında dirsek çürütmüş binlerce kişi bankalarda sürünüyor. açın bugünkü gazeteleri, BASİSEN ilanını bulun. Bankacıların çığlıklarını duyun.

    Malesef Türkiye de bir çalışan politikası yok. Herkes tutturabildiğine... patron işçiye, işçi patrona... kim kime dum duma...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AMADEUS_


    quote:

    Orijinalden alıntı: uykusuz1i


    quote:

    Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

    Öyle hemen sizi müdür koltuğuna oturmazlar, istediğin okulu bitir, istediğin yerde master yap, ne olursa olsun, ne biliyorsun iş hayatı hakkında? Hiç birşey!!!

    Geçen yine görüşmeye geldi bir kız, oturması kalkması düzgün, ilk intibası iyiydi, cv si de iyiydi, boğaziçi işletme bitirmiş, fransız koleji ne gitmiş, iki dili vardı, sorularıma mantıklı cevaplar verdi, en son maaş olayına gelince işler değişti tabi, sevgili kızımız başlangıç olarak 2500-3000 tl düşünüyormuş, iş tecrübesi sıfır, takdir edersinizki işe kabul edilmedi, insan kaynakları müdürünü kandırmış ama ben de ve patronda takıldı.

    Daha fax çekmeyi bilmeyen kişi gelip sizden 3000 tl maaş istiyor, firma prensibi olarak sigortayı reel maaşdan yapıyoruz, bu kişinin maliyeti 5000 tl lere yaklaşıyor arkadaşlar, fotokopi çekmeyi bilmeyen bir kişi için 5000 tl, varın gerisini siz düşünün.

    Bu size kısa bir anektoddu.

    İş tecrübesi herşeyden önemlidir unutmayın, görüşmeye gittiğinizde size ''ne biliyorsun x bey'' dediklerinde, aslında pek tecrübem yok ama hızlı öğrenirim demeniz birşey ifade etmiyor, sizin gibi binlerce zeki insan olduğunu unutmayın, firmanın sizin işi öğrenme sürecinde sarfettiği çabayı da unutmayın, her zaman tecrübeli kişi tercih sebebidir.

    Üniversite yıllarınızda staj mahiyetinde bile olsa birşeylerle uğraşın, elinize fotokopi işlerini bile verseler bu evraklar nedir diye merak edip bakacaksınız, bu bile birşeydir.






    3.000 TL verip fotokopi fax çektireceksen çalışmaz tabi, hem çaycı hem temizlikçi hem sekreter hem İK hem muhasebeci hem tercüman hem bilmem ne... İşverende de bir ahlak, profesyonellik olmadığını kanıtlamış oldunuz. 2 dil bilecek Boğaziçi mezunu olacak sen getir götür yaptır her işe koştur tövbe ya :)


    Odtu xxx'den mezun arkadaşım Kanada'ya gitti 2 yıl master şu bu derken, 1 yıl okutmanlık yaptı, o konuda tezi basılan ilk Türk oldu, Kanada buna vatandaşlık teklif etti geri çevirdi Türkiye'ye döndü. Devlet başarı bursuyla gitmişti dönüşte asker kaçağı olduğu için tutuklandı, para cezası aldı. Neyse apar topar gitti askere bitirdi, gitti elindeki belgelerle İstanbul'da bir kaç üniversiteye başvurdu, bundan sonrası aynen yazıyorum:

    -Merhaba, Kanada'da şunu bunu yaptım, şu belgeler var, bu kadar süre çalıştım, akademik kariyer düşünüyorum vs vs.
    -Sen KPDS'den kaç aldın bakam?
    -KPDS ne alaka?
    -Senin İngilizce bilgin yeterli mi?
    -Teşekkürler ben ben artık çiçek yetiştirmeyi düşünüyorum der çıkar odadan...
    -Şşşt genç oğlan bak bi şşt aslanım...


    Vasıfsız da olsa padişahın sol bilmem nesi de olsa geçinmek için asgari ücret yetersiz, 400-450 TL'den az kira mı var? Ne yiyecek ne içecek, neyle fatura ödeyecek? Hastalanmayacak mı? Kıyafet almayacak mı? Yeniçeri mi bunlar her iş bitiminde cülus dağıtıyorsun sanki de ömrünün sonuna kadar bekar kalsın senin için çalışsın? Neyle çocuk büyütecek-okutacak? Kürek mahkumu sanki sen adam çalışmıyor diyeceğine ücreti arttır belki tercih eder??? Zam yok ama bahane çok, bahane de .öte benzer her işverende bulunur, en büyük .ötler de müdür olur...


    Allah'tan korkun insaflı olun ha inanmıyorsanız da orasını bilemem ama asgari ücretle geçinilmez ölmemek için direnilir...

    Sen nerenle okuyorsun yazdığım yazıyı? Ben, fax bile çekmeyi bilmiyor diyorum, fax çektirecem demiyorumki. Onu bile bilmeyen hiç deneyimi olmayan kişi mahiyetinde yazdım o cümleyi.

    Ayrıca yazdığın mesajdan ahlaklı olup olmadığımı sorgulayacak veyahut yargılayacak konumda olmadığın anlaşılıyor.Böyle boş şeyler yazıp milletin vaktini çalmayın burada.




    Ahlaksızlıktan kastım iş ahlakıdır, profesyonelliktir namussuzluk değil algı yoksunu! Boğaziçi Üniv'de fax çekmeyi mi öğretiyorlar? Staj-iş tecrübesi ve babası esnaf olanlar dışında fax çekmeyi bilen kaç kişi var? Madem sekreter arıyorsun ülkenin en iyi üniversitesinde okumuş 2 dil bilen kolej mezunu kızı ne yapacaksın? Boğaziçinden mezun adam asgari ücrete mi çalışacak böyle bir hayalin mi vardı ? Türkiye'de üniversitede eğitimini alıp maksimum 1 yılda kavrayamayacağınız iş yoktur, burası Amerika değil NASA'ya astronot aramıyorsunuz. Tecrübeli personel aranmaz transfer edilir, al ajandanı gel bizde çalış denir. Tecrübeli eleman arayan yeni mezun adamla görüşmez, ne aradığını bilmiyorsun dan dun ediyorsun!


    -------------------------------


    Mevzu asgari ücretin asgari ihtiyaçları karşılamaması, işim var demek için çalışacak adamı zor bulursunuz. Son 1 yılda cumh.altını 360 TL'den 480 TL'ye çıktı ve benzine %30 zam geldi asgari ücrete 30 TL zam geldi. Saçma sapan parametrelerle hesaplanarak görsel anlamda şişirildi de şişirildi. Bu şartlarda Bear Grylls bile Türkiye'de açlıktan ölür...Benim kanaatime göre asgari ücret safsatasının ortadan kaldırılması gerekiyor madem serbest piyasa var ücrette serbest olmalı.

    http://tutor2u.net/economics/gcse/images/work_minimum_wage_1.gif

    Tablodan bakabilirsiniz. İşsizlik %10, kayıt dışı %50'ye vurmuş, devlet tekel olduğu herşeyi en az %300 vergiyle itekliyor gelmiş asgari ücret neyinize yetmiyor diyorsunuz.




  • Herkes işçi gözünden düşünmüş bir de işverenin gözünden bakın olaya.

    Şimdi bunun mühendisi de var, çaycısı da var. Vasıfsız işçiye 1000, 1500 lira maaş verilsin diyorsunuz. Bir öğretmen 1500 lirayı zor alıyor. Çaycıya 1500 lira maaş verirsen, mühendise 3000, 3500 vermen gerekir, yoksa adam isyan eder ve haklıdır da. Sanki işverenlerin parası hiç bitmiyor, kıçlarından para basıyorlar. Hiç farketmediniz mi bir bir kapanan fabrikaları, iş yerlerini.

    Adam burda bi kere vasıfsız işçi arıyorum diyor. Yolunu, yemeğini karşılıyor, maaşını veriyor. Daha ne olsun? Karşısına geçip türkü mü tuttursun, amuda mı kalksın? Bi kere okumamışsın, tecrüben olmamış kısaca vasıfsızsın verilen işi neden beğenmiyorsun? Burda köle mi arıyorsun diye atıp tutanlar ekmek parası kazandı mı acaba. Bi arkadaş hesap yapmış yukarlarda yok simit+çay yese her gün bilmem kira ödese falan filan 645 lira diye. Peki iş beğenmeyip çalışmayınca ayda hiç para harcamıyor musun? Evde göt göbek büyütünce sana ekstradan para mı veriyorlar? Ulan adam teklif ediyor işte.

    Kapitalist dedikleriniz ne biliyim Burger King olur, Adidas ayakkabı fabrikası falan olur. Yurdumun tostçusunda tost yapıp 1000 lira maaş istemek saçma değil mi? Kalkınmaya çalışan yerli fabrikalardan vasıfsız bir eleman olarak 1000 lira maaş istemek saçma değil mi?




  • merhaba,
    Bu konuyu başlatan ve yorum yapan arkadaşların pek çoğu, bakış açıları itibariyle haklıdırlar.
    Bence Bu ülkede işsizlik vardır, bir meslek üzerine ihtisas yapmış kişilerin , edindikleri meslek üzerine iş bulamamaları bir gerçektir.
    İş beğenmeme konusunda ise , her iş arayan kişinin davarnışını bir torbaya doldurup herkesi bir tutmak doğru değildir.
    iş beğenmeme, eğiliminde olan kişiler olduğu gibi, Çalışmak zorunda olup, kendi branşında iş olanağı bulamamış kişilerin mecburen farklı
    işlere yöneldikleri ve buralarda çalıştıklarıda bir gerçektir.

    ücretler ise, mesleğe şehire, patrona ,çalışana vb bir çok kritere göre değişiklik gösterebilir. Mesleğiniz güncel olarak ne kadar aranan
    bir meslek olduğuna bağlı olarak,maaş talebiniz değişebilir, Şirket içinde aynıdır şirket ne kadar olumlu ise orada çalışmak isteyecek
    kişiler artacaktır.
    ülkemiz reel değerlerde ise kolunda bileziği olmayana işverenin teklif edileceği rakam asgari ücret düzeyini geçmeyecektir.
    Konuyu başlatan arkadaşın teklif ettiği (sanıyorum) asgari ücret verdiği ilana göre normaldir,
    ama "hani işsizlik vardı" serzenişine çok da katılmıyorum, çünkü işsizlik var.
    Fakat haklı olduğu bir durum vardır. Yanılmıyorsam Aydın organize sanayi başkanı bir programda şöyle söylüyordu,
    " Şu an sanayimizde Bazı alanlarda çalışmak için nitelikli çalışan bulamıyoruz, hatta bazı işlerde maaşlar 3000 tl civarlarında telafuz ediliyor"

    İş arayanda var, çalışan arayan da var.
    Sanırım sorunumuz, insanlarımızı ülke şartlarına göre yetiştiremiyor olmamız.

    insan davranışları olarak, iyi işveren ve çalışan olduğu gibi, kötü işveren ve çalışanda var.
    iş hayatının işveren içinde çalışan içinde zor olduğu gerçektir.Her iki taraf içinde çarkı döndürmek zordur.
    Asgari ücret bir aile geçindirmek için yeterli değildir. Lakin İşveren üzerindeki (özellikle küçük işletmeler için) yükde gözardı edilemez.

    Söylediğim tüm husularda reel örnekler verebilirim.

    Her işi yaparım mantığıyla çalışmak nasıl doğru değilse , İşsizlik yok, iş beğenmeme var, demek de çok da doğru değildir.

    Saygılarımla.




  • Arkadaşlar bizde şirket olarak temizlik personeli aradık yok sigorta istemem yok maaşlı çalışmam gündelik paramı isterim gibi taleplerle geliyorlar ondan sonra ülkemizde işsizlik bahsediyorlar...
    biz millet olarak seçiciyiz bu açıdan.onun içinde eleman bulamıyoruz.firma olarak çareyi gazeteye ilan vermekle bulduk ve işini bilen kalifiye insanlarla çalışıyoruz artık.temizlik ihtiyacı olanlar varsa bizimle irtibata geçebilirler.
    iyi günler
  • işsizlik yok gerçekten iş çok ancak şöyle bir sorun var vasıfsız insan için iş çok ne iş olsa yaparım diyen adam her zaman iş bulur en basiti kendimden örnek veriyim turizm otel işletmeciliği ve işletme lisans diplomalarım var iyi derecede bilgisayar bilgim yeteri kadar ingilizcem var başvuru yaptıgım yerler çok komik tekliflerde bulunmuştu zamanında bende kendi işimi kurdum halimden memnunum
    bir örnek daha tam olarak bölümünü bilmiyorum ama lisans mezunu bir tanıdığım uzun zaman iş aradı bulamadı şu an bir markette reyoncu olarak çalışıyor
    oku büyük adam ol devri kapandı artık
  • sonuna kadar katılıyorum.oku adam ol devri bitti artık...
  • konuyu yonetici acınca herkes saldırıya gecmiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Basri Mutaf

    konuyu yonetici acınca herkes saldırıya gecmiş

    YENİ GÖRDÜM Kuran çarpsın....
    BEN YÖNETİCİ VE YÖNETİCİ OLMAYAN AYRIMIDA YAPMAM ORASI AYRI...
    adam akıllı milletin hakkını verenler her zaman el üstündedir. onlara lafımız yok yönetici veriyorsa lafım yok vermiyorsa lafım onada...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 27 Nisan 2011; 12:58:38 >
  • hasta siempre commandante !!!!11111
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HellLord_gs

    şehire,bölgeye göre değişir sizin söylediğiniz.
    istanbulda,ankarada,izmir yada antalyada çalışmak isteyen için iş imkanı vardır genellikle.

    ama diğer kesimlerde örneğin,erzurumda yada diyarbakırda iş imkanı daha azdır.
    bu gibi bölgelerde iş imkanının kısıtlı olması işsizliğe davetiye çıkartır.

    Sonuçta şöylede bir şey var, duraklarda su satmakda bir işdir
    garsonluk yapmak yada ayakkabı boyamak veya inşaatlarda amele olarak çalışmak..
    ama bu tarz işleride beğenmez oldu millet.kendilerini vasıfsız olmalarına ragmen

    bilgi ve tecrübesi olan kişilerle aynı koşulların sağlanmasını temenli ediyorlar.
    sorunda burda başlıyor.

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OErdem


    quote:

    Orijinalden alıntı: Foxxly~

    iyide maaş bölümüne nden hiç cevap vermiyosun


    Her kalifiyeye aynı maaşımı vereyim hocam, herkes farklı paralar kazanıyor bu kadar açık bunu anlamayacak ne var ????







  • Türkiyedeki en büyük iki sorun asgari ücret düşüklüğü ve çalışma sürelerinin uzunluğu. normal çalışma saati 8 saat. zaten 8 saatten sonraki her dakika için çalıştırılan işçiden verim alamıyorsunuz. çünkü işçi hem bedenen hem de ruhen yoruluyor. işine adapte de olamıyor işin bitmesini beklemekten. ben de aynı durumdayım 10 saat çalışıyorum. Bin TL maaşım var. haftada bir gün iznim var. o da dinlenemeden geçiyor.

    açıkcası günde 8 saat ve cumartesi-pazar tatil olan bir iş bulayım asgari ve üstü her ücrete çalışmaya razıyım. burada amacım çok para kazanma düşüncesi değil.
    beden ve ruh sağlığımı koruyup, hergün işe dinlenmiş ve huzur dolu gelerek o gün yapacağım işte en iyi performansı göstermek. 700, 750, 800TL almışım pek önemi yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Talonmaster


    quote:

    Orijinalden alıntı: Reckoning

    "kapitalistin allahıyım"

    evet mesajın özeti sanırım budur

    Aynen katılıyorum

    Ben de
  • çalıştığım yoğurt firmasında da aynı sorun var. ama iş ağır olduğu için eleman dayanmıyor. ama ilk başlangıç 950 TL. onun yanında yemek parası ( 220 TL Ticket ) +ssk + servis + satış primi ve hamallık primi veriyor. yani primleri tutturursanız 1600 lira gibi bir rakam ele geçiyor. ama buna rağmen dağıtım işi olduğu için ortalama araçlar 2,5 - 3 ton gibi bir yükle çıkıyor. siz bu yükleri marketlere dağıtmak zorundasınız. belirli bir bölgeniz var. o bölgede toplamda 30 noktanız var. dönüşümlü olarak 15 noktaya gidiyorsunuz. ortalama 2-3 ton yoğurt dağıtıyorsunuz. markette ürünlerin tanzimi - teşhiri - iadesi ve siparişi sizden soruluyor.

    tabi mesai 11,5 saat. yani sabah 5,30 da iş başı akşam 5 te mesai bitiyor. pazar günü tatil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 27 Nisan 2011; 14:19:06 >
  • işçi bulamıyorsan demekki sende problem var arkadaşım. hiç boşuna işçileri anlıyorum ayağı yapmaya gerek yok. başvuran işçiler için teklif ettiğin maaş makul bi ücret olsaydı onlar da mırın kırın etmezdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikropzoft -- 27 Nisan 2011; 14:22:34 >
  • Herkes iyi pozisyonda iş istiyor. Peki bu beğenilmeyen işleri kim yapacak ?
    Herkes doğal olarak iyi para istiyor. Peki sen o ücreti hak edecekmisin ? İş yeri o ücreti verebilecek durumda mı ? İstediğin ücret ülkenin ekonomik gerçekleri ile bağdaşıyor mu yoksa kendini İsviçre'de mi yaşıyor sanıyorsun.
    Bu ülkede işssizlik yok. İş beğenmemek var, ücret beğenmemek var.
    Emin olun aç olan insan her koşulda, her ücrete çalışır.
    Kariyeri olan, vasıfları olan kişilerin iş bulma sıkıntısı var. Bu görüşe katılıyorum.
    Bu ülkede en güzeli devlet memuru olmak. Ücret hiç fena değil. Yasal haklar var, babalar gibi tatil günleri var, büyük çoğunluğun çok rahat çalışma yükü var.
  • Tembel bir toplumuz.
    Ve bu yüzden de iş beğenmeme var.

    Herkes az çalışma derdinde.

    Eskilerin dediği "ekmeğini taştan çıkaran insanlar" azaldı artık.

    Yeni mezunlara bakıyorum,
    Daha dün mezun olmuş, işe girince verim alınabilmesi için aylarca işi öğrenmesi sürecek.
    Bir havalarda...
    İş tecrübesi ve yapabildiklerin ve yapabileceklerin o elindeki diplomadan daha geçerli ve değerli

    Vasıfsız işçilere bakıyorum.
    İşe girerken "Ne iş olsa yaparım abi" diyenler.
    Bütün koşulları baştan kabul edenler, ki burada işçinin sömürülmesi gibi bir durum yok, yasal ölçüler çerçevesinde bir iş, mesai saatleri, fazla mesai, iş güvenliği vs.
    birkaç ay sonra "abi bu para az, zam yap veya gideyim"
    Peki "sen bilirsin, iş bu parası da bu" diyorsun, çünkü bunu alışkanlık haline getirenler var.
    İş zor gelince zam isteyip veya başka bir bahane bulup kaçanlar. Çevrelerine işin zor geldiğini söylemezler. "Hakkımı istedim, vermedi" derler.

    Kimse ülkemizde bir vasıfsız işçinin de 1.500 tl gibi bir maaşla işe girmesini beklemesin. Ülkemiz koşullarında ne yazık ki imkansız.
    Beyaz yakalılardan bahsetmiyorum, ustalardan bahsetmiyorum, vasıfsız işçilerden bahsediyorum.




  • 4 sene binbir çileyle üniversiteyi bitirmiş bir insanın işçi vasfıyla çalışmasını bekleyemezsin değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rambursman

    4 sene binbir çileyle üniversiteyi bitirmiş bir insanın işçi vasfıyla çalışmasını bekleyemezsin değil mi?

    Valla dostum işte tam olarak bu bahsettiğin nedenden dolayı bu ülkede üniversite mezunları iş bulamıyor görüşü yaygın.
    Ben de binbir zorlukla 4 yılda okulumu bitirdim. Okuldan öyle ya da böyle çoğu kişi mezun oluyor. Maalesef okuldan mezun olunca her şey bitmiyor. Tam 5 yıldır çalışıyorum ve maaşım daha yeni istediğim düzeye geldi. Herkes diyor ki ben mezun olayım hooop 3-4 milyar maaşla başlayayım. Yahu daha iş ile ilgili hiçbirşey bilmiyorsun kalkıp maaşı (bakın işi demiyorum) beğenmiyorsun. 2-3 yıl çalışmadan kimse kimseye istediği parayı kolay kolay vermiyor. En az 3 yıl sonra iş değişikliği sonrası gittiğiniz yeni yerde istediğiniz parayı hemen hemen alabilirsiniz. Bu süre içerisinde maalesef parayı ikinci plana atmalısınız, amacınız kendinizi geliştirmek olmalı.
    Bir de her üniversite mazunu yüksek paralara çalışacak diye bir kural yok. Bölümden bölüme fark var, madem öncelik para ona göre meslek seçilecek. Bu seçim henüz tam karakterin oturmadığı lise son senesine denk geldiği için bazı yönlendirmelere de ihtiyaç var mutlaka. Kısacası ince eleyip sık dokumak lazım.
    Anlattıklarım özeti; işçi vasfıyla çalışmamak için 3 yılınızı parayı ikinci plana atıp kendinizi yetiştirmek için değerlendirmelisiniz.




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.