Şimdi Ara

Hani Seçim Sonrası Her Şey Kötü Olacaktı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
3.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • silistreli kullanıcısına yanıt

    yuhalayan yok ki. sonuçta bir seçim yaşandı ve millet herkese karnesini verdi. zayıf alanı da kimse alkışlamaz. eski iyi notlarını gösterecek olan üniversite öğrencisi, yeni sınavlardan o notlarla geçebilir mi?  

  • Ne olmasini bekliyorsun, sabah kalktiginda, butun dukkanlarin kepenk kapattigini, metro ve otobuslerin calismadigi, televizyonda sokaga cikmayin uyarisi yayimlandigi, ortalikta zombilerin mi dolandigi... Yani beklentiniz nedir 1 gunde..

    Al sana 4 yillik gelisim,

    Enflasyon durdurulamiyor
    Halk fakirlesti,
    Servet transferi ile zenginler daha zengin
    Yurtdisi yatirimci guveni yok
    Yatirim yapacak para yok
    Adalet mekanizmasi hasarli
    Egitim sistemi yarali

    Ve bunlar sizin gibilerin birseyi, hemen aninda olacakmis gibi zannetmesinden kaynaklaniyor. Oysa hersey yavas yavas ve alistira alistira oluyor. Taki bicak kemige dayanana kadar. Bu secimede bicak kemige dayanmis ki millet bir dur dedi.

    Ama gecmis olsun, gec kaldi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sırf faiz sebep enflasyon sonuç diye diye bu günlere geldik. faiz düşürmeye başlamadan önce faiz yüzde 20 civarlarındaydı.. dolar da 7 civarındaydı. şimdi? daha ne kadar batalım istiyorsunuz anlamadım ki?

  • Cem kullanıcısına yanıt

    Ama vatandaşlarımızın her beş kişisinden biri emekli ve maaşını tıkır tıkır alabiliyor. Bence iyi bişey, devlet güvencen arkanda. Yaşlar 43-50 arası birçoğu işlerine de devam ediyor. Ekonomik durumları görece iyileşmiş ve yükselmiş bir durum. Dünya da eşi benzeri varmıdır böyle bir ülkenin bilemiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Sokağa çıkıp etrafına bakındığında her beş kişiden birinin devlet tarafından maaş aldığını görebilirsiniz. Böyle vatandaş devletini hiç bütünleme ve sonrasında ders tekrarına bırakır mı? Bırakan varsa herşeye rağmen garip karşılayanilirim🙂🙃🙂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silistreli kullanıcısına yanıt

    Maaş mı alıyor sadaka mı  

  • Biri şuna kiymanin kilosunu söylesin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu sahibini buldum, videodaki kahverengi ceketli adam konu sahibi

  • Cem kullanıcısına yanıt

    16 milyon kişi şimdilik. Devamı peyder pey gelenleri mi soruyorsunuz? Vay benim devletim, sen ne büyüksün. Yanında dünyanın en iyilerinden olan kesintisiz sağlık hizmeti de yanında. Dünya bizi nasıl kıskanmasın? Macron 43 yaş emekliliğini duyunca şok geçirmiş🤗


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

    Yakın çevrenizde bir çırpıda fazla düşünmeden sayabileceğiniz kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıllık süre sonunda 10 yıldır 20 yıldır ve hatta 25 yılı geçip dalya yapan emeklileri sayabilirsiniz. Veya ben hatırlatayım her beş kişiden biri olmak üzereymiş. Ortalama emekli maaşını avroya çevirsek acaba ölmeden dünya turuna çıkan! Fransız emeklisinden bizim emeklimiz ne kadar fazla alabiliyordur? Bu da bir soru olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

    Ya da çok çok büyük yıkım sonuçları olan 6 şubat 2023 depremini dünya üzerinde ki hangi ülke geçirip böylesine sağlam, diri ve güçlü kalabilirdi? Ben hep derim bat benim yüce devletim, sen ne büyüksün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

    Alman ve Fransız emeklisine oranla iyi bir maaş alıyor sanki. Alt alta, yan yana toplayıp kıyaslamak çok basit olsa gerek.😂😀😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 yııllardan öncede erken emeklilik vardı, 2000 li yıllardan öncede depremler oldu. Sonuç yıllarca süren aktüeryal dengesizlik ve açık veren sosyal güvenlik sistemi. Popülist karala EYT çıkarıldı, sonuç bugün seçimi kaybetme pahasına emekliye 5.000 TL veremediler. Kimsenin kıskandığı yok, bunu göre biri orada yaşayan halka ancak acıyarak bakar. O yüzden çokk şee etme, takma kafaya sen, haşmetlum çok yaşa diye gezine dur. Şu devlet ve hükümeti de bi ayıralım istersen, kavram karmaşası içinde boğulursun bir süre sonra. Neyse kimin trolüsün bilmiyorum ama umarım mesajlarını silen arkadaşla bir bağlantın yoktur. 

  • Cem kullanıcısına yanıt

    Nüfus hızı azalması, nüfus yaşlanması, sigortalı çalışan sayısı düşmesi, emekli olan sayısında ki artış hızına bağlı şu an 1.66 çalışana 1 emekli ile baş edebilen güçlü bir devletle karşı karşıyayız. 2000'li yıllarda erken emeklilik vardı derken ne demek isteniyor anlayamadım. Genelde kadınlar 20, erkekler 25 sene sigortalılığa bağlı emeklilik uzun yıllardır standart bir şekilde süre geliyordu. Ayrıca en son Cumhurbaşkanlığı seçiminde siyasi partilerin tamamına yakının vaatlerinde dediğin gibi popülistçe EYT'yi çıkartırsam sadece ben çıkartabilirim, bana rey verin yarışı olduğunu tüm Türkiye gördü. Neticede az konuşup çok iş yapan hükümet sayısını umuttuğum hezimeti alışıla geldiği üzere tekrar diğer rakiplerine takdire şayan bir şekilde yaşatıverdi 


    Toparlayalım; Emekli yılda 13 maaş alıyor (Biraz kafa yor bu 13 rakamına), Haşmetlum deyince ulu ve haşmetlu devletimi yöneten aziz hükümetim işleri tıkır tıkır yönetiyor. Deprem afetinin ülkemize verdiği korkunç zararı hafife aldığını anlayabiliyorum, nedense? Biraz hafızamı yokladığımda da çıkış noktan 2000'li yılların gazete manşetlerinde emekli maaşlarının ödenebilmesi ile ilgili çok acayip haberler aklıma geliveriyor. "2000'li yıllar emekliler ve hastaneler" yazıver arama motorunun kutucuğuna görselleri taratsan yeter 

    Kavram karmaşası deyince bugünlerde yerel seçimlerin hemen ertesinde memleketimizin pekçok yerinde çok acayip paçavralarla kutlamaları basında görüyor ve işitiyoruz.


    Diğer konu, Mesaj silme nedir?

    "sonuç bugün seçimi kaybetme pahasına emekliye 5.000 TL veremediler." Yukarıda yazdım, anlaşılıyordur umarım.


    Netice; Biz güçlüyüz kardeşim, güçlü 

    Umarım su kaynatmamışsındır okurken kısa yazımı  

    Unutmadan geçemeyeceğim; Emeklimizin Avrupalı emeklilerden hayatları boyunca daha çok maaş aldığını hesaplayabildiğini de zannediyorum ( Biraz basit matematik, alt alta ya da yanyana toplayınca sonuç çıkabiliyor)

    Acınarak bakılacak varsa güçlü devletimizin güçlü hazinesidir. Sebeb 1.66 .alışana 1 emekli oranı.

    Macron'un ülkesinde yaşayan vatandaşları bizi sağlam kıskanıyor. 





  • Cem kullanıcısına yanıt

    Bak ben işkembe-i kübradan sallamıyorum her ikisini de ayırmadan da söyliyeyim devletim ve hükümetim güçlü derken şu örneği de vereyim bilebildiğimce; Geçen yıl kamu çalışanlarının maaşları yaklaşık 500-600 Euro kadar iken korkunç yıkımlara sebep olan deprem afetine rağmen kamu çalışanları bugün 1000 Euro'dan fazla maaş alabiliyorlar. Ayrıca 3 yılda bir aldıkları çalışanların lehine yine bu hükümetin çıkarttığı kamu çalışanlarının milyonlarcası 1000-2000 Euro kadar banka promosyonlarını hesaplarında gördüler.

    Dilersen yine bu hükümetin kamuda taşeronlaşmanın nasıl kaldırıldığını ve taşeron işçilerin kadrolara alınarak maddi ve manevi huzur ve refahlarının arttığını başka bir bahis konusu olarak yapabilirim. 

    İspat; Kamu kurumlarının otoparklarında park etmiş çalışanlarının araçlarını gözlemlemek fikir verebilir. 





  • Cem kullanıcısına yanıt

    Enflasyon denince yine bir örnek; 12 ay önce kamu çalışanın maaşları TL bazında yaklaşık % 255 oranında güçlü hükümetim ve devletimce arttırılabilmiş.

  • standartlarabidesi S kullanıcısına yanıt
    Ne diyelim mayıstan önce dolar 16 17 tl iken şuan 33 e dayandı. Daha ne olması gerekir senin için? İşgal mi edilelim? Bundan 6 7 ay sonrası için de dolar 60 olursa şaşırmam. Sen olacak olanların 1 gecede olmasını mı bekliyorsun?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • silistreli kullanıcısına yanıt

    50 tane şey yazmışsın, 5bin neden veremediği yok ortada  


    Sadece kira parası kadar emekli aylığı alan insan dolu ortada hala avrupadakiyle kıyasla diyorsun..


    Daha ne diyeyim sana...


    Gerekli cevabı seçimde emekliler verdi, git onlardan dinle sana burada yazsam nafile...  

  • 10 bin de verebilirdi, verilecek para miktarı değil adam madden ve manen huzur bulduğu emeklilik müessesine sahip oluyor. O kadar yazdım anlayabilesin diye baktığımda yine yerinde sayıyorsun 

    Şair dediyse yolun yarısını aşarak 43 yaşında emekliliğe hak kazanabilmiş ve bir çoğunun işlerine devam ettiği insanlarımız ikinci gelirleri ve müreffeh şekilde hayatlarına devam ediyorlar. Daha bu hükümet ve devlet vatandaşa ne yapsın?

    Ama yine anlamadığını anlayabiliyorum, Macron'un vatandaşları bu durumu görse ne der diye de merak ediyorum. 

    Ya da Alman emeklisi ölmeyip emekli olabildiyse 600-1200 Euroluk maaşı ile 600-800 Euroluk ev kirasını nasıl verip Dünyayı Kruvazörlerle dolaşıyor.

    En etkili gelişmiş Avrupa ile kıyas ve mukayese tablosu 

    Emeklimizin aldığı Yıllık 13 maaş işini çözebildin mi?





  • Camiler kapatılacaktı hani ezan türkçe okunacaktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.