Şimdi Ara

Hankook Ventus Prime 4 (2022 YENI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
3
Favori
32.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edit 2: Spontane bir kararla aracı satıp başka arabaya geçtim, ölçü de değişince lastiği kullanamadım. Kullananlar yorum yazarsa ana mesaja eklerim.



    Edit: Lastiği aldım, Nisan'ın ilk haftası taktırıp izlenimlerimi paylaşacağım inşallah. Umarım beklentileri karşılar.


    205-55R16 ölçüsünde Premium lastik alacağım. Michelin Primacy 4'lerin Antalya'nın sıcağında kuru asfaltta yüzme yapabileceğini okuduğum ve %70 sportif bir sürüş tarzım olduğu için emin olamadım.


    Goodyear EfficientGrip Performance 2 her disiplinde iyi gözükmekte ancak tanesini 1.200 TL'ye bulurken, Hankook Ventus Prime 4 900 civarına gelecek, yepyeni bir lastik çok testi dahi yok, toplamda bir sette 1.200 TL fark oluşacak iki lastik arasında. Hankook 2022 Auto Bild testinde 2.ci çıkmış. (1. EGP2, 3. Primacy 4) Her disiplinde iyi gözüküyor, özellikle sportif sürüş-konfor dengesi açısından uygun gibi. Hiç forumdan deneyen oldu mu? Alırsam iki-üç haftaya yorumlarımı ekleyeceğim.




    Benim önceliklerim: sıcak asfaltta iyi yol tutuşu, ıslakta iyi yol tutuşu, sessizlik, virajlarda aşırı yatma eğilimi olmaması.


    Hankook Ventus Prime 4 (2022 YENI)www.tyrereviews.com
    2022 Auto Bild Summer Tyre Test - Tyre Reviews and Tests
    https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Auto-Bild-Summer-Tyre-Test.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 12 Haziran 2022; 14:51:40 >







  • Üstadım bu konuda cevap net, ikisi karşılaştırılamaz bence. Audi konfor öncelikli bir araç, Golf-A3 aynı dinamiklere sahip zaten, yumuşak ama virajlarda önden kayma eğilimli araçlar. Yol tutuşu kötü demiyorum kesinlikle, ama Focus çok daha canlı bir araç. Yoldaki en küçük engebeyi direksiyonda hissedebiliyorsunuz. Eski hidrolik direksiyonlu araçlardaki his tabi ki olmasa da en hisli direksiyonlardan birine sahip Focus. Hatta ESP bile buna göre programlanmış, Audi'de pek arkadan-önden açmaya izin vermiyor çat devreye giriyor, Focus'ta belli bir açıya kadar ESP devreye girmiyor bile. Ha bunun eksisi şehir içinde engebelerde biraz tak tuk gidiyor Focus, aşırı konforsuz değil ama sert tandanslı.


    Ha bunları dedikten sonra şu da var, A3 de gayet iyi yol tutuşa sahip bir araç, kimseyi üzmez. Hele ki trafikteki araçların çoğu aynı şasiden bozma SUV ve SUVcuk olmuşken onların yanında viraj makinesi sayılır.


    Ayrıca bu konuda ben çok dillendirilmeyen bir görüş de söyleyeceğim, Focus 3'ün dinamikleri bence yer yer 3.5'dan daha iyi. Mesela keskin virajda 3.5 hemen arkasını atarken Focus 3 daha dirayetli bir izlenim sergiliyor, kaymaya başladığı anda tüm araç kayıyor. Direksiyon olarak da Focus 3 direksiyonu daha spor hissettiriyor, oranı daha hızlı. Ancak tabi bu konfordan çalıyor, direksiyon 3.5'da daha dengeli, 3'te sürekli yol feedbacki almaktan insan yoruluyor biraz.


    @BPG2004 Sağol üstadım, aracın üstünde kış lastiği var şu anda, 5 aylık lastik. Geçince kısa-uzun dönemli yorumları yazarım unutmazsam.

  • Bu da deseni ;


    Hankook Ventus Prime 4 (2022 YENI)
  • Ben de aynı ebatta Pirelli Cinturato'nun yeni modelini beklemiştim. Tam bir hayal kırıklığı oldu 2 senedir ismi bile geçmiyor

    Ben PremiumContact 6 aldım. Sessizlik hariç her isteğinizi karşılar. Ha öyle gürül gürül de gitmiyor bu arada. Rahatsız olmadım ben. İzmirde yaşıyorum, özellikle sıcakta canavara dönüşüyor lastik. Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum, yine alacak olsam yine bunu alırım net.

    Son olarak bahsi geçen testte PremiumContact 6 olmadığı için sıralama bu şekilde olmuş emin olabilirsiniz
    Garip bir şekilde EcoContact 6 ile teste girmişler. Adı üstünde eco, ekonomi için kullanılacak bir lastik.. Yakıt tasarrufu, düşük ses vs için kullanılan bir lastik. Performans lastiği değil ki bu :)




  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    Başkanım Continental'i hiç düşünmedim bile çünkü araba zaten sert, sek sek gitmek istemiyorum. Bir diğer aracımda Continental PremiumContact 5 vardı, güzel lastik ama azıcık asfalt kalitesi düşsün kış lastiği gibi ses yapıyordu, hatta şu anda Goodyear Ultragrip 8 var bu lastikle 120 ile gelen ses Contide 90la falan geliyordu. Ama yol tutuşu keyifliydi hakkını yiyemem.

    Bir de Pirelli Cinturato P7 vardı, hem sesli hem de sertti, ama tabi o da virajda da rayda gibi gidiyordu onu da söylemek lazım. Ama iki lastikle de şehir içinde bi yol bozukluğunda böbrekler temizleniyordu yani.


    En nihayetinde hem iyi yol tutsun hem direksiyon tepkisi güzel konforlu sessiz olsun dediğimizde olmuyor bir yerden feragat etmek zorunda kalıyoruz. Bentley gibi araç olsa belki tüm disiplinlerde kurtarabilir.  





  • Armin van Buuren* kullanıcısına yanıt
    Üstad salla sesi zaten sürekli müzik radyo vs açık hiç aklına bile gelmiyor insanın. Performans istiyorsan senin ilacın cpc6

    Lastiği almadan İzmire yolun düşerse bi tur atarız zaten aynı ebatmış. Benim araba D segment, pek de yorulmamış bir araç, yalıtımı maşallah fena değil belki de o yüzden rahatsız etmiyor beni. Senin araç neydi?
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    Keşke düşse üstadım eksik olma. Araç işi karışık, 3 tane araç var, Focus 3 var 14 model sert araç, Focus 3.5 var 18 model daha da sert, bir de A3 var 17 model bu görece yumuşak sayılır. Yol sesinden Goodyeardan sonra pek çekmedim bu araçlarda ama P7 Cinturato 80 dedi mi içerde konser veriyordu.   F3 için alacağım öncelikli olarak ama duruma göre başka araçlara kaydirabilirim aslında mesela sert çıktı Audi'ye alırız falan filan.


    Valla bendeki bu merak başıma dert olacak ama. Primacy 4+ 950'ye, PC6 yine o civarlara geliyor ben Ventus P4 diyorum. Al geç işte bildiğini değil mi?   Goodyear da normalde yurt dışında Primacy'den falan ucuz olması lazım Türkiye'de pahalı nedense. Döviz möviz derken geçirdiler herhalde.





  • Armin van Buuren* kullanıcısına yanıt
    Primacy 4'ü direkt ele üstad. O sıcakta sana yaramaz okudukların doğru yani.
    Hankook vp3 ler kuruda tutuş ve frende çok iddialı değildi bu ebatta. Hatta yanlıs hatırlamıyorsam cpc6 ların 34 metrede 1. Sırada durduğu testte vp3 ler 36 metrede durup sonlara doğru yer alıyordu. 2 metre ciddi bir fark.
    Hatta ıslakta da tutuş ve frenlemede en son sıralardaydı bu ebatta.

    Vp4 ne kadar gelişmiştir bilmiyorum, benim pirelli durumundaki gibi olursa kötü olur. Birkaç hafta içinde alacaksan büyük kumar oynarsın

    Goodyear Egp 2 için kimisi çok iyi kimisi berbat diyordu. Aynı muhabbet ilk seri için de yapılıyordu. Sanırım üretim yerlerine göre kalite farkı var. İlk seride kesin var da 2 leri bilmiyorum.
  • Yaklaşık 2 aydır yazlık lastik arayışına girdim. Michelin dan tutun da tigar riken strial taurus barum laufen milestone gibi bilimum lastiği inceledim. En son karar kıldığım lastik Hankook prime 4 205 60 16 96V XL. Etiket değerleri B A 69.
    Yana fazla yatmasın diye xl. Sessiz olsun diye 69 db. Yol tutuşu iyi olsun diye A. Son olarak yakıt B. Tek uymayan kısmı ben w(270 km/h) isterken v(240 km/h) var stoklarda.

    Ayrıca hankook daha önce aklımda olan bir markaydı.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    https://www.tyrereviews.com/Article/2020-Tyre-Reviews-Ultimate-Summer-Tyre-Test.htm

    Evet rakipsiz Hankook baya iyi sonuçlar vermiş bu ebatta
  • 225 50 17 prime 3 kullanmıştım çok güzel lastikti sadece biraz sert gibiydi

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Islak zeminde bu güne kadar kullandığım en kötü lastik Ventus prime 3 oldu.Islakta kızaklayan bir lastik, dolu yağışında yere hiç tutunamayan bir lastik.Yüksek hız su tahliyesi çok kötü.Kuru zemin frenleme ve konforu dışında öne çıkan bir lastik değil

  • Prime 3 kullanıyorum. Genel kullanımda güzel lastik.
  • Ventus prime 3 kullanıyorum 2 senedir . Tekerleklerde kılcal catlaktlar başladı . Hayretle izliyorum. 2 senede 20 bin km yol yapıldı.
  • Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Kendimi sizin için feda ettim ve bir takım Hankook Ventus Prime 4 205/55/R16 91H sipariş geçtim. Nisan'ın ilk haftası taktıracağım inşallah. 4 Lastik + montaj: 3600 TL'ye geldi. Ama yalan yok 1000 TL'ye denk getirsem Goodyear EGP2 ilk tercihim olacaktı. Fakat 1200 TL'den bir takımda 1200 TL farka değeceğini düşünmüyorum.


    Hankook VP4: 3600

    Michelin P4+: 4000

    Goodyear EGP2: 4800


    Bulabildiğim 2022 model lastiklerde en iyi fiyatlar bunlardı.


    Hankook'un bu lastikte iddiası VP3'teki hızlı aşınmayı giderip uzun ömürlülük sağladıkları, akustik iyileştirmeler ile az ses olduğu ve ıslaktaki performansın çok daha iyi olduğu. Bakalım taktırınca bir aksilik olmazsa izlenimlerimi paylaşacağım.


    Benim bu lastikten beklentim, CPC6 tarzı yol tutuş karakteristiğini biraz daha sessiz olarak yapması. Biraz sert olabileceğinden korkuyorum ama. Gelince göreceğiz. Arabayı satmazsam uzun dönem yorumlarını da yazarım.


    AB Etiketi:




    Hankook Ventus Prime 4 (2022 YENI)




  • Hayırlı olsun almışsınız. Ventus kullandım güzel lastik. Antalyada gideri var. Ama ben olsam Bridgestone t005 alırdım Antalya için..

    (Nedeni ise: hem hamuru gereği çok sıcak havalarda daha dayanıklı, hem de Antalya gibi yağmurlu bir şehir için ıslak tutuşu çok iyi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weneorn -- 18 Mart 2022; 17:39:38 >
  • weneorn kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler üstadım. Bridgestone T005 de güzel lastik, fakat ses mevzusu olarak pek övüldüğünü göremedim. Yoksa düşünürdüm. Biraz da heyecan olsun dedik açıkçası, VP4 piyasaya gireli 15 gün olunca teknolojisi yenidir diye aldık, umarım pişman olmayız.

  • Konusu değil ama benim w204 de eagle f1 asym5 var çok öyle ahım şahım değil yada ben artık farketmiyorum bundan önceki aracımda nokian lastikten cpc6 ya geçince araba değiştirmiş gibi hissetmiştim
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.