Şimdi Ara

hard disk bad sektor sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm arkadaslar,ben p3 800 kullanıorm xp isletim sistemim var ve ck agır acılıo,bunun da harddiskimin bad sektorunden kaynaklandıgını dusunuorm,harddiskimde bad sektor olup olmadıgını nasıl anlayabilirm,yada varsa duzeltmemm icin bildiginiz bi program falan varsa yazarmısınız_?yardım ederseniz sevinirim arkadaslar,tskr



  • Dos'tan scandisk yap. Bad sector'lü yer varsa görürsün. Bad sector'lü yeri düzeltemezsin yapabileceğin şey diskin o bölümünü kullanmamaktır. Fdisk'le bad sector'lü yeri ayıra bilirsin ama çok hassas olmayabilir.
  • hdd markasina gore hazirlanmis programlar var.seatools,maxlife..vs gibi.
    bunları ureticinin sitesinden indirebilirsin.
    ya da ultimate boot cd adli programi aratip indir.tum markalara ait hdd programları mevcut icinde-boot cd yani.

    low level format isine yarar-ama riski de sana ait olmak uzere.
  • Öncelikle ağır açılışın sorunun kaynağının başlangıçtaki programlar olup olmadığını kontrol etmen daha mantıklı gibi. Çalıştır da msconfig yazarak bunu kontrol edebilirsin. Gereksiz programların kutucuğunu silerek hız kazanabilirsin. Sorun bios açılışında ise bad sector olabilir. Arkadaşların dediği gibi scandiskle bunu anlayabilirsin. Yazılımsal bir bad sector ise bunu xp cd ile yapacağın silme işlemi ile veya low level formatla halledebilirsin. Fiziksel ise tek çaren fdisk.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.