Şimdi Ara

Hard disk sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir problemim var. Os X Yosemite ile mi alakalı bilemedim ama ben bu nalet güncellemeye yordum. O yüzden bir sorum olacak işin erbaplarına;

    Şimdi benim harddiskte 400gb civarı dosya var ama malesef 700gb olarak görünüyor. Yani olduğundan çok daha fazla dosya varmış gibi görünüyor. Onyx, ccleaner filan ne bulduysam kullandım ancak bir türlü problemi gideremedim. Şöyle ki;

    http://www.imageupload.co.uk/images/2014/11/24/Screen_Shot.jpg


    Gördüğünüz üzere 76gb boş alan gösteriyor ama 300-350gb boş alan olması gerek şuanda. Backups nedir? O nasıl bir yer kaplamak öyle. Photos'un o kadar yer kaplaması da imkansız. Bir türlü çözemedim.







  • Anladığım kadarıyla bilgisayarda birşeyler normal ama sizin kafanız karışmış. Uzman birisinden destek almanızı öneririm bilgi kaybı yaşamamanız açısından. Backups klasorunu Time Machine oluşturur ve o klasörde bilgisayarın yedeği saklanır. Yani şuanda eğer o klasörün içi doluysa bilgisyarın bir kopyası var orada. Muhakkak uzman destek alın, yanlışlıkla bilgileriniz silinmesin.
  • Time machine'i bilgisayar üzerinde aktif etmişsiniz.Time machine(backup) bilgisayarınızın yedeğini almak.Herhangi birşey olması durumunda alınan yedekten tekrar hiç birşey olmamış gibi devam etmenize olanak verir.
    Dosyaların neler olduğunu öğrenmek içinhttp://www.derlien.com - disk inventory x - indirebilirsiniz.Nerede ne var görmeniz açısından işinizi kolaylaştırır.
  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Kusura bakmayın yeni gördüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.