Şimdi Ara

Harddisk Çalışma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba.

    Toshiba laptop kullanıyorum. Laptopun tam harddisk bölümüne darbe geldi. Darbeyi aldığı gibi ekran karardı. Ama görüntü gitmedi.

    Restart attığımda boot hatası aldım. Hiçbir şekilde windows kurulumu yapamadım. Zira bios harddiski görse de kurulum ekranında görünmüyordu. Başka bir pc'ye ikinci harddisk olarak bağladım yine bios ekranında varken windows'u açınca gözükmüyordu.

    Sonra çere usb'ye ubuntu kurdum. Bu şekilde harddisk'e eriştim ancak windows'un kurulu olduğı c bölümünden istediğim her dosyayı alamazken sadece dosyaların bulunduğu d kısmından istediğim veriyi alabiliyorum.

    Bu durum fiziksel bir hata mıdır? Yoksa ubuntu üzerinden disk düzenleme ile halledilebilecek bir şey midir? Daha önce buna benzer bir şey yaşayan olduysa yardımlarını bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Disk darbe aldiginda manyetik okuyucu yuzeye temas etmis ve o bolgeleri okunamaz hale getirmis olmali. Muhtemelen C bolumunun dosya sistemi olan Ntfs in onemli kisimlari okunamadigi icin dosyalarinizi alamadiniz. Diskte bad sector taramasi yaparsaniz dedigim gibi C bolumunun ozellikle ilk kisimlarinda okuma hatalari aldiginizi goreceksiniz. Isimden dolayi bu sekilde cok disk gordum. Malesef fiziksel darbe sonucu olusmus bad sectorleri tamir etmek mumkun degil. Aslinda disk tamamen bozulmadigi ve dosyalarinizi kismen de olsa aldiginiz icin sansli sayilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında şuan benim için çok önemli olan dosyaları aldım. Zaten o tarz dosyaları her an windows'un çökme ihtimaline karşı d tarafında tutuyordum. C tarafında güncel çalışmalarım vardı. Aynı klasördeki çalışmalardan birini alırken diğerini alamıyorum.zaten harddiski tekrar kullanma gibi bir niyetim yok. Yeni alacağım ama dosyaları ne kadar kurtarırsam o kadar iyi benim için.

    Peki ubuntu'dan bad sector taraması yapabilir miyim? Bir de sizce neden windows görmezken ubuntu görüyor bu bölümleri?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zizou_10_ -- 21 Kasım 2016; 22:42:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zizou_10_

    Aslında şuan benim için çok önemli olan dosyaları aldım. Zaten o tarz dosyaları her an windows'un çökme ihtimaline karşı d tarafında tutuyordum. C tarafında güncel çalışmalarım vardı. Aynı klasördeki çalışmalardan birini alırken diğerini alamıyorum.zaten harddiski tekrar kullanma gibi bir niyetim yok. Yeni alacağım ama dosyaları ne kadar kurtarırsam o kadar iyi benim için.

    Peki ubuntu'dan bad sector taraması yapabilir miyim? Bir de sizce neden windows görmezken ubuntu görüyor bu bölümleri?

    windows diskleri okurken mbr üzerindeki kayıtları okur ama linux dosya sistemi farkından dolayı öyle çalışmaz.
    ayrıca linux daha akıllı.
  • Ben linux'u bu amacla kullanmadim. Ama bolumleri ubuntu da gorduyseniz windowsta da en azindan disk yonetiminde gorebileceginizi dusunuyorum. Veya disk problemli oldugu icin farkli zmanlarda farkli sonuclar vermis olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.