Şimdi Ara

Harddisk Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese . Yaklaşık 2 yıl önce aldığım WD Cavier Blue - WD10EZEX 1TB belleği hiç sıkıntısız 1 yıldan fazla kullandım . Windows 7 Ultimate 64-bit işletim sistemi mevcut . Neyse , oyun oynarken bilgisayar acayip bir şekilde alev almaya karar verdi . Çoğunuz gülüyor şu an biliyorum ama bildiğiniz ekran kartının üzerinden alev fışkırdı :D Neyse , ben de götürdüm bilgisayarı verdim tamire , bu bellek dışında her şeyi değiştirdiler . Belleği de olduğu gibi takmışlar . Eve götürdüm , bir baktım belleği görmüyor . Yabancı siteler dahil her yeri araştırdım , ne yaptıysam çözemedim . Götürdüm geri . Yenisini verdiler , sıfır . Çıkardım paketinden taktım . Yine görmüyor . Aynı model bu arada . Yine götürdüm geri . Bir kez daha görmedi . Yine götürdüm . Yenisini verdiler yine . Yine görmedi . Böyle yapa yapa 5 tane paketinden yeni açılmış belleği harcadım . Dedim , herhalde bende sıkıntı var . Direk bilgisayarla beraber götürdüm bu sefer . Dedim bakın belki benim bilgisayarda sıkıntı vardır . Her şeyi denediler , olmadı . Kendi bilgisayarlarına taktılar yine görmedi . Neyse , gönderdiler yine . Bu sefer de garantisi bitti diye hiçbir şey yapmadan geri göndermişler . Dedim , sizin bilgisayarda bir deneyelim madem belki bir el atmışlardır diye . Denedik , gördü bilgisayar . Herhalde tamir etmişler diye sevinçle eve döndüm . Taktım PC'ye . Yine görmüyor . Kasanın fişini direk duvardaki prize taktım belki enerjiyle alakalı bir sıkıntı vardır diye . Yok . İşletim sisteminin kurulu olduğu SSD'ye bağlı olan kabloları buna takıp , tersini de SSD'ye yaptım . SSD'yi gördü direk , driverını kurdu vs. ama bu lanet şeyi görmedi yine . Kablolarda sıkıntı yok yani . 6 tane slot var anakartın üstünde . Hepsine takıp denedim tek tek . Yok . Yahu , görmemesini geçtim . Enerji bile gitmiyor . Ne bir ses var , ne de bir titreme . Disk Yönetimi , kabloların yerlerini değiştirme , aç kapa , yan yatır , üstüne otur . Her şeyi denedim . Çalışmıyor . Çok uzattıysam kusura kalmayın . Her türlü yardım için şimdiden çok teşekkürler . İyi forumlar .







  • Liofa L kullanıcısına yanıt
    Sorun anakartta gibi gözüküyor hocam her zaman 3.5 mm diskler daha fazla güç tüketir . Başka bilgisayar da tekrardan hdd deneyin eğer çalışırsa büyük ihtimal sorun anakartta . Anakarta bağlama imkanınız varsa başka bir hdd ile deneyebilirsiniz .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ouzqan

    Sorun anakartta gibi gözüküyor hocam her zaman 3.5 mm diskler daha fazla güç tüketir . Başka bilgisayar da tekrardan hdd deneyin eğer çalışırsa büyük ihtimal sorun anakartta . Anakarta bağlama imkanınız varsa başka bir hdd ile deneyebilirsiniz .

    Cevap için teşekkürler . Dediğim gibi bilgisayar yandıktan sonra tamamen değişti parçalar anakart dahil . Acaba anakartın harddiski algılaması için bir Driver falan mı yüklemem gerekiyor ? Gigabyte Z97-HD3 kullanıyorum .
  • Liofa L kullanıcısına yanıt
    Bios güncellemesi yapın isterseniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.