Şimdi Ara

Harddisk kapağını şeffaf kapak ile modifiye etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 10 yıldır kullandığım ve bozsam da pek umurumda olmayacak bir Toshiba HDD'm var. Bunun kapağını mümkün olduğunca tozsuz bir ortamda değiştirmek istiyorum.

    Amacım HDD'nin metal kapağını, kendi yapacağım şeffaf kapak ile değiştirmek istiyorum. Yapılmış örneklerini internetten bulmak mümkün.


    Bu camın kestirilmesi, vida deliklerinin açılması, en azından çıt diye kırılmayacak kadar sağlam olması, tüm vidaları takınca kenarlardan esneyip HDD'yi tam kapatamaması (pleksi olursa) gibi aşamaları nasıl ve nerede yaptıracağımdan emin değilim.

    Camın çeşitli yerlerinde vida delikleri açılabilecek hangi cam türünü kullanmalıyım? Pleksi veya normal cam olması fark etmiyor, tertemiz şeffaf gösterse yeter.


    Bunun bana maliyeti ne olur? Caddede veya sanayide herhangi bir camcıya nasıl güvenirim bilmiyorum bu yüzden önerilerinizi de bekliyorum.

    Fikirlerinize, yardımlarınıza açığım.


    Toshiba DT0ACA050








  • Yanlış anlamada boş iş. Harcadığın paraya değmez uğraştığına değmez. Bu ülkede o kadar ince iş yapacak adam pek bulamazsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 23 Mart 2023; 3:15:24 >
  • Sanırım bunun en mantıklı yolu epoksi.

    Önce var olan kapağın silikon kalıbını alıp, daha sonra o kapaktan şeffaf epoksi (reçine) ile üretebilirsin. Youtube da epoksi ile alakalı videolar mümkün.

    Bir diğer benzer yöntemse bir şekilde kapağı 3D ortamda oluşturmak (elle çizmek veya 3D tarayıcı ile taramak). Daha sonra SLA 3D Printer ile yine şeffaf basmak mümkün.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.