Şimdi Ara

HARDDISK YARDIM Find & Mount Kullanımı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    İşletim sistemim win xp sp2 pro vista görünümlü (essential xp). Sorunum şu :

    Harddiskim 160 gb seagate sata2. Bende norton ghost var yedek almistim xp nin canim SIKILDIKCA ubuntu kuruyorum pardus kuruyorum vista kuruyorum oyle takiliyorum norton ghost oldugundan 10 dakkada xp ye donuyorum cunku sorun olmuyor. Geçen vista ultimate x64 kurdum 15 gb di benim c surucusu hic bisey yuklemeden doldu agzina kadar vaktim olmadığından onun da yedegini aldim norton ghostla sonra ilgilenirim diye.

    Dedim vaktim varken kurcaliyim su vista nasıl bişey ama c nin yetmedigi geldi aklima dedim birlestireyim c ile e yi. e de oyunlar vardi dvd ye yedek aldim hepsini sonra guvenli kipte baslatip e ye format attim. Sonra xp cd si ile actim pc yi ve o f8 bastiktan sonra en son cikan yerdeki mavi ekrandan c ye delete partition dedim. e ye de aynisini dedim. unportitioned kisim olustu c ile e birlesmis oldu yani. Sonra create partititon dedim. Windows kurmadan restart atıp norton ghost cd si ile acilis yaptim baktim ki norton ghost ile almış olduğum yedeklerin olduğu 90 gb lık D sürücüsü gözükmüyor. Sonra tekrar restart attım xp cd si ile f8 den sonraki ekrana geldim ki ne göreyim ! (3. screen shot)

    Gördüğünüz gibi abuk subuk İnactive os/2 boot man... (devam etmekte sanırım) gibi şeyler yazıyor. Elimde olan tek xp cd si olan bu essential xp cd si ile xp kurdum dedim sorun neymiş windows ortamında göreyim. Bilgisayarımdan girince D sürücüsü gözükmüyor, fakat bilgisayarıma sağ tıklayıp menage (yani yönet) dediğimde ise görebiliyorum D sürücümü. Fakat yanında unknown (bilinmeyen) yazıyor. (Diğer gözüken sürücü ise flash diskim karıştırmayın )

    Yaptığım araştırmalara göre bu iş içinbir sürü program mevcut..

    Partition find and mount
    Easy recovery pro
    Get Data Back
    Finaldata enterprise
    Active partition recovery
    DiskInternals Partition Recovery
    Meetsoft Partition Recovery
    Zero Assumption Recovery
    ...
    ..
    .

    Bu programlardan hemen hemen hepsini indirdim ve şu an kullandığım bilgisayarda denedim. Bence, en güzeli, benim işime yarayacak en iyisi kalın yazıyla yazdığım partition find and mount olduğunu düşünüyorum. Şu an bilgisayarımdan uzakta olduğumdan deneyemiyorum fakat eve gidince de denemeden önce emin olmak için sormak istiyorum. Bu programı deneyen, benimle aynı sorunu yaşayıp da bu program ile kurtulan, kurtulanı gören duyan var mı ?

    Bence en güzeli dememin sebebi flash diskimde denedim. Sağ tıklayıp "mount as" dediğinizde istediğiniz bir sürücü harfi vererek bilgisayarımda hem o anki sürücü harfiylei hem de benim programdan atadığım sürücü harfiyle görebiliyorum flash diskimi. Program flash diskteki dosyaları read only (yazmaya karşı korumalı/salt okunur) olarak atadığım harfteki sürücüde gösterdi. Herhangi bir kayıp sözkonusu değildi.

    Diyorum ki ;
    Evimdeki D sürücümü zaten göremediğim için, üzerine yazma gibi bir işlem imkansız. Bu yüzden tıpkı flash diskimdeki gibi tüm dosyalara ulaşabilirim. Bu yüzden diğer bir harddiske ya da harici diske kopyalama yapabilirim kayıpsız olarak. Diğer programlar benim istemediğim (silinen, formatlanan yani daha da eski dosyaları) bulacağı için hem işlem uzun sürecektir, hem de yaptığım araştırmalara göre kurtarma yüzdesi %100 değilmiş. Ama bu programla bahsettiğim nedenden dolayı %100 başarılı olurum.

    Doğru mu düşünüyorum yanlış mı ?

    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

     HARDDISK YARDIM Find & Mount Kullanımı ??


     HARDDISK YARDIM Find & Mount Kullanımı ??


     HARDDISK YARDIM Find & Mount Kullanımı ??



     HARDDISK YARDIM Find & Mount Kullanımı ??


     HARDDISK YARDIM Find & Mount Kullanımı ??


     HARDDISK YARDIM Find & Mount Kullanımı ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letgo -- 18 Nisan 2008; 19:30:08 >







  • 1. resimde Yedek olana sag tiklayip
    1) "change drive letters and path" e tiklayip, add diyip harf koyabiliyor musun??? bunu yapinca sorununun cozulmesi lagzim.

    ayrica:
    karaladigin program disindakiler problemin icin (recovery olanlar) isine yaramaz, zaten elemissin. karaladigininda ne yaptigini bilmiyorum ama dedigini yapiyorsa ne ala.

    2) hic bilgisyarina macosx kurmayi denedin mi??? (benzer bisiye ben oyle rastlamistim)

    3) ghost kullandigini yazmissin, hangi ghost u kullaniyorsun.?

    umarim 1) ile neticeye kavuşursun, cevabini bekliyorum.
  • Maalesef dediğiniz olmuyor :(

    Sağ tıklayınca aktif olan tek seçenek var o da delete partition (bölümü sil)

    Hiç macosx kurmayı denemedim.
    Norton ghost 12 kullanıyordum fakat norton ghost ile ilgili bir problem değil ben sorunu baştan sona anlattığım için yazayım dedim komple neler yaptım buraya nasıl geldim..
  • paragon partition manager kur, bu islerin piri odur.

    başıma hic gelmemis olsada az çok anladim sayilir sorunu, lakin canini sikma bole, paragon bu isler icin var. v8.5 yada v9 versiyonunu tavsiye ederim.

    nortonu meraktan sormuştum
  • tamam buldum, sen yedek partitionu eskaza hidden partition yapmissin. (galiba)

    paragon ve diger bulabilecegin (gparted var googledan ararsan freeware, cdden calisiyor) ile bu yedek partitionu unhide yapacaksin. (active ile karistirma, unhide yada benzerini yapacaksin)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camayna -- 18 Nisan 2008; 20:16:48 >
  • Abi herkes onu kur bunu kur diyor saydıklarım 8 program zaten sen söyledin şimdi bir tane başkası da söylese 2 3 tane 10 15 tane program olacak sanırım hangisini kullanayım

    Dediğim programa göz koydum fakat bilgilerim flash diskimde olduğu gibi gözükür mü diyorum o yüzden tereddütüm var lakin 90gb bilgi 3 4 senelik program mp3 ve film arşivim var. Gitmesini istemiyorum :(
  • quote:

    Orjinalden alıntı: camayna

    tamam buldum, sen yedek partitionu eskaza hidden partition yapmissin. (galiba)

    paragon ve diger bulabilecegin (gparted var googledan ararsan freeware, cdden calisiyor) ile bu yedek partitionu unhide yapacaksin. (active ile karistirma, unhide yada benzerini yapacaksin)



    4 gün sonra evdeyim dediğini deneyeceğim fakat ben herhangi bir işlem yapmadım anlattığım şeyler sonucunda istemeden oldu. hidden gibi bir seçenk seçtiğimi (gördüğümü) vs. hatırlamıyorum yani yanlışlıkla bile yapsam hatırlardım.

    Dediğin gibi olsa sanırım manage den girince change drive letters yazısı aktif olurdu diye düşünüyorum.. Ama gene de deneyeceğim..
  • daha once dedigim gibi yazdigin programlar degil senin sorunun cozumu (ek is olarak yapabilirler o ayri),
    o programlar kazara silinen bilgileri kurtarmak icin, senin kazara silinen bilgilerin yok.

    tavsiyem, paragon partition manager i biyerlerden temin et. zaten menuleri yardimci olacaktir, kurunca bi daha sorarsin.

    ayrica cdden calisan herhangibir linux ilede (mesela slax, 200mb a indirirsin) bilgisayari cdden acip yedek partitiona erisebilmen gerekir.
  • Dediğin programı araştırıyordum da şimdi sanırım norton partition magic tarzı bir şey yani sadece bölme ve yedekleme yapıyor. Emin misin sorunumu çözeceğinden ? Aman hocam 90GB çöpe atamam

    Elimde ubuntu linux var linux mu kurayım, demek istediğini anlamadım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: letgo

    Dediğin programı araştırıyordum da şimdi sanırım norton partition magic tarzı bir şey yani sadece bölme ve yedekleme yapıyor. Emin misin sorunumu çözeceğinden ? Aman hocam 90GB çöpe atamam

    Elimde ubuntu linux var linux mu kurayım, demek istediğini anlamadım.


    norton partition magic den uzak dur, bagzi kusurlari var ve iyi bilmeyene kullanmasini tavsiye etmem.

    linux (ubuntu) kur demedim. elinde livecd seklinde bir linux var mi? belki o sekilde yedek partitionu gorebiliyorsundur diye dusundum. görüp erişirsen icine iyicene su serpilmis olur.

    not: livecd: cdden çalışan isletim sistemleri, bizim konustugumuz linux.




  • beyler sorunumu %90 cozmus bulunuyorum Find and Mount programi ile. (1.resim)

    camayna kardes dedigin programi ve benim diger yukarida ismini yazdigim programlarin hicbirini kurmadim. Direk find & mount kurdum ve 2 tikla tum bilgilerimi gordum icime su serpildi (2.resim)

    Simdi geldik zurnanin son deligine...
    Yaklasik 4.5 gb lik norton ghost xp backup imi kopyalamaya calistim c surucusune fakat kalan sure 160 dk dedi :| (3.resim)

    Kabataslak bir hesap yapacak olursak; 5 gb icin 160 dk, 90 gb icin 2880 dk yapar bu da 48 saat demek.
    Simdi ben bu bilgilerin hepsini kopyalayacak oldugumu dusunursem bilgisayarin hic bir islem yapmadan 2 gun acik kalmasi demek oluyor. Bu da biraz mumkun olmayan bir durum. Surekli elektrik kesintisi yasiyorum ve bilgisayari kullanmadan tek gunum gecmiyor. Ben kullanmasam baskasi kullaniyor.
    Uzun lafin kisasi bu kopyalama islemini COK HIZLI yapacak bir tur program mevcutmudur, daha dogrusu ise yarar mi ?

    Yorumlarinizi bekliyorum...

     HARDDISK YARDIM Find & Mount Kullanımı ??


     HARDDISK YARDIM Find & Mount Kullanımı ??


     HARDDISK YARDIM Find & Mount Kullanımı ??


     HARDDISK YARDIM Find & Mount Kullanımı ??


     HARDDISK YARDIM Find & Mount Kullanımı ??


     HARDDISK YARDIM Find & Mount Kullanımı ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letgo -- 22 Nisan 2008; 0:40:15 >




  • My Recovery Files
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cnr22

    My Recovery Files


    Maalesef dediginiz program (ve benzeri programlar) yukarida anlattigim sorunu cozecek nitelikte programlar degildir. camayna arkadasin dedigi gibi ben yanlislikla format atmadim ki ya da yanlislikla bisey silip onu aramiyorum ki...

    Bilgisayarimi bilgisayarciya goturdum o da herkesin methettigi easy recovery programini kullanmis. 6 saat suren arama sonucunda yaklasik 35 gb biseyler kurtarmis. Biseyler diyorum cunku kurtardigi seylerin yarisi belki daha fazlasi isime yaramiyor ne idugu belirsiz dosya uzantilari bos yere yer kapliyor sadece.

    Alttaki resime bir bakin sizce hangileri isime yarar ?????????

    Ben programimi buldum program tavsiyesi degil kopyalama tavsiyesi istiyorum. 500 gb lik harddisk siparisi verdim yarin ya da oburgun elimde olur insallah. Gelir gelmez baslicam kopyalamaya bununla alakali oneri istiyorum program ismi degil...

     HARDDISK YARDIM Find & Mount Kullanımı ??




  • uppppp
  • Hocam 750 gb HDD var raw oldu disk yonetiminden gorunmuyor.partition find and mount programıyla hdd yi gordum ve scan dedim yaklasık 15 dk bekledim scan %0 da halen ne kadar beklemem gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.