Şimdi Ara

harddiski nasıl sıfırlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarımı satacağım .Ama silininen dosyaları geri getiren programlar varmış.Bundan dolayı harddiski nasıl sıfırlarım. Bana yardımcı olursanız sevinirim



  • başka bir pc ye tak, Sonra HDD yi biçimlendir. Ancak böyle yapabilirsin. Hdd yi alan kimsede silinmiş verileri geri getirmek için uğraşmaz.
  • hdd yi baska pc de biçimlendir içine senın için önemsiz ne varsa doldur (mp3 film) böylece senın için önemli olan ve baskalarının eline gecmesini istemediğin bilgilerinin üzerine yazmış olursun ve eski bilgilere ulaşmak imkansız olur tamamen silmiş olursun aslında haklısın adam denemek için programı kurar ve sana ait özel dosyalara ulaşma şansı var bunun la uğraşacak var mı acaba nerden aklına geldi Allah aşkına
  • HDD üzerinde bir dosya silindiğinde aslında o dosya silinmez.Sadece adı kayıtdan silinir.Ancak HDD Üzerine başka bir dosya yazıldığında yok olabilir.Bazı programlar var.Ama mantık zaten aynı.HDD üzerine defalarca yazıp silme işlemi yapıyor bunlar böylece verilerin geri dönmesi imkansızlaşıyor.Zaten aksi olsaydı teorik olarak HDD lerin sonsuz kapasitesi var derdik.Bence şöyle bir işlem uygun olabilir.Özel ve gizli dosyalarını sistemden sildikten sonra HDD üzerine bir kaç gb lık mp3 ya da başka fasa fiso zarasız dosya kopyala.Kopyala kopyala çoğalt HDD yi bunlarla doldur bu işlemi bir iki defa yap.Sonra format çek.zaten ondan sonra dosya kurtarmaya çalışan anca bu fasa fiso dosyalar karşına çıkabilir.Ama diyeli HDD den bir dosyayı yanlışlıkla sildin ya da HDD ye fazla dosya yazılmadan önce sildiğin dosyayı kurtarmak istiyorsun evet bu mümkün ama eğer HDD den dosya sildikten sonra başka dosyalar yazıldıysa zaten bu dosya kurtaran (!) programlar da başarılı olamıyor.Yani bizim istediğimiz bu.Özel ve gizli dosyalar HDD den sonsuza dek silinsin.Değil mi??




  • ama birkez üstüne yazman farketmez. atıyorum %80 nini kurtaracakken %60 kurtarır. ondan bu işlemi 2- 3kez denemen lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.