Şimdi Ara

Harddiskte farklı bölümleri birleştirme...(soruya dikkat)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, benim sorum partition nasıl birleşir değil yanlış anlaşılmasın. Ne kadar aradıysam hep iki bolumu birleştirmekten bahsetmişler, benim sorum şu şekilde.

    Laptop harddiskinin fiziksel bad sectorleri var ve düzeltilmiyor, ama düzgün kısımlarında ne (Delay) yani gecikme nede başka bir sorunu var. Duzgun kısımları sorunsuz calışıyor 200gb lık Toshiba hardisk "HDD Regenerator" ile bozuk kısımları belirledim, şimdi benim yapmak istediğim olay harddiskin bozuk kısımlarını atıp iyi kısımlarını tek partitionmış gibi göstermek, mesela C: / , D:/ E:/, F:/, bolumleri var ben C ve E yi birleştirip D yi aradan cıkarmak istiyorum C ve E tek partition olucak. Böyle bir şey mümkün mü nasıl bir program gerekiyor ? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.



  • şöyle olabilir mi? windows kurma aşamasında c ve e partitionlarını silince bu iki bölüm birleşmiş olacak. yani bozuk bölümlerin tamamını bu şekilde devre dışı bırakıp sağlam bölümlerden yeniden partition oluştur. format atmak istemiyorsun galiba? yani diskin tamamını sildikten sonra disk tools mu ne kullanıyorsan artık o program ile bozuk olan bölümleri belirleyip bu bölümden bir partition oluştur ve devre dışı bırak bu bölümü manasında..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 20 Kasım 2010; 13:32:52 >
  • Format atarım sorun değil, ama sizin dediğiniz olayı denedim bölümlenmemiş alanlar birbirinden ayrı duruo bende o şekilde yapabileceğimi düşündüm ama kandıramadık :) windows xp de disk yoneticisinden olur dedi birisi bende hdd yi pc ye bagladım onuda denedim ordada ayrılmamış alanlar birbirinden uzak kaldı :) kafayı yicem bozuk bolumlerle beraber 6 part olucak 3 part siliip diğer 3 partı tek yapıcam toplamda 110 gb calısır alanım olucak tabi yapabilrsem :) yardımın için yinede çok sağol :)
  • yani mantıken olur gibime geliyor. tek sorun boyutu olacak ama çok düşüt boyuttaki bozuk bölümlere ellemeyip sağlam bölümler üzerinden hareket etmek kaydıyla olur gibime geliyor. bu arada diskin kendi disk denetleme programlarını kullanmanı tavsiye ederim. mutlaka vardır. bu sayfaya uğradın mı hiç:
    http://sdd.toshiba.com/main.aspx?Path=ServicesSupport/FujitsuDrivesUSandCanada/SoftwareUtilities
  • olmaz
    c ve e nin arasında silinmiş bir X partition var
    c ve e yi silince x le birleşeceği için bir fark oluşmaz.

    bölümler disk üzerinde fiziksel olarak farklı alanlarda olduğu için bir araya getiremezsin.
    yazılımsal raid gibi şeyler yapabilirsin ama raid disk boyutunu büyütmeyeceği için fonksiyonel olmaz
    sonuç olarak bence yapacak bişi yok.
  • Bu son nokta oldu sanırım :) mantıken düşününce neden olmasın diyor insan ama cidden olmuyor sanırım bende umudu kestim, Yinede cok teşekkür ederim alakanıza.


    speakerphone2010 sizin gonderdiğniiz linke baktım dosyalar arasında işe yarar bi disk manager var oda paralı :)yinede teşekkür ederim...
  • notebook'un kendi disk programı da olabilir. bios'a veya boot tercihlerini bir gözden geçir. ürüne ait support sayfasında, pc'ye özel programın olabilir orayı da kontrol etmende fayda var. selam.
  • partition magic programı ilen istediğin partitionları merge fonksiyonunu kullanarak birleştirebilirsin.

    symantec magic ilen burdaki
     Harddiskte farklı bölümleri birleştirme...(soruya  dikkat)
    resimden örnek olarak yapabilirsin.

    ilk önce c vede e yi merge yaparsın daha sonra bir tane C: D: F: partitionlarını elde etmiş olursun. İki sürücüyü secip merge dedikten sonra apply diyecen daha sonra program restart atmanı isteyecek windows açılışında işleme başlayacak. Bilgi işlemde çalıştığım dönemlerde bu programı kullandım pc donanımına göre işlem süresi değişecektir. Bir sorun olursa msn den yardım edebilirim.

    Ama bu tarz programlar disklerdeki bad sector gibi alanlarda sorun verir devam etmezler. Genede bir dene. Program bad sector icin senden disk taraması yapmasını isteyecek kendi icindeki bir tools çalıştıracak.




  • Sizin önerdiğniz programdaki merge işlemini denedim onuda yapmıyo gerçi yapıyo fakat aradaki boşta kalan yani bozuk kısmıda içine dahil ederek birleştirio bdivrik arkadaşımında dediği gibi özel bi program yoksa bu olay imkansız... Yinede çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leamer -- 20 Kasım 2010; 17:13:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.