Şimdi Ara

Hareket Sensörlü Araç İçi Kamera

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
4.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, konusu vardı ancak aramalarda bulamadım.

    Bugün Sapanca gibi bir ilçede, okuduğum konulardan birisi başıma geldi. Aracıma park halindeyken birisi vurmuş, resimleri aşağıda paylaştım. Aracın kaskosu yok, gerçi olsa n'olacak, masraf küçük diye cepten yapacağız masrafı, "Amman kasko yanmasın!"...

    Şimdiden sorularınızı cevaplayayım; okulun kamera kayıtlarında aracın plakası okunamıyor, bırakın onu adamın adamın eşkali bile belli olmuyor. Yine de sağolsun, okul müdürü arkadaş çok yardımcı oldu. Polise gittim, merkezde bir reklam panosunun altındaki kamera görüntülerini almak için ama kameraların bozuk olduğunu, çekim yapmadıklarını söylediler. Kısacası yapanın yanına, yaptığı kâr kaldı. 2008 yılında ilk aracımızı almıştık, o yıldan bu yana bu 4. olay...


    Neyse; olan oldu, konuyu açma sebebime gelince; araç park halindeyken her hangi bir hareket sebebiyle kayıt yapan kameralar var mı? Varsayalım, ben aracı park ederken bu arabayı net olarak kamera çekti. Fakat adam bana vurup gittikten sonra, kamera kayıt etmediği için yukarıdaki soluk kamera kayıtlarıyla da bir hak iddida edemeyeceğimi düşündüm. Bu sebeple bu tip kamera alma düşüncesindeyim.

    Mesela

    http://www.hepsiburada.com/blacksys-ch-100b-2ch-arac-ici-kamera-p-OTDLRCH100B

    Bu kamerada hareket sensörü dediği şey bu anlamamı taşıyor? Veya sizin bildiğiniz, tavsiyeleriniz varsa benimle paylaşır mısınız? Tamam bu olay da bana kaldı, ama sıkacağım, kasacağım ve arabaya kamera alacağım. Fakat olmuşken artık gerçekten iş görecek bir şey olsun istiyorum. Yardımcı olursanız, yol gösterirseniz inanın çok mutlu olacağım.







  • Geçmiş olsun.O kadar para verecekseniz Panorama x2 alın en azından :)

    Örnek link.(farklı yerleri araştırın)

    http://www.ebay.com/itm/Panorama-X2-Dual-Channel-1080P-DashCam-DVR-Car-Recorder-2CH-PowerUCC-2-S-2S-G-/321792267947

    Ayrıca sorularınızı aşağıdaki konuya sorabilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_74988670/f_//tm.htm#74988670

    Ayrıca aracınızda hareket sensörlü kamera da olsaydı açıdan dolayı vuran aracı görmeniz yine de zordu.




  • Teşekkür ederim sevgili kardeşim. Sensörlü olduğunda aracın dışındaki harekete göre mi kayır ediyor yoksa araca her hangi bir sebeple kımıldamasından dolayı mı kayıt ediyor?

    Açıya gelince, en azından o araç oradan hareket ederken çekebilse mesela, plakası görünür. Aslına bakarsanız, sadece kayıt etse yeterli mi diye düşündüm, yeter ki aracın plakası ben aracı park ederken görünsün ama şahıs itiraz edebilir düşüncesiyle sensörlü olsa daha iyi olur gibi geliyor.

    Neyse, konuya sorayım en iyisi, tekrar teşekkür ederim.
  • kasko mini onarım bugünler için işte
  • Dostum sigortacımla da konuştum, kasko korumasını falan sordum kendisine.

    Küçük hasarlar için kaskoyu kullanmayı doğru bulmadığını; kasko korumada da örneğin 2. hasarınızdan sonra bir daha ki kasko döneminde çok yüksek fiyatlar çıkacağından bahsetti. Kısacası, benim aracım kaskolu da olsa gördüğünüz o hasar mini onarımla falan giderilebilecek bir hasar değil. Anlayacağın, hasarsızlık indiriminden olmayalım diye, kasko gününe daha vakit var diye yine cepten yaptıracaktım.
  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Mini onarımda kasko bozulmuyor. Bizim arabamızda sürtmeden dolayı ciddi bir şekilde tamponun boyası attı. Mini onarımdan kaskoyu bozmadan hallettik. Ancak hasar mini onarıma girmeceycek kadar büyükse tabi cepten yaptımak daha mantıklı
  • Neyse be kardeşim, olan oldu, ha kaskolu, ha kaskosuz... Yukarıda da dediğim gibi bu para cepten çıkacaktı, boya atması yok ancak, ön far sökülecek, far ayağının çamurlukla birleştiği yerde bir çatlak var, önce ona bir bakalım, umarım sorun olmaz. Çamurluk bombe yapmış, vakumla yapılacak gibi değil kısacası, 10 cm' lik falan bir alan olsa; dediğinizde haklısınız fakat resimleri doğru açıdan çekemedim sanırım far ve çamurluk arasına parmağın rahatça giriyor. Bu iş 300 - 500 arası tutacak... Ben asıl fardan korkuyorum.
  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Kullandığım hareket sensörlü kameralar yaprak kımıldasa bile çekime başlıyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl olmuş 2015 hala 40 50 bin TL lik araçlarını kaskosuz dolaştıran insanlar var...
  • Benim araç içi kameramda da var ama hareket sensörü öyle sandığın gibi pek iyi birşey değil.. Önünden yaya-araç geçse, önünden kuş uçsa, görüş açısındaki ağaçların dalları sallansa, kamera kendini açıyor demişlerdi.
    O yüzden bende kapalı duruyor. Onu aktif hale getireceksen ayrı bir güç kaynağı lazım, aracın aküsü dayanmaz.

    Araç içi kameralar konusunda bu işin uzmanları var. Bende 2 yıl önce orayı detaylı okuyup Mini 0803 almıştım. Sensörü var ama dediğim gibi kullanmıyorum.. Belki şimdi daha farklı sistemler çıkmış olabilir. Sorunu orada sorarsan daha sağlıklı bir cevap alırsın gibime geliyor.


    Araç içi kameralar konusu :http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=74988670&mpage=304



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 19 Eylül 2015; 10:12:50 >




  • yolcum kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    LCD ekranı kapalı kayıt yaptığından kameranın park halindeyken bile çalıştığını kış ortasında 4 gün yatırdığım aracında farkedebilmiştim.
    Aralıksız kayıt yaptığı halde aküde zayıflama olmamıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mytohology M kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir hafıza kartı kullanıyorsunuz, 4 gün aralıksız nasıl kayıt yapabiliyor ? Bende 32 GB var, HD kalitede kapasitesi 8 saat. 8 saat sonra baştan dönüyor.
    Aküde zayıflama olmaz diye bir şey olamaz, araç kapalıyken elektrik gücü harcayan her sistem, bağlı olduğu aküyü kullanır. Bir seferlik kullanımla akü bitmez. Bu kaybı gözle bakarak anlayamazsınız. Akünüzün durumu, sürekli kullanım da önemlidir.
    Siz o zaman sürekli açık bırakın kameranızın sensörünü... Kaçıncı günde buraya gelip "Aküm bitmiş, marş basmıyor." diye konu açarsınız, oturup bekliyelim.
    Üstte adresini verdiğim konuda, kamerasında hareket sensörü kullanmayı düşünenler, harici güç kaynağı nasıl olsun, kaçlık olsun, güneş enerjili mi olsun diye boşuna tartışmıyor, o konuyu da incelemenizi tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 19 Eylül 2015; 11:02:02 >




  • Ustam 800tl kamera nedir yav. Oldu olacak arabaya gopro baglayalim Kamera konusu mevcuttu. Oraya bir bak. Seezeus 680 gtxmiydi neydi onun goruntu gayet guzel. Trafik kazasi videolarindan biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Mytohology

    Ben yurt dışından nasıl alış veriş yapılır bilmiyorum, gece okudum ancak inanın çok karışık. Bu sebeple yurt içinden satın alabileceğim kameralar bakmayı tercih ediyorum. Sizin kullandığınız kamera nedir?

    Gece o konuyu üşenmeden okudum. Detaylarını verdiği kameraların konularına girdim ama kafam iyice çorba oldu. Yurt dışından alış veriş yapmak lazım, kapasitörlü kameralar daha iyi oluyormuş ama anladığım kadarıyla onun bağlantısını kendimiz yapmamız. Bu iş beni aşar. Bu sebeple ben, tak-kullan şeklinde ve yurt içinden alabileceğim modellere bakıyorum.

    @rbcntechnic

    Haklısınız kardeşim; uzun uzun anlatmayayım, bazen şartlar sizi sıfır almaya yönlendiriyor ve siz de sınırdayken kasko yaptıramıyorsunuz. Bunun yanında geçmişten (ki ikisi bu şekilde park halinde vurmadan kaynaklı) 3 hasarımız vardı. Mimlendik diye sormadım bile, fakat öğreniyorum ki böyle bir durum yok. Bunun yanında (üstte yazanları okumamışsınız belli) sigortacı, aracın kaskosu olsa da cepten yaptırmamı tavsiye ediyor.

    @yolcum

    Sevgili kardeşim, bu gibi olayda kayıt yapsın diye sensörlü model olsun istedim. Zaten arabayı buraya bırakmak istemedim ancak gözümün önünde park edecek yer olmadığından... Her zaman değil, bazı sakat yerlerde kamera gerektiğinde kayıt etsin yeterli. Katkınız için teşekkür ederim.

    Gece o konuyu üşenmeden okudum. Detaylarını verdiği kameraların konularına girdim ama kafam iyice çorba oldu. Yurt dışından alış veriş yapmak lazım, kapasitörlü kameralar daha iyi oluyormuş ama anladığım kadarıyla onun bağlantısını kendimiz yapmamız. Bu iş beni aşar. Bu sebeple ben, tak-kullan şeklinde ve yurt içinden alabileceğim modellere bakıyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.