Şimdi Ara

Harici disk ve normal disk arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba iki ürün arasında ne gibi fark olur. Harici disk alıp içindeki HDD'yi çıkartıp kullanabilir miyim? Hem fiyat hem boyut farkından dolayı karlı olmazmı.


    https://www.hepsiburada.com/wd-elements-4tb-2-5-usb-3-0-tasinabilir-disk-wdbu6y0040bbk-wesn-p-HBV0000077KPW?magaza=Hepsiburada

    https://www.hepsiburada.com/toshiba-l200-2tb-128mb-cache-5400rpm-2-5-sata-3-harddisk-hdwl120uzsva-p-HBV00000PE3EA?magaza=Weblegelsin#reviews

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İkisi de 5400rpm olduğundan bir fark olmaz.
  • Disklerin cache değerleri hız açısından önemlidir. WD ninkini göremedim. Toshiba 128 gayet iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanmakta olduğum ps4 ün artık kapasitesi yetmiyor içindeki hdd yi söküp yenisini takmak istiyorum toshiba 2tb - WD 4tb 4tb almak daha mantıklı ama içindeki hdd yi çıkarmak mümkünmüdür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harici disk kutularının içinde hangi diskler var genelde belli değil. Bazı harici disklerin ucuz olmalarının altında başka sebepler var, örneğin WD gibi hinlik peşinde koşanlar eski model diskleri yeniden etiketleyip kutulayıp satarlar içini açıp seri numarasını kontrol edene kadar disk'in gerçekte ne olduğunu anlamazsınız. Kutunun içinde hangi disk var, o disk halen üretilen bir model mi emin olmadan almayın.

    Diskleri kaşeleri veya rpm'lerine göre değerlendirmek biraz yanlış. 7200rpm diskler sıralı okumalarda daha iyi sonuçlar verir fakat 4K ve mixed dosyalarda 5900rpm disk'lerin bazıları 7200rpm'lerden daha başarılıdır, benchmark siteleri incelenirse daha gerçekçi bilgilere ulaşılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.