Şimdi Ara

Harici ekranda 4k 60hz görüntü verebilecek laptop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 4k tv ye laptop bağlayıp 4k 60hz görüntü alabileğim bir makine lazım.Bunu hangi cihaz başarabilir.Oyun oynamak önemli değil sadece 60 hz 4k görüntü vermesi yeterli.

    NOT: Tv de HDMI 2.0 var.Display port yok....



  • Laptopta HDMI 2.0 şimdilik zor.
  • Peki 4k görüntüyü 60 hz olarak laptoptan tv ye aktarmanın bir yolu var mı
  • sedat2934 S kullanıcısına yanıt
    Maalesef şu an için yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: :ArHaus:

    Maalesef şu an için yok.

    var gibi?
    msi o kadar diyor 4k output diye
    alırsın bir gt80 980m SLI alırsın bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Mezarci

    quote:

    Orijinalden alıntı: :ArHaus:

    Maalesef şu an için yok.

    var gibi?
    msi o kadar diyor 4k output diye
    alırsın bir gt80 980m SLI alırsın bence

    60hz 4k output ve HDMI 2.0 olacak. O şekilde yok.
  • Merhaba,

    ATI/AMD ahbapların iddia ettikleri tarih geçti ama söylediklerine göre Displayport'tan HDMI 2.0 a çevirecek aktif bir çevirici çıkacakmış. Ancak üretici firmalar hala bunu üretemedi. Masaüstü bilgisayarlarda Nvidia GTX 9xx serisi ekran kartlarında HDMI 2.0 desteği var ama ekran kartı üretenler ürün sayfasında HDMI deyip geçiştirdikleri için bilip bilmeden herhangi bir kartı alın 4k@60hz alırsınız diyemiyorum. Laptop cephesinde Displayport (1.4 olması lazım) u olan bir laptop alırsanız bu iddia edilen çevirici ile izleme şansınız olacak ama o da henüz çıkmadı.

    Bir alternatif yolu var. O da renk limitleme. 4:4:4 RGB yerine 4:2:0 olduğunda (renk bilgisi çok azalıyor ve bazıları "bu şekil güzel değil" derken bazıları "o kadar da fena değil" diyor ama bu şekilde HDMI 1.4'ten 4k@60hz alınabiliyor. Ama bunun için özel bir driver kullanılması gerekiyor ve bu driver ile alıcağınız notebook'taki ekran kartının uyup uymayacağı sorunu çıkıyor.

    Sonuç olarak 4k@60hz için yapabiliceğiniz en sağlam yok Displayport(1.4) olan bir 4K TV ve notebook almanız olacaktır.

    Kolay gelsin.




  • hocam tulpar notebook un gtx 970 ekran kartlı cihaz hakkında firmayı aradım.Bana kendilerinin tv ye bağlayıp 60 hz görüntü alarak kullandıklarını söylediler.Bu ne kadar doğrudur bilmiyorum.

    ozicom2 hocam verdiğin bilgi için teşekkür ederim ama o risklere girmeye gerek yok diyorum.Şu an En iyisi dediğiniz çeviricinin çıkmasını beklemek herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedat2934 -- 19 Eylül 2015; 21:44:49 >
  • Hangi TV'ye bağlamışlar, hangi kabloyu kullanmışlar, hangi çözünürlükte ve hangi RGB değeri ile bunu yapmışlar merak ettim. Uzun lafın kısası bu 4K olayı baya bir kafa karıştırıcı. 3D bile bundan daha basitti. Belli gözlüğü alıyordun belli ekranı alıyordun ve belli videoları 3D olarak izleyebiliyordun. Ama 4K işinde kablonun, portların ve donanımların özel olması gerekiyor. En azından şu an için bu böyle. Yoksa 4K 60hz görüntü alamıyorsun. Çevirici konusunda AMD 2015'in ikinci yarısında böyle bir çevirici çıkıcağını söylemiş ama bu çeviriciyi üretebilicek firmalardan herhangi bir bilgi yok. Kesin bu çözünürlük ve bu tarama frekansını istiyenler Displayport'u olan bir ekran almak zorunda. Aksi halde böyle bir sonuca ulaşamazlar. 24-28" 4K ekranların fiyatları da 1000USD'den yukarda fiyatlara sahip.
    AMD'nin acilen bu konuya el atmasını beklerdim ama çıkardığı yeni serilerde bile böyle bir özellik yok. Halbuki DX12 destekli ucuz ekran kartlarını üretmesi sayesinde baya bir marj yakalamıştı.




  • Monster bakın orda 3tane matrix teknolojisiyle tv ya da monitöre bağlayabilirsin.4K olurum bilmem ama full hd oluyor denedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işi başarabilecek cihazları şuradahttp://forum.notebookreview.com/threads/list-of-portables-notebooks-laptops-tablets-with-hdmi-2-0-for-4k-60hz.778329/ paylaşmışlar.Ama cihazların hiçbiri türkiyede satılmıyor.Ben bu işten vazgeçtim onun yerine şuhttp://forum.donanimhaber.com/m_104859591/mpage_14/f_//tm.htm#110519736 konudaki işlemlerle bu isteğime ulaşacağım.Bilginize ve ilginize teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedat2934 -- 27 Eylül 2015; 21:29:43 >




  • hocam bu cihaz hdmı 2.0 değil.Bu sebeple 30 hz yenileme hızında görüntü verebilir.Buda pek bi işe yaramaz
  • harici gpular ve Thunderbolt 2. 4k verir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sn. sedat2934;

    4K çözünürlükte 60HZ görüntü almak için aşağıdaki bağlantıdan 6700K işlemcili ürünlerimizi kullanabilirsiniz. HDMİ 2.0 bağlantısı sayesinde işlem gerçekleşmektedir. İstanbul/Kadıköy mağazamızda ürünleri 4K 60 HZ çözünürlükte yada Nvidia Surround teknolojisi ile 5760/1080P çözünürlükte test edebilirsiniz.

    http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html?opf=p2831



    Saygılarımızla,

    MONSTER Müşteri Hizmetleri




  • MonsterMusteriHizmetleri kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz bilgi çok iyi oldu.Notumu aldım.Maddi drumu ayarladığım zaman ilk işim verdiğiniz linkteki bir cihazı internet üzerinden almak olacak.Size ve ekibinize çok teşekkür ederim.
  • sedat2934 S kullanıcısına yanıt
    Sn. sedat2934;

    Ürünlerimiz ile ilgili aklınıza takılan sorular olursa 444 26 04 numaralı müşteri destek hattımızı mesai saatlerimiz içerisinde arayarak arkadaşlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    MONSTER Müşteri Hizmetleri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.