Şimdi Ara

Harici Harddisk Ayrılmamış alan olarak görünüyor (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 tane 2.5 inç harddisk mevcut elimde bunları sata to usb kabloları ile çok sık olmasa da zaman zaman kullanıyorum. Bir gün böyle bir sorunla karşılaştım ve dedim harddisk gümledi sanırım neyse diğer harddisk taktım baktım oda aynısı olunca sevindim :) Dedim aynı anda ikisi de gümlemez herhalde. Neyse biraz araştırma yaptım maalesef bir sonuca ulaşamadım bir çok kişi formatlayarak çözüm sağlamış ama benim için veriler önemli. Formattan sonra geri getirilebilirdi ama 1.5 tb civarı veri var uğraşamazdım. Dedim dur şu partition bölümleme programlarını deneyim aklıma Eaus geldi ilk onla başladım biraz kurcalayarak basit bir şekilde çözdüm sorunu. Aşamaları resimleriyle ekliyorum başına gelen arkadaşlar bu şekilde çözebilir.



    1. Harddisk resimdeki şekildeydi, dinamik diske dönüştür, diski başlat vs bütün seçenekleri denedim bir yanıt alamadım.

    Harici Harddisk Ayrılmamış alan olarak görünüyor (Çözüldü)


    2. Programı açıp solda Partition recovery bölümüne gelin ve sorunlu harddiski seçin.

    Harici Harddisk Ayrılmamış alan olarak görünüyor (Çözüldü)



    3. Burda ufak bir tarama yapıyor isterseniz taramayı durdurup da devam edebilirsiniz.

    Harici Harddisk Ayrılmamış alan olarak görünüyor (Çözüldü)



    4. Diski seçip recover e tıklıyoruz.

    Harici Harddisk Ayrılmamış alan olarak görünüyor (Çözüldü)



    5. ve sonuç :)

    Harici Harddisk Ayrılmamış alan olarak görünüyor (Çözüldü)







  • tesekkur ederiz

  • Dostum 1tb diskte 10 yıllık anılar vardı, D olarak kullanıyordum, Windows'un yüklü olduğu normal SSD'yi söküp yerine M2 SSD takıp Windows 10 kurdum. Ki format atarken de ne olur ne olmaz diye bu 1 TB lik diskin gücünü bile kestim. Format sonrası gücünü taktım ama o da ney, tıpkı seninki gibi olmuş. Eyvah dedim şimdi recovery programları ile uğraş, kurtarabildiğini kurtar, uğraş dur. Neyse ki senin bu anlatımını gördüm ve hemen denedim, tabi ki mutlu son :) Emeğine sağlık.
  • radyoaktif kullanıcısına yanıt

    Merhabalar hocam, mesajı yeni gördüm. Çok sevindim işe yaramasina :) Forumlar bu açıdan çok iyi bilgi paylaştıkça güzeldir Harici Harddisk Ayrılmamış alan olarak görünüyor (Çözüldü) 

  • merhaba bugün bilgisayarımı formatladım. yeni bir ssd ye windows kurmadan önce bilgisayarımda 2 adet 1tb lik hard disklerin kablolarını söktüm pc kapalı iken. yeni ssd ye format attım. windows kurulumu sonrası hdd lerden birini biçimlendirdim yedeklerini alıp diğer 1 tb hdd ise bilgisayar açıldığında yeni donanımı algıladı fakat bilgisayarda görünmüyordu. disk yöneticisinde ayrılmamış olarak görüyor . bende sürücüye harf atamak için ileri yaptım biçimlendirmeden. bu kez biçimlendirmeden denediğim için raw a çevirdi. şimdide bilinmeyen tür olduğu için açtırmıyor . sizin EaseUS Partition Master 15.5 programı kurdum bayadır tarama yapıyor recovery mi yapmak gerekiyor? sadece raw ı ntfs ye çeviremiyormuyuz diski birleştirmeden.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.