Şimdi Ara

Harman Kardon Avr1710s Kurulu hakkında uzman sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    Harman Kardon avr 1710s cihazım var. (5+1 ses sistemi). Bağlantısında takıldığım bir nokta var. Biraz karışık gelebilir.

    Öncelikle bu cihaz 4K 30 fps destelemektedir. Benim televizyonum 4K 60fps (Sony) destekliyor. Bununla beraber Himedia q10 pro (Medya oynatıcısı) adı altında film izlemek için kullandığım cihaz var. 4K 60fps desteklemektedir.

    Benim amacım optik kablo kullanmadan sadece HDMI ile ses ve görüntü alabilmek. Normalde sistem şöyle çalışıyor. Ses sistemi ile TV arasına HDMI ve optik ses kablosunu bağlıyorum. Bunun dışında Himedia ve PS cihazlarımı ses sistemine bağlıyorum. Ama böyle yaparsam 4K 60fps alamıyorum. (Çünkü ses sistemi desteklemiyor)

    Himedia ve TV 4K 60 fps desteklediği için HDMI üzerinden birbirlerine bağlıyorum. Buraya kadar görüntü de sıkıntı yok. Ses'i de ses sisteminden almak istiyorum. Optik kablo ile Ses sistemini Himedia bağlarsam DTS HD ve Dolby True HD sesleri alamıyorum.(Optik kablo desteklemediği için)

    Hiçbir şekilde Optik kablo kullanmadan HDMI üzerinden bu üç cihazı nasıl birbirine bağlayabilirim. Aslında HDMI hem ses hemde görüntü aktarabiliyor fakat ben optik kablo olmadan ses'i bir türlü alamadım. Bütün ayarları denedim ama malasef başaramadım.

    Bu konuda bilgisi olan, avr1710s cihazı daha önceden kullanmış arkadaşlar belki yardımcı olabilirler.

    Teşekkürler







  • Optik ses DD 5.1 (AC3) standardına kadar sesleri destekler ve DTS HD Dolby True HD sesler için HDMI bağlantısı şart.

    Devamında uygun bir HDMI kablo ile tüm cihazlarınızı avr'ye bağlayın. Arc yazan HDMI noktasından TV'ye çıkış yapın. Tv'de de arc yazan yerden bağlantıyı yapın.


    Siz kaynak cihazları hdmı ile mi optik ile mi avr'ye bağladınız?

    TV arc hdmı bağlantı noktasından da yine avr'ye ses gönderebilir.. Optiğe hiç ihtiyacınız yok zaten..

    AVR görüntü ayarlarından pass veya direct yazan seçeneği seçerseniz yine 60fps sorunu olacağını sanmam tabi hdmı kablonuz ne kalite oda önemli. Yine bunun için en uygunu tüm cihazları görüntüyü avr'den dolandırmadan tv üzerinden bağlayıp tv arc hdmı bağlantısından HD sesler için avr'ye giriş yapmakla da sorunu çözebilirsiniz.

    En çok sorulan konulardandır ve kısa araştırma yapsanız forumda konu ile alakalı uygun başlığı bulabilirsiniz.




  • Merhaba,

    Cevabın için teşekkür ederim. Bütün cihazlarım avr'ye hdmi üzerinden bağlı. Avr'den de tv'ye ARC üzerinden HDMI bağlantısı var. Sorunumda da dediğim gibi ekstra avr'den tv'ye optik kablo bağlamadığım sürece ses alamıyorum.

    Ayrıca cihazlarımdan birini avr'ye bağladığımda 4K 60 fps alamıyorum. Bunun için Cihazlarımdan birini avr'ye değilde TV'ye bağlıyorum. Bunu yaptığımda da görüntü alıyorum fakat ses alamıyorum.

    Dediğiniz gibi aslında optik hiç kullanmadann bu işi çözebiliyor olmam lazım. Fakat bütün ayarlarıyla oynamama rağmen optik olmadan ses alamadım.

    zaten tv'de de avr'de de oynayabileceğin çok bi ayar yok.
    https://www.manualslib.com/manual/1037740/Harman-Kardon-Avr-171s.html?page=23




  • Bi de şunu merak ediyorum.

    Avr'yi Arc olan HDMI4'e bağladım. Fakat TV'de uydu olarak TV'nin kendi uydusunu kullanıyorum. Yani Genel uydu olarak geçiyor. Ben tv'den görüntü alabilmek için Genel uyduyu seçiyorum. tv'de girişlerden HDMI 4'ü seçmediğim için bir ses sisteminin bağlı olup olmadığını nasıl anlayacak ?

    optik bağladığımda bunu seçmesem bile direk optik çıkışı avr'ye verdiğinden ses çıkıyor. hdmi'da aynı durum söz konusu olamıyor. Yanlış mı düşünüyorum acaba.
  • TV ayarlarından HDMI bağlantı noktalarında yapılan yapılandırmaları ve AVR'de olan yapılandırmaları bir gözden geçirin. Şimdi TV için optik giriş ile uydusunu izlerken avr'yr bağlantı yaparsanız yine sorun olmaz tv kendi işini görür ses konusunda..


    ARC eğer kontrol seçeneklerinden aktif ise zaten görecektir. Optik de de nereye yönlendirme yaparsanız o noktadan algılayacaktır sesi.
  • Siz yine de şu bağlantıyı inceleyin görsel olarak TV'niz de Sony madem hangi portu arc ise ona göre bağlantıları kontrol edin icabında tek tek yapın


    http://helpguide.sony.net/mdr/hw700ds/v1/tr/contents/02/01/03/03.html#l2_connection%20example%201:%20connecting%20the%20processor%20with%20devices%20without%20using%20an%20av%20amplifier%20(arc%20equipped%20tv)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.