Şimdi Ara

HARMAN KARDON HK 3490 incelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
21.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teşekkür ederim lion.harman kardon beni her zaman cezbetmiştir.ayrıca diğerlerin den her zman pahalı olmuştur.diğerleri derken yamaha ,sony,pioneer,sansu vs,vs.ı love you harman:)))
  • Bu anfiyi bimekste gördüm baya büyük jbl kolonlar bağlamışlar modelini bilemicem böyle kaliteli bi ses duymadım şuan z5500 kullanıyorum bas harici hiç tatmin etmiyor sesi , ilerde mutlaka böyle bir sistem almayı düşünüyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serif83

    Bu anfiyi bimekste gördüm baya büyük jbl kolonlar bağlamışlar modelini bilemicem böyle kaliteli bi ses duymadım şuan z5500 kullanıyorum bas harici hiç tatmin etmiyor sesi , ilerde mutlaka böyle bir sistem almayı düşünüyorum.


    z5500 ın müzikte tatmin etmesi için iyi bir ses kartı almak kaçınılmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: feelulive


    quote:

    Orjinalden alıntı: serif83

    Bu anfiyi bimekste gördüm baya büyük jbl kolonlar bağlamışlar modelini bilemicem böyle kaliteli bi ses duymadım şuan z5500 kullanıyorum bas harici hiç tatmin etmiyor sesi , ilerde mutlaka böyle bir sistem almayı düşünüyorum.


    z5500 ın müzikte tatmin etmesi için iyi bir ses kartı almak kaçınılmaz.

    z-5500 ü audigy2 zs ile de dinledim ama bu sistemlerin yanında z5500 karşılaştırılamaz bile ne bileyim dicek bişey bulamıyom




  • ben de karşılaştırma olsun diye söylemedim zaten,z5500la daha iyi bir ses alabilmek için iyi bir ses kartı almak gerekir dedim sadece,imzama bakarsan bazı şeyleri anlarsın
  • Evet haklısın
  • Eğer HK3480 veya HK3490 almayı düşünen var ise ona tavsiyem en az 300Watt lık kolonlar kullansın. Çünkü 250 W kesinlikle bu anfiye göre değil. 250 w lık kolonların içinden 100w lık mid ve tiz hoparlörleri bulunuyor. Sesi biraz fazla kaçırınca 180 W gücündeki midlerime hasar verdi şimdi arada bir zırıltı çıkarmaya başladı. Yani anlatmak istediğim 250 w klonlarla sesi zorladığınızda kolonların tiz ve mid sürücüleri hasar görecektir bundan emin olun.
  • Dijital ile Analog anfi arasında pek bir fark yok diyen arkadaşlara kesinlikle katılmıyorum. Nedenini basitçe açıklamaya çalışıyım.
    Eğer bilgisayardan 24Bit / 96kHz FLAC dosyalarını dinlemek istiyorsanız dijital bir anfide tek yapmanız gereken optik bağlantı kurmaktır.
    Bağlantı tamamen dijital olduğu için arada hiçbir kayba uğramadan direkt anfi içine girer.
    Analog bir anfide ise durum çok daha karışıktır. Öncelikle çok kaliteli bir ses kartı almalısınız onlarında fiyatları 400TL den başlar. Ayrıca çok kaliteli ara kablolar almalısınız. Onlarında fiyatları malum.
    Kaliteli bir kart almazsanız 128kbps lik mp3 lerden daha farklı bir ses alamazsınız.
    Zira FLAC dosyaları genellikle orjinal stüdyo kayıtlarıdır. Normalde 128kbps olan mp3 lerin aksine bu dosyalar 2000kbps dan başlar 8000kbps a kadar gider.
    Ve tek parça için 128kbps olan bir mp3 dosyası ortalama 3Mb iken FLAC dosyaları ortalama 150Mb dır.
    FLAC dosyalarını dinledikten sonra artık mp3 dinlemek insana işkence gibi geliyor.

    Bir diğer sebep DVD ye kaydetdiğiniz müzik dosyalarını sıradan bir DVD playerla bile dijital anfide hiç kayba uğramadan dinleyebilirsiniz.
    Analog anfide ise çok kaliteli bir Preanfi ye yada kaliteli bir DVD player a ihtiyacınız olacaktır. Ve tabiki ara kabloları unutmayalım.

    Dijital ile Analog anfi arasındaki farkı kaliteli kayıt yapılmış bir müzik dosyasını dinlemeden anlamak zor.




  • ogen kardeşim sondan bir önceki yazdığına katılıyorum bendeki 180 wattlık jamoları son sese bile getiremiyorum.Zaten -80dbdeyken -8dblerde filan artık ortalık inliyor.Kolonların kaldırmasının imkanı yok. maksimum +10db oluyorki ben basları ve tizleri min e aldığım zaman açabiliyorum.

    ikinci olarak dijital analog kıyaslamasında ben hep zaten flac dinlerim dediklerin bana göre kısmen doğru fakat yanlış demiyorum.Sadece aradaki farkın gerçekden dağlar kadar olmadığını hani bir dinleyen tamam bu dijital anfidir veya analogdur diyebilecek kadar bir fark olmadığını söylüyorum.İnce nüansların psikolojik olduğunu söylemiştim.Halada söylemekteyim.Elimizdeki cihazlar gerçekten aradaki farkı anlamamıza imkan vermiyor.Neyse harman kardon için elimde yapılmış bir test var sizlere ulaştırayım.Ne kadar watt ses verdiğini rakamlarla görün



     HARMAN KARDON HK 3490 incelemesi




  • flac dosyaları orjinal stütyo kayıtlarından dönüştürülerek elde edilir.ve orjinal albümlerdeki bit akışı 16 bit\44 khz. 1411 kbps dir.yani bu orjinal kayıttan 24 bit\96 khz 8000-9000 kbps ses elde edilse ne olur edilmese ne olur.
    orjinalinden daha kaliteli mi olur? tabiyki olmaz.
  • Dediğim gibi analog bir anfide çok kaliteli ekipmanlar kullanıldığında aradaki farkı anlamak zor.
    Fakat ara ekipmanlar kalitesiz olunca arada dağlar kadar fark oluyor.
    Ayrıca Dijital anfiler bu ara ekipmanların hiçbirine ihtiyaç duymuyor.
    Benim anlatmak istediğim buydu.

    Orjinal stüdyo kayıtlarına gelince, artık film endüstrisi bile 16 bit değerini bırakmışken müzik stüdyolarının 16 bit de kalmaları bana pek mantıklı gelmiyor. Çünkü söylediğiniz değer CD kalitesinden ibaret. Bilindiği üzere artık dünyann pekçok yerinde müzik DVD leri satılmaktadır. Bu DVD lerde 24 bit\96 khz 8000-9000 değerleri kullanılmaktadır. Stüdyoların 16 bit kayıt yapması anlamsız.
  • ne denrseniz diyin ama cd kayıtları 16 bittir.
    dvd audio sizin dediğiniz gibi ama ülkemizde malesef yok.ama isterseniz size 16 bit lik bi ses kaydını 96\24 kayda dönüştürebilirim.ama bi anlamı olmaz.
  • HK3490 ABD de $329 satılırken burda neredeyse ikibuçuk katına satılmaya çalışıyor.
    İnsaf diyorum başka bir şey demiyorum.

    http://www.harmankardon.com/EN-US/Products/Pages/ProductList.aspx?SID=REC
  • Günümüzde yapılan stüdyo kayıtları 24 bit derinliğinde kaydedilir. Master kayıtlar bu şekildedir. Kayıt eğer Audio CD formatında dağıtılacaksa elbette ki Audio CD deki kayıt 16 bit olarak gelir. Ancak artık tek format Audio CD değil. Dvd Audio var, SACD var. Bunlar 24 bit destekleyen formatlar. Söz konusu bu tarz medyadalr olduğunda elimizde de master kayıda paralel 24 bit derinliğinde, CD Audio dan daha kaliteli kayıtlar oluyor. İnternet ortamından da temin ettiğimiz FLAC vs gibi formattaki loseless olarak encode edilmiş müzik dosyaları da genelde bu SACD gibi medyalardan kopyalanır.

    Yani demem o ki, zaten dinleiğiniz kayıtlar 16 bit demek yanlıştır. Dvd Audio ya da SACD dinlerseniz ya da bunlardan elde edilmiş FLAC vs gibi formattaki dosyaları dinlerseniz, 24 bit 192 khz lik, Audio CD ye göre çok daha kaliteli kayıtları dinleyebilmeniz mümkündür.
  • merhaba arkadaşlar bi gözgezdirirken okudum yorumlarınızı ben bir kaç aya bir deck sistem kurmayı düşünüyorum evde philips fv 898 w setim var artık yaşlanıyor onun yerine daha sağlam birşey kuracağım gitti gidiyorda harman kardon serilerinden var hk 3490-avr 260-avr 160 avr 360 gibi seriler var takıntım harman kardon dan yana herzaman cezbetmiştir bir defa dinleme fırsatım oldu mağazadaki herşe dökülecekti desem yeridir öncelikle siz hangi modeli önerirsiniz subwoofer çıkışı var galiba hepsinde bu önemli bir özellik küçükte olsa philps in baslarına hayramdım inletiyordu binayı pioneerın eski bir seri decki var ses kalitesi iyi lakin istediğim basları alamıyorum sonuç olarak ne yapmalıyım avr almaya kalksam ses ve bas bakımından ne önerirsiniz limit 1500 tl şu an buna ilave birde 5 disc çalar alacam 600 tl ye var bazı sitelerde yer tipi kolonlarda kararım belli değil önce işin aslından başlamak lazım getirtebilirsem birde kaset deck ayarlarım sonra ama amfi konusunda yardıma ihtiyacım var saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengo-28

    merhaba arkadaşlar bi gözgezdirirken okudum yorumlarınızı ben bir kaç aya bir deck sistem kurmayı düşünüyorum evde philips fv 898 w setim var artık yaşlanıyor onun yerine daha sağlam birşey kuracağım gitti gidiyorda harman kardon serilerinden var hk 3490-avr 260-avr 160 avr 360 gibi seriler var takıntım harman kardon dan yana herzaman cezbetmiştir bir defa dinleme fırsatım oldu mağazadaki herşe dökülecekti desem yeridir öncelikle siz hangi modeli önerirsiniz subwoofer çıkışı var galiba hepsinde bu önemli bir özellik küçükte olsa philps in baslarına hayramdım inletiyordu binayı pioneerın eski bir seri decki var ses kalitesi iyi lakin istediğim basları alamıyorum sonuç olarak ne yapmalıyım avr almaya kalksam ses ve bas bakımından ne önerirsiniz limit 1500 tl şu an buna ilave birde 5 disc çalar alacam 600 tl ye var bazı sitelerde yer tipi kolonlarda kararım belli değil önce işin aslından başlamak lazım getirtebilirsem birde kaset deck ayarlarım sonra ama amfi konusunda yardıma ihtiyacım var saygılar

    hk 360 tüm beklentilerini karşılar.




  • 360 dediğiniz sanırım avr 360 olan model yanılmıyorsam gitti gidiyorda şu an 1899 tl tabi bu markanın orjinalimi yoksa çakma çin malımı bilemiyorum özellikle subwoofer çıkışı olması büyük avantaj bilginize teşekkür ederim bi aksilik çıkmazsa ay sonundan itibaren yaza kadar yavaş yavaş toplayacam decki tabi üniversal bir kumanda olsa hepsini yönetecek tadı başka olur sistemi kuruyum da varsın kumanda bi yana kalsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengo-28

    360 dediğiniz sanırım avr 360 olan model yanılmıyorsam gitti gidiyorda şu an 1899 tl tabi bu markanın orjinalimi yoksa çakma çin malımı bilemiyorum özellikle subwoofer çıkışı olması büyük avantaj bilginize teşekkür ederim bi aksilik çıkmazsa ay sonundan itibaren yaza kadar yavaş yavaş toplayacam decki tabi üniversal bir kumanda olsa hepsini yönetecek tadı başka olur sistemi kuruyum da varsın kumanda bi yana kalsın

    tabi birde kolonların masrafı olacak yoksa
  • hepsi burada da harman kardon un bazı amfilerini paket olarak satıyorlar fiyatları 2000 euro dan başlıyor tabi kolon ve amfi modeline göre kolonda ahım şahım bir şey düşünmüyorum aslında bulabilseydim yine normal güçlü güzel bir müzikseti beni idare ederdi lakin o eski sony philips veya jvc tarzı setler artık kayboldu piyasadan bende böyle bir şeye yöneldim masraflı olacak biraz ama acelem yok bi yerden başlarsam yavaş yavaş toplarım dediğim gibi mesela ay sonu amfi yi alırsam bi kaç aya cd çaları yaza doğruda kolonları alırım tabi amfiyi alınca dayanabilirsem bazı sitelerde 1000 liraya güzel ve marka zemin hoparlörler var şu anda stereo yeter bana sadece müzik maksatlı kuracağım sistemi en sona kalır subwoofer ve surround lar mesela sony ss f6000 hoparlör makul fiyatta baslarıda dolgun alırsam yeterli gelir şimdilik bana teac ve nad marka çoklu cd çalarlar var bazı sitelerde bide öyle birşey bağlarsam amfiye şimdilik beni idare eder tabi zamanla yavaş yavaş eklemelerim olur maddiyata göre




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengo-28

    hepsi burada da harman kardon un bazı amfilerini paket olarak satıyorlar fiyatları 2000 euro dan başlıyor tabi kolon ve amfi modeline göre kolonda ahım şahım bir şey düşünmüyorum aslında bulabilseydim yine normal güçlü güzel bir müzikseti beni idare ederdi lakin o eski sony philips veya jvc tarzı setler artık kayboldu piyasadan bende böyle bir şeye yöneldim masraflı olacak biraz ama acelem yok bi yerden başlarsam yavaş yavaş toplarım dediğim gibi mesela ay sonu amfi yi alırsam bi kaç aya cd çaları yaza doğruda kolonları alırım tabi amfiyi alınca dayanabilirsem bazı sitelerde 1000 liraya güzel ve marka zemin hoparlörler var şu anda stereo yeter bana sadece müzik maksatlı kuracağım sistemi en sona kalır subwoofer ve surround lar mesela sony ss f6000 hoparlör makul fiyatta baslarıda dolgun alırsam yeterli gelir şimdilik bana teac ve nad marka çoklu cd çalarlar var bazı sitelerde bide öyle birşey bağlarsam amfiye şimdilik beni idare eder tabi zamanla yavaş yavaş eklemelerim olur maddiyata göre

    360 güçlü avr dır kaliteli ve güçlü kolonlar lazım veya hkts 11 set olarak alabilirsiniz en ekonomik çözüm




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.