Şimdi Ara

Harman Kardon HKTS 11 Nasıldır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrhusnu


    quote:

    Orijinalden alıntı: tahta_bacak

    AVR Denon 1911 + HKTS30 = 2650 10 taksit MM

    Hayırlı olsun güle güle kullanın,peki HKTS 30 un tek fiyatı varmıydı tek fiyatı nedir?


    Teşekkürler,

    Ben zaten paket olarak almadım, ayrı ayrı aldım. 1911 = 1350 TL, HKTS30 = 1400 TL.

    Bu arada Osedan arkadaşımıza kesinlikle katılmak ile beraber bazılarımızın mecburiyetleri var, misal ben :

    Evde biri 4, biri 1.5 yaşında iki tane erkek velet var. Bu veletler salonda yaşıyorlar ve her yüksek şeyin üzerine çıkıp karıştırmak gibi huyları da var. 1,5 yaşında olanın şu aralar en büyük hobisi bir şekilde televizyon ünitesinin üstüne çıkıp, elini önce ağzına sokarak elde ettiği ıslaklığı ekrana sürmek. Bundan da büyük keyif alıyor. Buna bir de hanımın kule hoplara olan muhteşem bakış açısını ekleyelim. Hatta ben aldığım seti nasıl kullanıyorum anlatayım. İki velette gece 10 gibi uyuduktan sonra, televizyon ünitesinin iki dolap kapağı açılır, alt dolaptan sw dışarı çıkartılır, sonra avr biraz öne çekilir, bu iki işlemden sonra WD media player ve HDD dolabın en dibinden ortaya çıkartılarak televizyon ünitesinin üstüne konulur, diğer dolaptan saklanmış kumandalar çıkartılır, film seyredilir, sonra bütün bu işlemler gerisin geriye yapılarak, her şey ortadan kaybedilir. Bütün dolap kapakları sıkıca kapatılır, kapaklardaki çocuk kilitleri kitlenir. Gözünüzün önüne bütün bu işlemleri 4 kule hop ve bir bilmemkaç kg sw yaptığımı getirsenize. Haaa, bir de ufak olan erken uyumazsa gözünün içine bakıp uyumasını beklemek var....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahta_bacak -- 15 Şubat 2011; 17:09:26 >




  • Bahsi gecen set HS 350 BQ olabilir: Entegre dvd'li receiver + HKTS11. Bir kac hafta once Bursa MM'da 1399 TL'lik bir fiyat etiketi vardi. Son ve teshir urunumudur diye sormak aklima gelmedi. Bu arada yanlis gormus olabilirim ama etikette HS250 yaziyordu. Normalde HS 250'de SW+2 uydu hoparlor olmasi gerek diye biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0sedan

    Tek söylenebilecek bu paketlerde kullanılan avr ler teknolojik açıdan sıfır . 2 el 300 tl ye alacağınız amfiler bundan daha iyi olur . HKTS 11 De 1.100 tl ye kadar var zaten piyasada Benim şahsi kanatim bu gün alıncak bir avrde olması gerkenler .

    1 - HDMI En az 3 girişi 1 çıkış
    2 - HDMI dan hem görüntü hemde ses aktarımı
    3 - HDMI 1.4 olması
    4- 3D Desteklemesi
    5 - Analok girişleri HDMI çıkışa UP CONVERT etmeli
    6 - En az 1 optik 1 adet ise coax digital girişinin olması
    7 - En az 5 kanallı olması ve kanal başına en az 100 watt güç vermeli

    Bence giriş Seviyesinde bu özellikleri olmayan bir ürün alınmamalı

    Peki bu özelliklerde giriş seviyesinde neler alınabilir .

    PİONEER VSX-520
    DENON AVR-1611
    YAMAHA RX-V467

    Uzunca yıllar kullanılabilen bu cihazlar için az daha zorlayıp yeni teknoloji almak herzaman daha mantıklıdır. Helede şu an HDMI 1.4 Devriminin ilk yılı iken epey avantajlı olunur .

    HKTS 11 Modeline gelince Açıkcası bu tip amatör cihazları bir seferde almaktansa Benim tavsiyem

    1 - Öncelikle almayı planlayacağımız bir set olsun Bu setin en az 10 sene kullanılacağıdan emin olun ve buna göre seçin .

    örnek :

    Pioneer vsx-920 Avr
    Dali concept 6 kule hoparlörler .
    Dali concetpt 1 bookshelf / surround
    Dali Concept center
    Dali Basis 100 Aktif sub woofer .

    Bu set örneğin 3.000 tl olsun .

    2 - Bugünkü bütceme bakıp mantıklı olan parçaları almaya başlarım .

    Örnek 1.750 tl bütcemiz olsun.

    Bu rakama

    Pioneer VSX-920
    Dali Concept 1 surroundlar

    Alınabilsin .

    3 - Bütcem elverdikce belli periyotlarla setin diğerlerini alırım .

    Bu iş belki 1 yıl yada 1.5 yıl sürecek ama öncelikle daha önceden alabileceğiniz setin teknolojik olarak çok ütünde bir avr ve sinema + müzik + görsel olarak on numara br sisteme sahip olacağım .

    Ben bu işi yani insanın zevklerine sahip olma sürelerini nekadar uzatırsa o işten okadar çok haz alacağını düşünüyorum bu sayede başka bir şeye sarkmadan bu algı üzerinde yoğunlaşır epey bir süre bu ürünlerle ve ekipmanları ile zaman geçirir güzel bir hobi sahibi olmuş olunur . Tabi evli iseniz küçük bir pürrüz var eşiniz sinema sistemini sizden kıskanabilir.

    Neyse umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir. Bazılarınız hadilen ordan diyebilir saygı duyarım ama bu şekilde alım yapanlar her zaman daha memnun oldular ve en azından daha profesyönel bir sisteme sahip oldular .

    Selamlar ...


    Üstad kesinlikle yazdıklarınızın tümü haklı ve doğru şüphe yok
    Ama hepimizin kendince özel sebepleri olabiliyor @tahta_bacagın yazdıgı gıbı yahut küçük mekanlarda kullanmak veya bu kadar aleti alıpda agırlıklı tv v.b izlemek v.s gibi
    en mühümide aslında bu konularda yeni yeni bir şeyler yapmaya çalışan tüm kullanıc ıların bir emekleme yurume ve koşma süresi yaşaması yani algı ve bılgının oturarark zevkin şekilenmesi süreci zaten bu sürec tamamlandıkdan sonra bilinçli bir kullanıcı haline gelinmesi ve kendine hitap eden ürünü begenmesi mesela benim uzman bir dostum var meslegide bu takıntısı turuncu ekran illa kullandıgı cihaz turuncu led li olmalı cihaz ne kadar güzel olursa olsun turuncu ledli degilse içine sinmiyor
    Ben şahsen klasık avr görüntüsünden sıkıldım yıllarca sony kullandım şimdi H/K nın görseli bana cazip geliyor gibi
    Yani bence siz %100 haklısınız ama bu zevklede alakalı bir durum oldugu için sadece ses kalitesi yahut aletin kalitesi yetmiyor aslında araba almak gibi hem isteklere cevap verecek hemde sessi guzel en azından tatminkar olacak zaten sonucta altında kaplasanız paket hop paket hoptur nasılkı araclarda stok sıstemler ne kadar başarılı olursa olsun limitleri bellidir sanırım buda oyle bir şey
    ama sagolun bu verdıgınız degerli bilgiler ileriki aşamalarda kesinlikle yol gösterıcı olacaktır hele bir konuya girilsinde bu aşamada degerli ve kıymetli cihazlar alabılmek bıle yeterli kalacaktır ilk etapda fikrindeyim




  • Orijinalden alıntı: forcsf

    Bahsi gecen set HS 350 BQ olabilir: Entegre dvd'li receiver + HKTS11. Bir kac hafta once Bursa MM'da 1399 TL'lik bir fiyat etiketi vardi.





    bence muhtesem rakkam eger normal şatışşa kacırmayın derim hkts11 ben en ucuz 1250 tl gordum kı 1100 bıle olsa 350 bq 299 tl ye gelir bedava ustu teşhir bile olsa çok iyi rakkam bence yeterki temiz sorunsuz cihazlar olsun
  • Merhaba,

    hkts 11'in 1100-1400 TL araliginda bulunabilecegini belirten arakadaslara sormak istiyorum, benim internette gorduklerim 1400-1500 TL arasi, bu fiyata nereden bulabilirim? aslinda daha ucuz oldugu icin hkts 7 tercihim olur. Birde bu urunun ses gucu tatmin edici olur mu acaba? 25-30 m2'lik bir odada kullanmayi dusunuyorum. Yamaha 467, Denon 1611 yada Pioneer 919 AVR almayi dusunuyorum bu arada.

    Tesekkurler.
  • Kesinlikle tatmin eder ama sadece sinemada.

    Sinema için yer sorununuz da varsa bu tip hoplara yönelebilirsiniz. Zaten işten çıkıp, eve gelip öyle bangır bangır sesini açamayacaksınız. Ama ben kaliteli müzik dinlemek istiyorum derseniz, o zaman ön hoplarınız mutlaka kule tipi olmalı. Gerçekten kalitesi düşük kuleler bile fark ediyor.

    Kısacası ne istediğiniz ve yerinizle direkt alakalı.
  • Cevabınız için teşekkür ederim tahta_bacak,

    Başka bir soru sorayım o zaman ben arkalar için hkts-11 setinin sadece 2 tane surround'unu içeren hkts-4'ü alsam, geri kalan ön bileşenleri dediğiniz gibi kule tipi seçsem birbiriyle uyumu nasıl olur? Harman Kardon setlerinde şöyle bir ifade gözüme çarptı: "voice-matched, dual-midrange center channel speaker ", center'ın ses uyumlu olması ne anlama geliyor? Setteki hoparlörler birbirlerine göre bir şekilde senkronmu ediliyor? Eğer öyleyse farklı kombinasyonlar yaratmak tercih edilen bir şey olmazdı sanırım. Bu konuda bilgi verebilir misiniz? Bunun dışında uygun fiyatlı bu setleri nereden bulabilirim, bilen var mı?
  • Hop seçimi tamamen bütçe ile ilgili birşey.

    Önleri kule seçip arkaları HKTS-4 yapmanız teknik olarak mümkün olsa da, bana pek hoş gelmedi :) Önleri kule yapmaya karar verirseniz, arka hoplarınızı da kulelerin modelinden seçmeniz daha uygun olur gibime geliyor.

    Voice-matched ifadesinden kasıt, uydu ve center hopların iki adet mid'e sahip olması. Center hop da filmlerdeki konuşmaları ön plana çıkartacak şekilde ayarlanmış. vs. vs.

    Bütçeniz nedir hop seti için?
  • aslinda onceligim sinema, muzik dinleme oranim %10-20 arasi diyebilirim, genede muzik performansini mukemmel beklemesemde vasatin uzerinde olmasini beklerim. kuleleri arastirma fitsatim olmadi cok fazla cunku AVR arastirmakla mesguldum ilk planda, aslinda elimdeki lg ht904ta ses sisteminin hoparlorlerini kullanmayi dusunuyordum hoparlor alana kadar ama fikrim degismeye basladi, elimdeki seti satip uzerine biraz ekleyip hoparlor de almayi dusunmeye basladim. ilk gozume carpan harman kardon oldu cunku devasa kule tipi hoplar daha iyi olabilir ama hanimi ikna etmek zor olur onlari salona sokmak icin :D. genede belirteyim, butcem 1000 tl civari hoparlorler icin, tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.