Şimdi Ara

Harry Potter'ın önce kitaplarını mı okumalıyım yoksa filmlerini mi izlemeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sizce ne yapayım? Önce kitapları mı bitireyim yoksa filmleri mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Önce kitap sonra film.
  • Tritlum kullanıcısına yanıt
    Neden böyle düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaans3434 K kullanıcısına yanıt
    Bir şeyin her zaman kitabı güzeldir. Çünkü okuduğun zaman her şey hayal gücün ile kafanda şekillenir. Ama önce filmini izlersen kitabı okurken kafanda filmdeki sahne canlanır. Yani filmi önce izlersen kendini sınırlamış olursun. Harry Potter serisinin kitapları zaten filmlerden çok daha iyi. Filmler kitapların özeti gibi. Kitabı okuduktan sonra filmi izlersen bu daha iyi yapılabilirdi dersin. Ama önce filmi izleyip daha sonra kitabı okumaya başlarsan ben zaten bunun filmini izlemiştim kitabını neden okuyayım moduna geçebilirsin. Ayrıca filmleri beğenmeyebilirsin. Kitapları beğenip filmleri beğenmeyen çok insan var çünkü. Ne yazık ki filmlerde kitaplardaki büyülü dünyayı tam olarak veremediler. Müzikler, atmosfer ve bazı oyunculuklar çok iyi. Görsel olarakta iyi şeyler sunuyorlar. Ama kitapların havası bir başka. WB sağ olsun ortaya çoooook iyi şeyler çıkabilecekken iyi şeyler ile yetindiler.




  • kitaplarını ve filmlerini baştan sona 10 yaşından beridir ki şu an 30 yaşındayım hatmetmiş biri olarak söylüyorum ki kitaplarını oku filmlerini hiç seyretme. bırak zihninde kitaplarla kalsın filmleri seyrederek hayallerini katletme.
  • Tritlum kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için çok teşekkürler, siz sanırım hep okuyup hem izlediniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nemoberk N kullanıcısına yanıt
    O kadar mı ya? :) yardımınız için teşekkürler bu arada.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaans3434 K kullanıcısına yanıt
    sorun değil. ilk kitap biraz çocuksudur çünkü harry daha 11 yaşında ama her kitapta yaşı büyür ve olaylar ciddileşir. kitabı okurken yetişkin kitabı okuyormuş gibi hissediyorsunuz ama filmler tom ve jerry çizgi filmi tadında çocuksu bir film.

    not: umarım yazdıklarım spoiler değildir bu arada.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tek parça romanlar edebi eserler bir nebze, ama seri olan büyük külliyatlar asla film olarak izlenip orada kalmamalı mümkünse önce kitapları okunmalı. Ben Harry Potter serisinin sadece ilk filmine yarım saat bakmıştım devamını hiç izlemedim. 10 yaşındaki yeğenim merak salmış 2-3 haftada bir serinin bir kitabını alıyorum o'na, şu an 4. Kitabı aldım. Hayal gücü açısından da kitap okumak çok iyi çünkü her sahne her karakter hayal gücünüzde bitiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisinden birini yap. Gerçekten birisini yaptıysan diğerini yapınca spoiler yiyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Spoiler yemek olarak görmemek lazım bunu. Sonuçta bu serinin aslı kitaptır. Kitabı merak edip okursun. Kitaplar bitince filmlere başlarsın. Filmleri nasıl uyarlayabilmişler diye bakarsın. Kitabı ne kadar yansıtıyor olayları ne kadar verebilmişler veya görsel olarak beklentiyi karşılıyor mu diye izlersin. Bu Harry Potter için de böyledir. Yüzüklerin Efendisi veya başka seriler için de böyledir. Ne olursa olsun önemli olan kitaptır. Ama kitap okumayı sevmiyorsan veya böyle bir alışkanlığın yoksa açar filmleri izlersin direk. Filmde gördüklerin hoşuna gidebilir. Ama atıyorum kitapta 10 üzerinden 9 olan bir sahne filmde 10 üzerinden 5 diye verilmiştir izleyiciye. Ama izleyici önüne bu geldiği için ve önüne konmuş şeyi beğenmiş olduğu için çok mutlu olabilir. Bazen Youtube'ta falan gezerken denk gelip fragman vs bakıyorum. Altında yorumlara tüm zamanların en iyi filmi vs yazan insanları görüyorum. O adamların kitapları okumadığı belli. Çünkü kitapları okumuş birisi "Yapa yapa bunu mu yaptınız? Allah sizi kahretmesin!" diyor içten içe.




  • Harry Potter'ın bütün filmlerini defalarca kez seyretmiş, kitaplarını da okumuş biri olarak şunu söylüyorum ki, açıkçası hiç fark etmez.

    Zaten kitapların, filmlerden çok daha farklı olduğunu fark edeceksin. O yüzden istediğinden başlayabilirsin. Ama ben olsam önce filmleri izlerdim.
  • Lawsford27 kullanıcısına yanıt
    Neden önce filmleri izlerdiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaans3434 K kullanıcısına yanıt
    Filmlerde olmayıp kitaplarda olan birçok detay var. Filmlerdeki eksiklikleri kitaplarla kapatırsınız diye düşündüm. Tabii karar sizin.
  • Teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence de çoğu zaman kitapları önce okumak daha iyidir, buna katılıyorum. Ancak buradaki mantık kitap okurken hayal gücümüzü zorladığımız için aldığımız zevkin maksimum olması, filmi izlerken ise bir nebze daha sınırlı olmasıdır. (örneğin karakterlerin görünüşlerini vs. hayal ederiz kitap okurken) Ancak bu Harry Potter vs. gibi çok bilinen serilerin kitaplarıysa bence hangisini önce yaptığınızın pek de bir önemi yok çünkü halihazırda az çok karakterler veya olaylar hakkında bilgi sahibisinizdir serinin popülerliğinden ötürü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence Harry potter için filmlerden daha çok zevk almak istiyorsan önce filmleri izlemen daha iyi olacaktır yoksa önce kitabı okuyup sonra filmi izlersen ister istemez kitaptaki o bazı detayları görmek isteyeceksin filmlerde onları göremeyince daha az zevk alabilirsin
  • dewe34 kullanıcısına yanıt
    Bu fikir hoşuma gitti ve kafamı karıştırdı😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Orijinalden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 24 Ocak 2021; 11:18:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihto kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.