Şimdi Ara

Hasar Sorgulamada (5664) Hasar Tutarının Yüksek Çıkması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hasar Sorgulamada (5664) Hasar Tutarının Yüksek Çıkması

    Merhaba Arkadaşlar

    Daha önce başka bir konu içinde yapmış olduğum paylaşımı bulunması kolay olsun ve diğer arkadaşlara da faydalı olması bakımından buraya açmaya karar verdim.

    Konumuz başlıktan da anlaşılacağı üzere 5664 kısa mesajla araçların hasarını soguladığımızda gelen hasar miktarının gerçek tutardan oldukça fazla gelmesi ve bunun nasıl düzeltileceği hakkında.

    Bundan yaklaşık üç ay önce aracıma geri geri gelerek çarptılar. Kaza sonucu aracı servise götürdüm sağ arka çamurluk yırtıldığı için çamurluk kasko tarafından değiştirildi. Aracı teslim almaya gittiğimde servis görevlisi 2600 TL masraf olduğunu beyan etti ve bana yapılan işlemlerin ve değişen parçaların neler olduğunu gösteren bir kağıt verdi.

    Daha sonra acaba aracımın hasarı 5664 te ne kadar görünüyor diye bir mesaj attım. Esas sürpriz burada karşıma çıktı. Hasar miktari 6000 TL olarak kayıt edilmişti. İlk gelen acaba serviste bana yanlış bilgi mi verildi acaba oldu. Bir süre sonra sigorta şirketini aradım durumu anlattım ve sizdeki ödeme miktarı ne kadar görünüyor dedim. Onlarda 2636 TL ödeme yapıldığını söylediler.

    Ben hatanın Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) tarafından yapıldığını düşündüğüm için onlara bir mail atarak durumu anlattım. SBM’den gelen cevapta onlara dosyaların sigorta şirketleri tarafından gönderildiğini ve onlarla görüşmem gerektiği söylendi. Tekrar durumu anlatan maili sigorta şirketine gönderdim. Kendileri bana geri cevap yazmadılar ancak dün 5664 tekrar mesaj atıp durumu kontrol ettiğimde hasar tutarının 2636 TL olarak düzeltildiğini gördüm.

    Umarım bu konu bu tip sıkıntı yaşayanlara yardımcı olur.







  • cripo C kullanıcısına yanıt
    Sigorta şirketinin size cevap vermeden düzeltmesi biraz ilginç geldi sanki bilerek yapmışlar da siz farkedince geri çekmişler gibi
    Sigorta şirketlerinin böyle bir uygulamadan herhangi bir çıkar elde etmeleri mümkün mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut467

    Sigorta şirketinin size cevap vermeden düzeltmesi biraz ilginç geldi sanki bilerek yapmışlar da siz farkedince geri çekmişler gibi
    Sigorta şirketlerinin böyle bir uygulamadan herhangi bir çıkar elde etmeleri mümkün mü?

    O konuda hiçbir bilgim yok. Ancak aracı satmak isteğimde alıcı mesaj ile kontrol etse ben yalancı durumuna düşecektim "hani kardeşim 2600 TL hasar var dedin 6000 Tl çıktı" dediğinde sigorta şirketi yanlış yapmış desem kimse inanmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.