Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
86
Favori
471.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cevabını için teşekkür ederim Hasan bey
    Fakat merak ediyorum. Daha büyük bir kaza oldu diyelim ve tartışmalı bir kaza. Ben haklıyım diyelim ama adamla kavga ettik farzedelim. Daha sonra ben niçin bu insanla muhattap olmak zorunda kalayım ki? Bence karşı tarafın bilgilerini bulmak sigorta firmalarının görevleri olmalı diye düşünüyorum.
    Açık konuşayım. Şimdi ben basmanedeki adamın bulunduğu durağa gitsem sinirli bir insanım, karşımdaki insanda karşına alınıp konuşulcak bir insan değil, kesin kavga ederim bu insanla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaDSeeD -- 22 Temmuz 2008; 16:31:06 >
  • Türkiyedeki sigortalardan çok şey bekliyorsunuz
    maalesef adamlar armut pişsin de ağzıma düşsün diyorlar
    müşterimizin poliçesinin 2.sayfası eksik müşterimiz tatilde kardeşim siz poliçenin 2.sayfasını servise teslim etmemişsiniz bize gönderin.
    böyle bir olaya inanın lşahit oldum, bana müşterim anlattı
    yav senin acenten var tatildeki adamı neden rahatsız edersin?
    buna sağ kulağını sol elinle tutmak denir
    bölgedeki görevli memur acenteye ulaşamamıştır acentenin numarası meşguldur, daha kolay ya müşteriyi aramak onu aramıştır.

    böyle sigortalar yüzünden nalet olsun cebimden yaptırayım sigortamıda iptal ettireyim diyenler var.

    kaldı ki bana evrakları getir siz böyle bir hasar olduğunu kanıtlayın biz ona göre işleme alırız derler, basmaneye gidip o vatandaşı bulup evrakın şu kısmını doldur demezler...

    tekrar geçmiş olsun




  • Teşekkür ederim Hasan bey :)
    Terakkiyi tekrar aradım, izinde olan cem bey dönmüş. Durumu ona anlattım, numaramı aldı sizi birazdan arıcam dedi.
    15dk sonra beni terakkiden bi bey aradı. Sigorta-harasalar ile ilgileniyormuş. Önceki gün konuştuğum beyfendi değildi bu sefer telefondaki.
    Karşı tarafın evraklarını getgirirseniz daha iyi olur dedi, anlattım karşı tarafa ulaşamıyorum dedim. Gerçektende aradım telefonlarıma cevap vermedi.
    Daha sonra tamam neyse önemli değil dedi.
    Fakat birşey kafama takıldı.
    Sizin sigorta ile mi karşılanmasını istiyorsunuz yoksa karşı tarafın sigortasından mı diye sordu. tabiki suçlu olan karşı taraf onların sigortası ile dedim.
    O zaman önce exper gelicek bakıcak incelicek raporu dedi. Sizin araç yapılıcak ama bize faturayı ödemeni gerekmekte dedi.Eğer sizin raporda sizi haklı bulmassa onay vermez. Sizin araç yapılır ama karşı tarafı suçlu bulmadığı için onlardan parayı alamassınız o zamanda para benden gitmiş olurmuş.
    Eeğr kaskomdan yapılmasını taleb edersem hiçbirşey gerekli olmazmış. Artık yine exper geliyo sanırım ama noluyor bilmiyorum. Benim kasko karşılıyormuş ama karşı taraf hatalı ise kaskom karşı taraftan parayı alıyormuş ve hasarsızlık indirimim devam etmiş oluyormuş.
    Kafam karıştı şimdi.
    Raporda adam hatalı olduğunu dile getirir şekilde aynen şunu yazdı kısaca yazarım.
    Seyyar halindeyken kızmızı ışıkta bekleyen falanca plakalı araba arkadan vurdum diye yazdı adam ve adını soyadını imzasını attı.
    Exper bu durumda nasıl olurda beni hatalı görebilme durumu olabilir bunu çözemedim.

    Hasan bey bu konuda baya acemiyim. Lütfen bu konuda hangi adımları takip etmeliyim beni yönlendirirseniz çok mutlu olurum.




  • Merhabalar.İlk defa başıma bir kaza geldi ne yapcağımı tam olarak bilmiyorum. Bir iş için ankara gölbaşına gitmiştim. Aracım park halindeyken bir başka araç , sürücüsü el frenini çekmeyi unutmuş araç gelip benim aracımın sağ arka tamponuna çarptı.Bende polisi çağırdım tutanak tutuldu. KArşı taraf %100 hatalı.Tutanağı aldım işim olduğu için kırşehire döndüm.Bundan sonra ne yapcaağı mı sormak istiyorum? kasko şirketi Kazanın olduğu yer dışında aracı 5 gün içerisinde yaptırmam gerktiğini söyledi.Bu doğru mu?
    1. Aracımın sigortası ve kaskosu koç alianzdan. Müşteri hizmetlerini arıyorum farklı farklı cevaplar veriyor. Bana çarpan sürücünün sigorta şirketini aramamı söylediler. Bu işin takibini ben mi yapmalımıyım?
    2. En yakın servis kayseri de , oraya gidip evraklarımı verip tamirini beklemem.Burada şöyle bir sorun var tamir 2-3 gün süreceğini söylediler.Bu süre içinde kiralık aracı sigorta şirketi karşılar mı? Orada konaklamayı sigorta şirketi karşılar mı?
    3. Kaskonun mini onarım paketi var .Trafik tutanağını göstermeden yaparsam onarım paketi 20 cm kadar olanları ücretsiz yapıyor. Benim hasar da 20 cm den fazla.
    Ne yapmalıyım?
    Saygılarımla.



     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...


     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comedian9 -- 24 Temmuz 2008; 23:13:43 >




  • öncelikle geçmiş olsun
    kaskonuzu kullanın karşı taraf %100 suçlu olduğu için kaskonuz bozulmayacaktır.
    mini hasarları; sizin tek başına yaptığını küçük hasarlarda kullanabilirsiniz
    kaskonuzun size sunduğu tüm imkanlardan yararlanırsınız kiralık araba konaklama gibi.
  • Hasan bey
    Son yazdığım mesaj için de bir yorum yapabilir misiniz acaba?
  • yav tabiki siz suçlu değilsiniz ama sigorta size tüm ihtimalleri ve sonuçlarını söylemekle yükümlü.
    siz o raporu tamamlayıp, hasarınızı kaskonuzdan yaptırın zaten suçunuz yok bu durumda kaskonuz bozulmaz zaten
    ha olduda suçlu çıktınız bu işin hukuki boyutuna geçersiniz ama bu duruma geleceğinizi düşünmüyorum. vatandaş size vurduğunu söylemiş zaten
  • Çok teşekkür ederim Hasan bey
  • MErhabalar.
    Hasanyy çok teşekkürler. Bu forumun en güzel yanı böyle bilgili arkdaşların bilgileri bizimle paylaşmaları.
    SAygılarımla.......
  • ne demek ben yetkili serviste hasar departmanında yaklaşık 10 seneye yakın görev yapmaktyayım.
    şu andaki görevim hasar sorumlusu,
    ayda yakklaşık 100- 120 civarı araçla ilgileniyoruz.
    bilgilerimizi paylaşmassak insan olmamızın ne önemi olur ki???
  • hasan bey babama ait olan araçta ön tamponda 30cm çapında küçük parmak kalınlığında bir çizik oluşmuş 4/5ay önce babam boyattırmak istemediği için ellememiş.Şimdide arka tamponda 5/6cm boyunda bir kazıntı oluşmuş her iki çizikte yüzeysel yani tamponun üst boyası çıkmış sadece yani darbe yok.Size sorum benim araçtada böyle birşey var ama ben yaptırmamıştım.Babam kaskodan yaptırmak istiyor ama bu hasarlar oluştuktan sonra tutanak filan tutturmamış araç kaskoluyken oluşan hasarlar bunlar.İleride aracı satmadan önce kaskoyla bunları yaptıracagını soyluyor.Bu iş için sorun çıkarırlarmı? (mini onarım var poliçesinde),eski hasar demek ne demek oluyor araçtaki sıyrığın ne zaman oluştuğunu nerden biliyolar(ki babam oraları yeniden üstünden gideceğini soyluyor)
    bu arada aracın 3.senedir hasarsızlığı mevcut bununla alakalı bir sorun olurmu? Bu tampon çizikleriyle alakalı ne yapmamızı önerirsiniz..Cevaplarınız için şimdiden teşekkürü bir borç bilir saygılar sunarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteresavar -- 26 Temmuz 2008; 23:20:48 >




  • Selamlar hasanyy,

    2 ay kadar önce aracımın karterini talihsiz bir şekilde aracın altını vurarak deldim. Aracımı çekici ile yetkili teknik servisine götürdüm. Servise geldiğimde kendilerini aracın karterinin delik olduğu ve motorun çalıştırılmaması gerektiği konusunda uyardım. 2 hafta sonra arabamı aldım. Buraya kadar bir sorun yok. Her şey olması gerektiği gibi.

    Gelelim ilginç kısıma. Aracımı alıp evime gittim ve 1 gün sonra kontağı çevirdiğimde motor arıza lambasının yandığını farkettim. Fakat lamba kırmızı değil sarı renkteydi. Ciddi bir problem değildi yani. Hemen servisi aradım ve durumu anlattım. Beni yine servise davet ettiler. Aynı gün işimden vakit ayırıp gittim.

    Servise vardığımda aracı diagnostik için bilgisayara bağladılar ve termostattan kaynaklandığını söylediler. Bende bunun üzerine kendilerine aracımı kazdan sonra servise getirdiğimde arıza lambasının yanmakta olduğunu belirttim ve kendilerinden aracım geldiğinde aldıkları diagnostik sonuçlarını istedim.

    Aldığım cevap çok ilginçti. VEREMEZLERMİŞ.

    Bu saçma cevaba karşılık bunun hakkım oduğunu ve ne gibi arızalar olduğunu bilmem gerektiğini ve daha da önemlisi bunlara ne gibi çözümler getirdiklerini de öğrenmek istediğimi belirttim.

    Bu sefer aldığım cevap daha da saçmaydı. Servis için randevu alan arkadaş arıza lambasının karterden boşalan yağ yüzünden yandığını ve yağ tekrar doldurulduğu için bunu söndüğünü belirtti.

    Kendime hakim olarak bunun mümkün olmadığını ve arıza lambasının sadece diagnostik bilgisayarı ile söndürülebileceğini belirttim. Sonra o da bana hakverdi çok şükür.

    Baktı saf biri değilim, çamura yatmaya başladı. Termostat ile yaptığım kazanın bir alakası olamayacağından falan bahsetti. Benim derdim o değildi zaten. Ben sadece diagnostik sonuçlarını öğrenmek istiyordum.

    Sebebi ise, diagnostik sonuçlarına göre neler yapılıp yapılmadığını öğrenebilmekti.
    Bahsettiğim servisi deşifre etmiyorum fakat kendileri Türkiye' nin en iyi ve hatta dünyanın da sayılı servislerinden (Dünya çapında yapılan servisler arası yarışmada bu sene 1. oldular) birisi.

    Yetkili bir teknik servis besbelli ki diagnostik sonuçlarına göre gereken önlemleri almamış ve sadece arıza lambasını söndürerek aracı bana teslim etmişlerdi.

    Aracım kaskodan onarılacaktı. Buradan çıkarılacak 2 sonuç görüyorum:

    1) Arabamı tüm arızalarını gidermeden ve sürüş emniyetini sağlamadan bana teslim ettiler.

    2) Araç ön taraftan darbe almasına rağmen ne ön takımlar kontrol edilmişti ne de rot balansı yapılmıştı. Belki de bunları kasko karşılayacaktı. Bunları kasko karşılamasa bile en azından benim bilgilendirilmem gerekirdi.

    Alt tarafından darbe alan bir araç için saçma 2 tırnak yüzünden ön farları değiştirdiler fakat motor arıza lambası hakkında bir şey yapmamışlardı. Dahası ne ön takımlar kontrol edilmişti ne de aracaın rot balansı yapılmıştı.

    Teknik servis müdürüyle görüşmek istediğimi belirttim. Bu talebim üzerine ilgili yumuşayarak daha sonra gelmemi ve diaonostik sonuçlarını bana vereceğini belirtti.Teknik servis müdürünü görmekte ısrar ettim ve yerinde olmadığını öğrendim. Sinir içerisinde orayı terk ettim.

    Şimdi gidip diagnostik sonuçlarının istesem muhtemelen bana düzmece bir belge hazırladılar ve onu verecekler.

    Piyasada çok miktarda sahte araba parçası olduğundan servisten termostatı almak zorunda kaldım.Zaten onu da değiştirmediler. Mekanik işler için randevu alınması gerekiyormuş. Gerçi iş 20dk' lık bir iş ama sonuçta randevum yoktu. Fakat servislerinden yeni çıkmış bir arabanın motor arıza lambası ile 1 gün sonra geri gelmesinden rahatsız olup bir insiyatif gösterebilirdi. Ama göstermedi.

    Bu durumda nasıl bir tutum içine girmem gerekir. Önerilerinizi bekliyorum.




  • sn. enteresavar, "eskideden tamponlar sac idi küçük sıyrıkta yaptırmazsan paslanırdı .
    plastikte böyle bir durum yok ancak yıllar geçince yıtık yerler solabilir
    mini hasara biz servisolarak bakmıyoruz, bu konuda bişey demiyeceğim.
    dediğini gibi küçük ise mini hasar kapsamında anl. serviste onarım yaptırırsınız
  • sn aırbus ben ne pert araçlar gördüm araba hamur gibi ön farları yumruk şeklinde içeri girmiş ama far kırılmamış. yani şimdiki farların dış kısımları kırılmıyor, ayakları kırılıyor, servisin farları değiştirmesi senin menfaatine.
    sarı ışık termostat yani mekanik olarak bilgim sıfır!!!

    aracından emin değilsen gidersin başka yetkili servise orada gerçekten kazayla ilgili bişeyler çıkarsa o servise dava açarsın, neden sonuçları göstermiyorlar?
    bu şuna benzer: hastaneye gidersin dr. tahlil ister sen o tahlilleri verirsin, sonuca bakmak istersin yok bunu sana gösteremeyiz böyle bi şaçmalık yok!!!
    ben senin yerinde olsam başka serviste aracımı kontrol ettirirdim
  • Farların değişiminin olması benim için problem değil tabi ki. Asıl önemli olan gözlerinin önündeki arıza lambasını halletmiyorlar ama farları değiştirebiliyorlar.

    Sonuçları neden vermek istemedikleri ortada. Çünkü diagnostik sonuçlarında arızaların görüleceğini biliyorlar ve vakit darlığından ya da atlanmasından dolayı sadece arıza lambasını söndürerek aracımı bana teslim ettiler. Tabi ki vermek istemiyorlar şu saatte.

    Başka bir servise değil yine onlara kontrol ettireceğim. Türkiye distribütörüne konuyu aktarayım ben en iyisi.

    Saygılar
  • Merhaba arkadaşlar benim 2007 model peugeot 307 SW arabam var. Ben bunla yoldan çıktım ve kaza yaptım. Araç ön taraftan baya bi darbe aldı tampon giti kapot gitti sol şasede hasar var farlar radyador felan derken servisin çıkarmış oldugu hasar bedeli 13 000 ytl civarı. Ben kaskoya arabamın bedelini 30 000ytl gösterdim. Arabanın önden darbe almasından dolayı arabamın perte çıkmasını istiyorum ama hasar bedeli yüzde 50'yi geçmediğinden dolayı bu işin zor olacağını söylüyorlar. Bu aracın perte çıkması için ne gibi bi işlem yapabilirim
    İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.
    Saygılar
  • merhaba benim arabam 2005 model 8. aya kayıtlı bir clio symbol 1.5 dci bir kaza yaptım ve aracın tamponunda sağ alt tarafta içe göçme ve yan tarafında çizikler oluştu ayrıca sağ tarafta iki kapıyı birden kapsayacak şekilde uzunca bir çizik ve çizik süresince hafif bir içe göçme var kazadan dolayı sağ farın kancası ( far takılırken vidayla tutturulan yer kırılmış aslında far sağlam fakat tam oturmuyor ve sürekli sallanıyor ) kırık ve yine birisi aracım park halindeyken çarparak sağ arka tarafı hem tamponu hemde farın camını çizmiş. bunların hepsini bir arada yaptırarak kaskoma ödetebilir miyim? kaskom bunu ödedikten sonra bir sene sonra kasko fiyatımda artırıma gider mi ? bu 2.senem 2 senedir aynı kaskoyu kullanıyorum geçen yıl hiç hasar olmadığı için indirim yapmışlardı . cevaplarsanız çok sevinirim kaskoyu garanti bankasından yaptırdım. şimdiden teşekkürler .
  • Benim de bir sorum var:

    Park halindeki araca bir başka araç çarpıyor.Sürücüler tarafından dolrurulan kaza tespit tutanagında çarpan araç %100 kusurlu yazılıyor.Ancak tutanakta çarpan aracın şoförü tarafından yazılan bilgiler yanlış(bilerek veya bilmeyerek)..

    Çarpan aracın diğer belgeleri tastamam mevcut(ruhsat,ehliyet ve poliçe fotokopileri)

    Bu durumda çarpan aracın sigortası ödemeyi yapacak ancak sigorta şirketi kaza tutangındaki çarpan araçla ilgili bilgilerin tam okunmadıgını ve bir kısmının da yanlış (poliçeye,ruhsata göre) yazılmış oldugunu söylüyor..

    Bu durum nasıl sonuçlanır,sigorta ödemeyi yapar mı,yapmak zorunda mı? Teşekkürler
  • bu aralar dışarda çok oluorum geç cevap veriyorum kusura bakmayın
    sayın warcraftx
    normalde aracınız pert olmaz, hasar masrafı %50 de bile pert olmadığı durumlar oluyor....
    acentenizle bir konuşun dileğinizi ısrarla iletin derim
  • sn gürkan; sene içinde hasarınız olduğu zaman kasko indirim hakkınız gider. aynı bölgeyi yaptırabilirisiniz. hem ön hem arka hem sağı hem de sol birden kaskodan olmaz
    hoşunuza gitmeyen kısmı mesela sağ ön tarafını far da dahil kaskonuzdan yaptırabilirsiniz.
    bazı sigortalar sene içinde kasko bedelinin % 10 unu geçmiyor ise hasarsızlık indirimi devam ediyor, bazıları %10 düşürüyor, bütün bunlar poliçenizde yazar zaten.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.