Şimdi Ara

Hasarlı sıfır araç teslimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GÜNCELLEME*

    Arkadaşlar süreci detaylı bir şekilde anlatıyorum, benzer süreçler yaşayanlar için ya da yaşanma ihtimaline karşın belki faydası dokunur. araç 1.0 P..o imp. manuel model, bana özel bir durum değil kasım sonu aralık başı, 750 den dağıttılar bu aracı, biz 3 tane aldık, yanlış anlaşılmasın ticari bir amacımız yok, ben kampanyayı öğrendikten sonra araç arayan 2 arkadaşıma haber verdim onlar da aldılar. Neyse ben aralığın son haftasında aracın bedelini ödeyip faturasını kestirdim, ocağın ilk haftası teslim edilecekti. Ama geçen hafta temsilci sorularıma hep yuvarlak cevaplar verdi aracın tam olarak nerde olduğunu bilmiyorum, fena bir yoğunluk var ben size haber vericem anlamına gelen ifadeler kullandı, Salı günü (02.01.2023) markanın uygulamasından siparişim nerede bölümünden kontrol ettiğimde tüm adımların tamamlandığını aracın bayide teslimat bekliyor aşamasında olduğunu gördüm. Vw mh aradım 2 farklı temsilci ile görüştüm birisi aracın bayide olduğunu söyledi, diğeri bunu araç aldığım müşteri temsilcisinden öğrenebileceğimi ifade etti. Ertesi gün sabah konuştum bayideki mh ile, henüz belli değil dedi. Bunu diyen kişi Saat 12 gibi arayıp aracınız geldi ama hasarlı dedi. Ertesi sabah gittik aracı kontrol ettik resimdeki hasardan başka tavanın arka ucunda ufak bir göçük var, iki tane de küçük çizikli gamze var. Bayinin söylediği bunların düzeltilebileceği bunun için usta aradıklarını ifade ettiler, bunun yanında istersem paramı geri alabileceğim ama 1 ay kadar sürebileceği söylendi. Parayı istemediğimi çünkü hem kredi (tüketici) çektiğimi hem de döviz borçlandığımı ifa ettim. Genel merkezi aradıklarını onların ne yapabileceğini sorduklarını cevap beklediklerini söylediler. Bugün itibari ile hala cevap yok. Dün yani 6 Ocak ta doğuşu arayıp durumu anlattım, bana dosya açıldığını soruşturacaklarını söyledi telefondaki temsilci. Durum şimdilik budur.


    şimdi bizim kendi teorimizi anlatmak istiyorum, bu araç bana söylenen tarihte(3 Ocak) değil daha erken bir tarihte bayiye ulaştı, benim tahminim (30 Aralık). Çünkü beni arayıp çarşamba saat 12 gibi aracınız indirildi ama hasarlı diyen temsilci, sabah aradığımda henüz bir gelişme yok demişti. 2-3 saat sonra bayiye inecek aracın nerede olduğunu bilmemesi imkansız bence. Bir önceki gece benim uygulamadan aracın bayide teslimat bekliyor aşamasında olduğunu görünce ve mh arayıp aracımı sormam ortalığı biraz karıştırdı gibi geldi bana. Ertesi gün bayi aranmıştır diye tahmin ediyorum, araç sizde görünüyor, müşteri aracı bize soruyor, neden teslimat yapılmadı gibi sorular sorulmuştur. Yine kendi teorim, araç dediğim gibi 30 aralıkta bayiye indi ama haftasonu olması, yılbaşına denk gelmesi falan sebeplerle hızlı bir şekilde tırdan indirilirken bu hasar oldu ya da tatil rehavetinden araçlar kontrol edilmeden teslim alındı hasar sonradan fark edildi, tutanak tutulmadığı için sorumluluk taşıyıcı firmaya atılamadı. Eğer ben olayı kurcalamasam muhtemelen aracı boyayıp düzeltip vereceklerdi bana bunun için süre kazanmaya çalışıyorlardı diye düşünüyorum.



    *



    Olayı şimdilik kısaca anlatayım; x bir markadan bir kampanya aracını bedelini geçen hafta ödeyerek satın aldım. Bu hafta teslim edilmesini beklerken (bu kısım biraz uzun, şu an bayi ile yüzyüze görüşmeden detay yazmak istemiyorum, görüştükten sonra detaylı bir şekilde anlatacağım) bugün temsilci tarafından aranarak aracın tırdan indirilirken tavan kısmında göçük oluştuğu bilgisi verildi. Fakat aracın faturasının adıma kesildiği, ötvsinin adıma ödendiği, sigortası kaskosu yapıldığı, kampanya aracı olduğu şu an fiyatının çok arttığı gibi sebepler öne sürülerek yenisi ile değişimin mümkün olmadığı, yüzyüze konuşarak durumu çözmek istediklerini ifade etti. Bnm tahminim aracı tamir ettirip, 5-10bin₺ kusur bedeli ödeyip bize iteleyecekler. Ayıplı mallarda seçim hakkının satıcıda değil tüketicide olduğunu hatırlatıp aracın yenisi ile değiştirilmesi gerektiğini ifade edicem. Kabul etmemeleri halinde dava sürecini başlatıcam, ama malumülkemizde bunsürecin uzun sürmesi ihtimali ve bu süreçte araçsız kalmak istemediğim için aracı şerh düşerek (Araç hasarlı /ayıplıdır ,dava ve talep haklarım saklı kalmak kaydı şartı ile teslim alıyorum) teslim almayı düşünüyorum. Ayrıca video çekip tutanak tutmak istiyorum. Seçim hakkımı yazılı olarak bildirmeyi düşünüyorum. Bunların dışında aklıma gelmeyen şeyler olabilir o yüzden sizlere danışmak istiyorum, başka neler yapmamı önerirsiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanx35 -- 8 Ocak 2024; 17:23:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bir avukat ile gidip noter onaylı tespit tutanağı tutmanızı öneririm. Belki size hesapta olmayan bir gider olarak vekalet ücreti çıkacak ama durum bahsettiğiniz gibi yani adınıza fatura, sigorta, kasko vs. düzenlendiği için 5-10 bin TL indirim bile obermeyip aracı bu şekilde kuru bir pardon ile teslim edebilirler. Bu aşamada yazılı olmayan hiçbir söze itimat etmemeniz menfaatinize olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Hocam fatura ve vergi iptali yapılabiliyor. Fatura hemen iptal edilir, vergilerde ( ötv ve kdv ) başvurudan yaklaşık 10-15 gün içinde bayiye yatar, onlarda size ödemesini yaparlar. Kasko ve sigortayıda kesmeleri çok saçma. Araç daha gelmeden neden başlatmışlar erkenden bunları. Onlarıda iptal ettirip iadenizi alırsınız rahatlıkla. Aracıda kesinlikle teslim almayın ve plaka-ruhsat işlemlerinizi başlatmayın. Yenisini vermeleri konusunda ısrarcı olun. Kampanya bittiyse bu araç için özel indirim tanımlayabilir distribütör firma. Tavanı göçmüş araba alınmaz. Teslim almayın kesinlikle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • citm C kullanıcısına yanıt

    sizin gibi düşünüyordum ama araç için para iadesi istemiyorum, yenisini istiyorum, yeni araç vermeyi kabul etmemeleri durumunda mahkeme yoluna gidilecek ama Dava uzun sürebilir bu süreçte araçsız kalmak istemiyorum o yüzden teslimat belgesine şerh düşerek teslim almayı düşünüyorum. Araştırdığım kadarı ile aracı teslim almak dava sürecinde yenisi ile değiştirilmesine engel değilmiş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanx35 -- 4 Ocak 2024; 0:20:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dava açın , kazanırsınız , 5-10 sene sürer aldığınız parayla scooter bile alamazsınız . Uğraşmayın ya iade edin ya arabayı hemen alın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • X marka hangi marka hangi bayi acik acik yaz bilelim. Cevval olmaniz yaygara koparmaniz lazim. Neymis liste fiyati artmismis sende deseydin ha bende altin euro bozdururdum arsa sattim sjmdi bunlarin degeri artti, para iadesi istiyorum para iadesine yeni liste fiyatindan istiyorum deyin. Bunlara biraz yuz verirseniz ustunuze cikarlar. Tavani hasar gormus arac takla atmis muamelesi gorur. Simdi araci kabul edersen hakkaniyet indirimi ile itelerler sana araci. Ayiplimali hic kabul etme aynen degisim konusunda israrci ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç bayiye gelmeden nasıl incelemeden fatura kesiyor bayii hayret,muhtemelen sene sonuna denk geldiği için bayiye satış göstermek için oldu bu olay.2014-2019 arası satış danışmanlığı yaptığım dönemde hiç bir aracın yolda iken faturasına kesmedim,bu işin çözümü fatura iptali.

  • UltimateRs U kullanıcısına yanıt

    Son yıllarda bayiler araç yoldayken hatta üretim hattındayken aracın satışını gerçekleştiriyorlar. Araç ülkeye giriş yapıp distribütör firma kendilerine fatura ettikten sonra, tüketiciye fatura kesebiliyorlar. Psa grubu stoklu araçlar hariç araç bayiye inmeden faturasını kesiyor. Bayiler genelde araç bayiye indikten sonra fatura keserler ama geçen hafta hem ay hem yıldönümüydü, o yüzden faturası kesildi. Bnm derdim zaten paramı geri almak değil, vw polo aracı kampanyalı fiyattan 750 ye almıştım, şu an o aracı bulamam, bulsam da o fiyata bulamam. Tavanı hasarlı araç almak da istemiyorum. Yek çarem aracın yenisi ile değiştirilmesi. Büyük ihtimalle bayi bunu kabul etmeyecek, mahkeme yoluna gidicez ama bu süreçte araçsıZ kalmak istemiyorum o yüzden teslimat belgesine şerh düşerek teslim almayı ayrıca aracı videoya çekip sosyal medyaya yansıtmayı, vw arayıp yaygara koparmayı düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hasar dedikleri nedir. Komple üstüne bir şey mi düştü bir kısmında göçük mü oldu bunlar önemli. Kayda değer bir hasar yoksa ücretsiz onarım ve değer kaybı ödemesi ile ben kabul ederdim.

    Yargı sürecinde sinir krizi geçirirsiniz hiç gerek yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizim memlekette tavanı hasarlı araba her ne kadar durumu belirtir belge kaynak olsa da tercih edilmez ya da piyasası düşer.Yenisini talep edin olmuyorsa da zarar bedelini arttırın 5-10 bin liraya kurtarmasınlar ayrıca birkaç bakım hediye isteyin malum vw bakım ücretleri cok yüksek ilerisi için de çok mantıklı olur.Ama yaptığınız teklife olumlu yanıt vermiyorlarsa da hakkınızı mahkeme de arayın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Hasarlı sıfır araç teslimi

    Aracı henüz görmedim, gönderdikleri foto bu sol arka çamurluğun tavan ile birleştiği kısımda bu şekilde bir göçük oluşmuş ayrıca tavanın en arka kısmının ortasında birkaç küçük gamze oluştuğu bilgisi verildi. Kendim gittiğimde detaylı foto çeker atarım. Bu şekilde hasarlı bir araç almak satarken sıkıntı çıkarır zira kendim araç ararken ilgili sitelerdeli tavanı boyalı araç ilanlarını sebep ne olursa olsun direk eliyorum mesela.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oceanx35 kullanıcısına yanıt
    Bu araçta hiçbirşey yok ya. Kafaya takmaya değmez.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    Hasar küçük ve basit, ama ben bu aracı araçsız kaldığım ve param şu an buna yettiği için almıştım yani 1-2 sene sonra satarım, satarken hatasız araç satmak ile tavanı ve arka çamurluğu işlemli aracı satmak arasında ciddi bir fark olacaktır diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanx35 -- 4 Ocak 2024; 8:0:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oceanx35 kullanıcısına yanıt
    İşte dediğim gibi ücretsiz onarım ve uygun bir değer kaybı olursa alınır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oceanx35 kullanıcısına yanıt

    Hocam standart bir araç yani markalı özel bir araç değil. Çiziksiz showroomdan çıkarttığınız aracın üstüne 1 saat sonra dolu da yağabilir, malin biri çizebilir. Yani son attığınız fotoğrafa istinaden diyorum ben alırdım. Bu ülkede mahkeme ömür törpüsü. Haa ama tabii ki sıfır üründeki ayıp sebebiyle onarım + minimum 50.000tl değer kaybı ve konuyu detaylı anlatan fotoğraflı bir evrak talep ederdim.


    Ömür bu günler sayılı bizle gelmeyecekler tadını çıkartın sonra zaten ülkede her türlü araç işi zaman zaman durup biraz gerilese de hep çıkış eğiliminde satar unutursunuz 3 - 5 seneye..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Fotoğraftaki kısım aracın tavanı değil, çamurluk üst kısmından kapı kuşağı başlangıcı ve spoyler olarak görüyorum. Eğer ben teslim alırım sonra dava yoluna giderim diyorsanız bu sizi baya yoracaktır. Süreç çok uzun oluyor. Ben olsam eğer alacaksam bayiyle görüşür nefaset indirimi talep ederdim. Genel müdürlükle onlar görüşüp zaten bu araç için indirim talep edeceklerdir. Bi zahmet onu da size yansıtsınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabada pek bir şey yok fakat teklif edecekleri para önemli. 50k teklif etseler kabul edebilirdim diye düşünüyorum. kaskodan mini onarım kapsamında boyanabilir belki. Satış yaparken alacak kişiye bu konunun linkini atarsınız ve resimleri tutun. Dava uzun sürecek muhtemelen kazanırsınız para iadesi değilde ayıpsız misli ile değişimini talep edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKS2024Hedef15000 -- 4 Ocak 2024; 8:49:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arabada pek birşey yokmuş hocam. Tavan değilde arka sol çamurluk üst kuşak gibi görünüyor. Spoiler kısmındaki önemli değil zira o plastik zaten. Bakım hediyesi teklif ederlerse aracı uzun süre kullanacaksanız kabul edin. 5-10 bin tl indirim düşük kalır onu da söyleyeyim. Ben olsam 30-35 bin tl den aşağı kabul etmezdim. Bu arada hata bayide değil tabi, taşıma şirketinde. Zaten bu indirimi o şirkete rücu edecekler. Bu nedenle elinizi korkak alıştırmayın ☺️



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citm -- 4 Ocak 2024; 10:38:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    konudaki tek makul cevap Hasarlı sıfır araç teslimi 

  • Tavan değil orası spoiler gibi bir parça bagaja bağlıdır muhtemelen. Hiçbirşey yok bunda, bir avukat olarak bu gibi bir hasar için yargıya gitmeye hiç gerek yok, uğraşmaya değmez. İndirim koşuluyla alın aracı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.