Şimdi Ara

Hat Çekiyor ama Zayıf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler. Huawei mate 10 telefonumu ve Vodafone hattımı 5 yıldır sorunsuz kullanıyordum. Ama son 2 günden beri hattımda sorun olmaya başladı. Arama sırasında sesim gitmemeye kesik kesik başladı. İnternete her 10 dakikada çekmemeye başladı. Telefonun sol üstünde hep 4g yazıyor ve son çizgi. Uçak moduna alıp kapatınca düzeliyor ama kısa bir süre sonra yine aynı sorun oluyor. Bazen sol üste "sadece acil aramalar" yazıyor. Sorunun telefonumda mı hatta mı olduğunu çözemedim. Bu arada hattım 10 yıllık sim kartı takılı..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 10 yıllık SIM Kart'tan daha neyi bekliyorsunuz hocam. Vodafone'a gidin, 5G uyumlu SIM Kart verirler. Eğer sorun düzelmez ise farklı bir cihazda deneyin. Aynı sorun varsa bölgesel problem mevcuttur. Ancak sorun yoksa HUAWEI Mate 10 cihazınızda problem vardır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • benim de aynısı türk telekomda oluyor simlart 2 yıllık ama

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sim kart bir güvenlik kontrol aracıdır numaranın şebekeye tanıtılmasını sağlar çekime bir etkisi yoktur, eski sim kart ise 4g şebekesine bağlanmama gibi bir şey olabilir sadece

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu gibi sorunlarda sim kart degisikligi oneriliyor ama genelde degisen bir sey olmuyor. Muhtemelen bulundugunuz bolgedeki baz istasyonunda sorun, istasyonun oldugu binanin yikimi gibi bir degisiklik olmus olabilir. Bir de ne kadar dogrudur bilmem ama yayin yapan istasyonda bir parcanin açisinin degistirilebildi icin boyle sorun oldugunu duymustum bir teknoloji kanalindan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone ise normaldir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölgenizde çekim problemi var ise, bu problemi tuketici.btk.gov.tr adresinden ilgili operatöre iletebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 13 Ocak 2024; 18:41:42 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Ben baktım şimdi Baz istasyonu ölçümü yaptım "2,4143421 Volt/Metre" çıktı normal mi ? Ölçülen Elektrik Alan Şiddeti Değeri (Volt/Metre)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 15 Ocak 2024; 2:1:15 >
  • Ne ile ölçtünüz bunu? Ölçüm aletiniz nedir? @KacaKTV @sis651 @Ö1f1

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    tuketici.btk.gov.tr

  • KacaKTV kullanıcısına yanıt

    He anladım, siz şurayı diyorsunuz.



    https://www.turkiye.gov.tr/baz-istasyonlari


    O gösterdiği veri herhangi bir operatöre ait olabilir sizin kullandığınız operatör olmayabilir. Ayrıca tek başına orada gösterilen sonuca göre o baz istasyou iyi ya da kötü diyemeyiz. Bir sürü parametre var mesela müşteri yoğunluğu, şebeke yoğunluğu, baz istasyonunun fiber destekli olup olmadığı gibi birçok konu daha değerlendirme parametresi içerisinde kendine yer buluyor.


    Buna ek olarak ilgili sorgulama sayfası size limit değerin altında veya üstünde diye bilgilendirme geçiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 15 Ocak 2024; 18:26:48 >
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt

    Burası çok da doğru bilgi vermiyor ne yazık ki. Buranın baz alması için bazı ölçümler yapılıyor sanırım ama ölçüm yapılıyorsa da çok yanlış bir şeyler dönüyor. Üç operatörün de kötü çektiği bir noktada sinyal şiddeti artıyor ve baz istasyonuna mesafe oldukça azalıyor. Ancak binada ya da o gösterdiği veri kadar mesafede bir baz istasyonu yok. Belki olan istasyonları saklamak için veriye biraz hata payı ekleniyor ama öyle bir şey varsa bu hata payı adeta o veriyi işe yaramaz hale getiriyor. Ya da baz almak için yapılmış bir ölçüm varsa binanın çatısına açık alana çıkıp falan yapılmış olması lazım ki hadi sinyal gücünü kısmen açıklasa bile mesafeyi açıklamaz ki hiç birini açıklamıyor doğrusu.

  • Bende de aynı sorun var.

  • BTK'nın gösterdiği veriler tutarlı değil, üstelik alan şiddeti verisi zaten çekim gücü ve kalitesi hakkında doğrudan bilgi veren bir veri değil.

    Onun yerine Samsung telefonlarda *#0011# tuşlayarak açılan servis menüsünün ekran görüntüsünü, Android cihazlarda ise Cell Mapper veya Net Monster uygulamalarını yükleyerek ekran görüntülerini iletirseniz yardımcı olabilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok enteresan cidden. Benim çevremde de vodafone kullanan ve memnun olmadığı halde kullanmaya devam eden bir suru insan var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.