Şimdi Ara

Hat değerleri 100mbps desteklemesine rağmen günde bir donan bağlantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    şu an 75mbps kullanıyorum. Hat değerleri çok çok iyi. 100mbps rahat alacak yakınlıkta dslam a. 50mt civarı kablo uzunluğu var modemden dslama. Cgnattayız. 100.87.0.1 ana dhcp serverının ipsi. Sorun günde bir ya da belli olmayan şekilde ne zaman isterse internetin kopması ve geri modemi reboot etmem gerekmesi. Farklı modemle de denendi. Sonuç aynı. Crc hataları derseniz ona da baktım airties modem takılıyken. Kabul edilebilir sınırlar içinde. 1000 den aşağıda. Acaba cgnatta olmamdan olabilir mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • farklı cihazlarla da denedin ve sonuç aynı ise şöyle bir yorum yapabiliriz diye düşünüyorum.


    öncelikle hangi bilgisayarda nasıl bir faaliyet yaptığın önemli görünüyor. örneğin; torrent uygulamaları gibi programlar kullandığımızda, download yaparken upload da söz konusu oluyor. buradaki upload olayına, senin modeme bağlanan kullanıcı sayısı olarak bakmamız gerekiyor. bu aşamada modem tarafına geçtiğimizde, firewall kuralları neticesinde, kullanılan ağ geçidinin kapasitesi yetersiz kalıyor ve cihaz belirli bir sürenin sonunda donma eğilimi gösterebiliyor. bu donma olayı, ağ geçidinin güncel yazılıma sahip olmamasından da kaynaklanıyor olabilir. bir nevi güvenlik açığı gibi düşünmek gerekiyor diyebiliriz. özetlemek gerekir ise her cihazda bu sorunu yaşıyorsan eğer, ne yaptığına da bakmamız gerekiyor. yine de öncelikli olarak, kullandığın ağ geçidinin güncel bir yazılıma sahio olduğunu teyit etmeni tavsiye ederim. benzer bir durumu bir güvenlik duvarı ile yaşamıştım. güvenlik duvarı yapılandırması ile sınırlama yapmışi güzel bir sonuç elde ediyordum ama cihaz da bi gün veya daha yakın bir zamanda her gün donuyordu. ben de cihazı şutladım. daha doğrusu abime verdim.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 10 Nisan 2023; 7:13:17 >




  • Öncelikle hat değerlerinizi atın hattı kontrol edelim. Airties modemin artık miladı dolmuş olabilir. İlk dikkat çeken nokta modem.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.