Şimdi Ara

Hat değerlerim nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
96
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternet hızım çok düşüktü ben de destek kaydı açtım ve binanıza kadar hiçbir problem yok sorun iç tesisatınızda cevabını aldım. Binanın girişindeki kutudan multimetre ile hattımı buldum. Kutuya modemi bağlayıp denedim ve aşağıdaki değerleri aldım. Hat değerlerim nasıl? Neden mevcut veri oranı maximum değil?

    Hat değerlerim nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerx0 -- 12 Temmuz 2023; 0:45:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Modem arayüzünden maksimum alabileğin hız 74Mbps görünüyor. Türkiye işte burası. İnternet sağlayıcıları kelime oyunları yaparak insanları kandırıyor. Sonra da resmi şekilde anlatıyorlar. Kendilerine yönelik olumlu bir şey ise beyinleri çalışıyor, hat değerlerini fln bilen müşteri hizmetleri oluyor. Durum tam tersi sizi ilgilendiren bir şey olursa "modeminizi kapatıp açın hat değerlerinizde bir sorun yok" diye sayıklıyorlar. Keşke kendilerine göre çalışan beyinleri karşısında ki insanlara gelincede çalışmayı sürdürseydi. Sanırım GIBIRNET abonesisin. Bence başka bir firmaya geç. En azından böyle yeni ortalığa çıkmış firmalardan uzak dur. 2 gündür aboneliğimi iptal ettirmek için uğraşıyorum :) Abone olmak isteyen birisi olsaydım kendileri zırt pırt arardı. Tam olarak 2 gündür aboneliğimi iptal ettiremiyorum. Burada ki GIBIRNET yetkilisine yazıyorum o beni telefon üzerinden müşteri temsilcisine yönlendiriyor. Telefon ile arıyorum 25 dk bekledikten sonra karşıma çıkan canlı müşteri temsilciside beni Whatsapp hattına yönlendiriyor. Whatsapp hattı 2 gündür cevap vermiyor :D O yüzden uzak dur. Daha köklü ve fiyatı daha uygun firmalar var. Fiyatı uygun olmasa bile 30-40 TL daha fazla ver sağlığın için.


    Bu arada normalde 74Mbps maksimum hız sinyal verildiği zaman SNR değerin tutarsızlığına neden olur, bundan dolayı internette kopmalar yaşarsın. Bu yüzden SNR margin değerini manuel olarak ayarlamana imkan veren modemlere bak. Ben Keneetic kullanıyorum. Altyapım 82Mbps destekliyor modemde maksimum hız olarak. Tabii kurnaz internet firmaları 75Mbps paketi elediler, çünkü çok iyi biliyorlar ülkede kullanıcıların genel olarak 100Mbps download hız alamadığını VDSL üzerinden, sinyallerde ne hikmetse böyle 74Mbps fln geliyor. Saha dolaplarını 20 metre daha yakına yapsalar sorun olmayacak, ama işte işlerine gelmiyor. Kaç senedir aynı rezalet bant genişliği üzerinden internet veriyorlar. %100 zamlar yaparak para kazanıyorlar. Maliyet deyip duruyorlar. Sene olmuş 2023 insanlar hala 50Mbps VDSL bağlantı türü kullanıyor, maliyetmiş. GIBIRNET 240TL oldu bu arada haberin olsun.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.