Şimdi Ara

Hata Sonucu %100 Suçlu Çıktım | Hasarsız Araçla Yaşadığım Talihsiz Kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Düzenleme: Arkadaşlar gerek sigorta şirketlerinin dikkatsizliği gerekse benim iyi niyetim sonucu %100 suçlu çıktım. Tutanak ifadesinde herkes kendi ifadesini yazsın diye kalemi çarpan kişiye vermiştim. Kendisinin okuma yazması pek iyi değildi. ".... plakalı araç .... plakalı araçla arkadan çarptık" şeklinde anlaşılması güç ifadeler kullanmıştı. Benim net ifademi ve krokiyi dikkate almadan beni %100 kusurlu olarak belirlemişler. Sigorta şirketimle konuştum. Dikkatsizlikleri olduğunu kabul ettiler. Naçizane tavsiyem (inşallah başınıza gelmez) başınıza gelirse iki lafı bir araya getirmeyen kişilerin eline kalemi bırakmamanız. Bu yaşadığım trajikomik tecrübe aklınızın bir kenarında bulunsun. İyi forumlar.

    Değerli arkadaşlarım merhaba,

    Cuma günü çok talihsiz bir kaza yaşadım. Seyir halinde iken önümdeki trafik sonucu hızımı 20'ye kadar düşürdüm. Sonra yavaşlayarak durdum. Tam o esnada arkadan gelen bir kamyonet arabaya arkadan vurdu. Bagaj kilidinin olduğu yerde göçük, muhtelif yerlerde de ezik, çizikler var. Tutanak tuttum. Aracı servise verdim. Dün bir arkadaşa olayı anlattığımda hasarsız araç olduğuğu için doğan değer kaybını tazmin edebileceğimi söyledi. Bu işin aslını, yolunu yordamını bilen arkadaşlar aydınlatabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yureklibatur -- 11 Mayıs 2018; 17:22:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Servise exper gelip çeşitli incelemeler yapıldıktan, araç tamir edildikten sonra bu işlem toplamda 15 günü bulabiliyor. Daha sonra sbm.org adresi üzerinden kaza tutanağı sorgulama bölümünden kendi aracınızın plakası ve tc kimlik no ile sorgulama yaptığınızda kusur oranı 100 olarak karşı tarafa verilmişse şayet işlemlere başlıyorsunuz. İşlemler oldukça basit. Karşı tarafın sigortasının genel müdürlüğüne hitaben olayları kısaca özetleyip değer kaybıyla ilgili gerçekçi bir meblağ yazarak (bunu sahibinden .com daki benzer hasarlı araçlar ve hasarsız araçlar arasındaki farkı ortalayarak belirleyebilirsiniz.) karşı tarafın sigortasından talep ediyorsunuz. Dilekçenize kaza tutanağı, kaza fotoğrafları ve servisin çektiği fotoğraf ve servis faturalarını da eklerseni iyi olur. Dilekçeyi verdikten sonra 10-15 gün içinde kendi belirledikleri miktarı iban numaranızı telefonla arayıp istiyorlar ve miktarı buraya yatırıyorlar. Geçmiş olsun.




  • Bu arada bu evrakları karşı tarafa pttyle iadei taahhütlü olarak göndermen gerekiyor.
  • Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Servisin hasar için çıkarttığı maliyeti talep etsek bi’ sıkıntı olur mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok o meblağı direkt yazma bence . Fatura tutarını da dikkate al fakat direkt yazma. malum siteden kıyaslama yaparak ortalama bir değer yaz.
  • Verdiğinin bilgiler için teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eyvallah, kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk mesajı güncelledim. Benzeri bir durumla karşılaşmamanızı temenni ederim. Olur da başınıza gelirse yukarıda yazdıklarıma kulak kabartın.
  • yureklibatur kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun bu işin itirazı vs. var mı ? haklıyken %100 haksız çıkarmışlar sizi.
  • hlksnrr kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Sorunu sigorta şirketim vasıtasıyla çözdüm. Salı, çarşamba düzeltilir dediler.
  • yureklibatur kullanıcısına yanıt
    Sorunu çözebilmiş olmanıza sevindim böyle bürokratik işlerde bazen işler arap saçına dönüyor, haklıyken uğraşmakta diğer negatif tarafı.
  • Hocam bin lira sigorta ödemesi çıktı. Uğraşayım mı? Fikrinizi merak ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sizinkine benzer bir kazayı ben de yapmıştım. Trafik ışıklarında kırmızı yanması sonucu durdum. Arkadan gelen bir araç da bana düşük bir hızda çarpması sonucu tampon değişimi ve bagaj kapağında düzeltme yapılmıştı. Sigorta bana da 960 tl ödemişti. Bence uğraşmaya gerek yok. Miktar normal bana göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.