Şimdi Ara

Hatasiz boyasiz araba dururken, hatali boyali araba aldim. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
7
Favori
17.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2016 senesinde sıfır araba aldım. Arabayı toplam 3-4 kere yıkattım. 2'sini bakımda ücretsiz yıkadılar. Ne olduğu falan umrumda değil. Çocuğun birisi arabanın üstüne bisiklet düşürdü. Ne yapayım?

    Bence Türk'ler olarak arabalara fazla takıntılı bir milletiz. Arabalardan öte, gösterişe fazla takıntılı bir milletiz. Roma'ya gidiyorum bütün sokaklar Smart araba. Adamlar rahatına düşkün. Biz ise otoparkında yer bulunmayan memlekette büyük araba alayım, geniş araba alayım, hava basayım kafasındayız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Portraitclub

    Çok saçma düşünceler var. Boyanmış çamurluk değişmiş falan filan nolmuş yani bir kapının değişmesi nasıl bir sorun olabilir anlam veremiyorum? Yurtdışında böyle şeyleri sorun etmezler aman arabama birşey olmasın deyip sürmeyen adamlar insanlar var komikler gülüyorum bunlara sadece
    Bir arkadaşım ikinci el araç almıştı, arka bagaj kapısı onarım görmüş.

    Fakat arka tavan kısmından "Yağmur yağdığında aracın içine su giriyordu"



    Ben de gülüyorum bu duruma. Yurt dışında böyle şeyleri sorun etmezler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyy -- 16 Nisan 2019; 20:9:43 >
  • @yağızalp


    izlediğiniz yol yanlış, neden?

    Başınıza gelebilecek aksiliklerin tümü aracım kaportası ile ve içi ile ilgili bir durum. Arabalarda asıl önemli sorun mekanik olan, çalışır aksamdır.
    Sıfır araba alırım çizilir, çocuklar yemek döker diye, geçmişi belli olmayan ikinci el boyalı araba almak akıl karı değil.

    Bir çok ağır hasarlı araç tramer kaydı yapılmadan otosanayide kayıtsız olarak tamir ettiriliyor. Siz istediğiniz kadar tramer kaydını sorgulayın, göremezsiniz.
    Ve otosanayide ki ustanın bilgisine ve insafına kalmış şekilde yan sanayi parçalar takılarak tamir ettiriliyor, boyatılıyor.

    Ayrıca bahsetmiş olduğunuz şikayetler her araba için geçerli. Araba alırken çizilme, kaza riski herzaman vardır.
    İkinci el araba aldığınızda zaten bu çizikler araçta var olmuş oluyor. E o zaman çizikli araba alıyorsunuz da , sıfır araba aldığınızda çizilmesinden neden korkuyorsunuz?
    Önemli olan kaporta değil, mekanik aksam ve çalışır parçalardır.

    Zaten ince çizikleri pasta cila ile çok rahat hallediyorlar. Senede bir kere 300-350 tl ye pasta cila yaptırınca çizik felan kalmaz.

    İkinci el araç aldığınız arabanın sahibi arabaya; yan sanayi balata, amortisor, buji, frendiski v.s. taktıysa yaşayabileceğiniz sorunları siz düşünün.




  • heavyy H kullanıcısına yanıt
    Bunlar ufak tefek şeyler halledilebilir sonuçta 2. El araç alıyorsun elbette kaporta da küçük şeyler olabilir ama bizim millet çok büyütüyor. Sonunu düşünen kahraman olamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'da yeni açılan havalimanında 35-40 tane araç sahipsiz kaldı keşke bi tanesini sahiplenseydin benim diyerek gerçi kontroller'den geçebilirlerdi sonuçta kimsesiz çocuk gibi ortada kalmış araç kime ne yararı olcak o arabaların park kirliliğinden başka bişey değil yıllanmış şarap gibi tozlanmış üstleri şimdi sabiha gökçen havalimanına kaldırmışlar araçları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa_atr

    Hocam kusura bakmayin da ayni fiyata temizi varken hasarlisini almissiniz kafam rahat diye kendinizi avutuyorsunuz bence. Diyelim ki gercekten kafaniz rahat ve suan huzurlusunuz ancak simdi yasamadiginiz stresin tamamini o araci satarken toplu olarak yasayacaksiniz ( 20 yasindaki araca bile boyali mi diye soruyorlar)
    Edit : herşey zamanla eskir biz de eskiyoruz cok takmamak lazim
    aynı fiyata temizi varken mi? arada çok model oynuyor. hatasız araba aramak bi tür hastalık gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede boyalı 2.el araç almak avantajdır.
    Bu avantajı iyi değerlendirmek lazım

    Ayrica değişen eğer onemli bir kazadan dolayı değilse, ve araç tamiri yetkili serviste yapılmışsa ve siz bu sebeple aracı ucuza alıyorsanız bu da avantajdır. Bir de 15bin TL hasar kaydı yüzünden 50bin km lik bir aracı 150bin km ama boyasız denen/resmiyette hasar kayıtsız olan bir araç fiyatına alıyorsanız bu da önemli bir avantajdır.

    Dediğiniz gibi sıfır ya da 2.el araca boyasız/resmiyette kayıtsiz diye çok daha fazla para verip ve bir de yuksek faizle finanse edip bir de aman şurasına bir şey olacak çizilecek diye hop oturup kalkmak bence de hiç mantıklı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acc04 -- 16 Nisan 2019; 21:47:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır forumda gördüğüm en güzel tespit.
    - hasarsız ya da sıfır araba kullanırken gelen "acaba?" duygusu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu sahibi ayni fiyata aldigindan bahsetmis ilk mesajda. suana kadar belki 30 farkli aracim oldu komple boyali aracta alip sattim sadece pert kayitli araca girmem. onemli olan araci dogru fiyattan almak. ayni fiyaya ayni aracin kazasiz olani varken kazalisini almak mantikli degil benim bahsettigim mesele bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heavyy H kullanıcısına yanıt
    Kaedes 35 bin liraya sifir araba nasil alayim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araclarin ayni marka model olmadigini konudada yazmistim o kismi kacirmissiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de güya boyasız vuruksuz araba aldım. Hatun arka tarafı vurdu, baya üzüldüm sonra ben de yandan çizittirdim giden gitti bundsn sonra takmam kafaya dedim. Harbiden kafam rahatladı. 3 4 lira asagisina vurukli araba alaydim bu kadar skinti yapmazdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 16 Nisan 2019; 22:39:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    benim size muhalefet ettigimi sandiniz ama anlatmak istedigim konu farkliydi. herneyse kazasiz belasiz kullanmak nasip olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çizikleri göçükleri takmam,, çürük, hasar, vuruk bunlar büyük güvenlik riski oluşturabilir, fren şase motor çalışması gerektiği gibi olmalı, mesela yüzde 80 motor kabul etmem, düzeltilmiş şase asla olmaz, rüzgarda yüksek hızda şeritte gezmeyecek, frenler işini yapacak, bakımda vampir emici servisi olmayacak , cebini koruyacak, yakıtta en iyi randımanı sağlaması şart,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motosiklet bakıyorum bu aralar. İkinci el ile sıfır arasında gidip geliyorum. İkinci el almak mantıklı geldi bu konuyu okuyunca.
  • Bu takıntı aslında çoğu kişide var az yada çok. Burada en büyük etken para. Elinizdeki tüm parayı araca yatırdığınızda araç olmaktan çıkıp farklı birşeye bürünüyor. Aracın başına birşey gelmesin satarken değer kaybı endişesi insanı çok saçma takıntılara sürüklüyor. Bunun iki çözümü var. Ya alacağınız araç birikminizin yarısından fazlasını geçmeyecek yada bu psikolojiye 2 sene(kişiye göre değişir:) katlanıp sonrası yavaş yavaş endişenin kalktığını göreceksiniz. Sıfır araç alıp takıntılı olmayan görmedim çevremde o yüzden bu konuya daha çok sıfır araç alanlar iyi bilir. Gelip burada kölesi olmayın gibi muhabbetler yapanlar olmuş güldüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabamın ilk sahibiyim, senede 1 kere iç-dış, 6 ayda bir de sadece dışını yıkıyorum, 18 yaşında arabam, çok memnunum, daha 130binde, 18 sene daha kullanırım, neden satayım ki? Ayda 8k kazanıyorum, onu da ömür boyu araba taksidine mi ödeyeyim salak gibi iki de bir değiştirmek için. Gidip dişlerimi yaptırırım, saç ektiririm, gözlüğü atarım o paraya. Geçen bir implant yaptırdı 8bin verdim içim öylsine rahat ki sağlım için tek diş eksikliğimi en iyisinden yaptırdığım için, millet anlaşılan o parayı arabasını yıkatmaya veriyor :D
  • perSNN kullanıcısına yanıt
    Senede bi kere icini 6 ayda bi disini yikatmak az degil mi? Kisin 1 ay falan idare ederde yazin 15 gunden sonra ciddi toz pislik bagliyor, kapilari bile acarken insanin eline ustune basina toz pislik yapisiyor.
    Ayni sekilde ici tozdan pislikten mide bulandiriyor resmen.

    Nasi biniyosunuz o kadar pis arabaya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yagızalp

    Kaedes 35 bin liraya sifir araba nasil alayim
    Öyle ise 35 bin TL ye hatasız boyasız araba almadın da neden boyalı hatalı aldın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.