Şimdi Ara

Hava savunma sistemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık bir yıl önce s400 sistemleri almamamız ve nedenlerini birkaç arkadaş ile beraber yazdığımızda linç yemiştik. Zaman haklı olduğumuzu gösterdi.
    Öncelikle S400 kötü bir hss kesinlikle değil ama bize olmaz nedeni ise bu sistemin erken uyarı uçaklarımızla ve diğer radarlarımızla veri alışverişi yapamayacak olmasıydı. Bu hayati derecede önemli bir husus.
    Bir çok arkadaş tvlerdeki yorumcuların ellerine cetveller alıp önünlerindeki haritalarda 400km menzilli daireler çizmelerini izlediler. Teorik olarak öyle ama pratikte be yazıkki hiçbir geçerliliği olmayan birşey di.

    Öncelikle s400 ile rus uçağı, patriot ile de abd uçağı vurulur. Püf noktası eğer radarınızda görür ve bu uçağı tanımlayabilirseniz. Tanımlamadan füzeyi ateşlerseniz bu seferde yolcu uçağı olmaması için dua edersiniz.

    Biz s400 leri Rusların kullandığı şekilde ne yazıkki kullanmayacağız. Diğer sistemlerle veri alışverişi yapamadığı için standalone takılacak. Standalone takılan hiçbir hss sistemi Muharebe de başarılı olamaz. Bakın bugün uçaklarımız sapır sapır Suriye hss lerini avlıyor. S300 vurulduğu söyleniyor. Pantsir vuruldu üstelik çalışır haldeydi. Hssler tek başlarına olurlarsa rahatça eh ye maruz kalıp radarları körleştirilebiliniyor.

    Buradan şunu anlamalıyız modern bir hava filosuna sahip bir ülkeye karşı hssler ne yazıkki başarılı olamazlar. Caydırıcılık ları yoktur. Caydırıcılık hava kuvvetleridir. Bugün bunu sahada gösteriyoruz.

    Biz s400 ler için 5. Nesil uçaktan vazgeçtik. Bugün bunun nekadar büyük bir hata olduğunu kendi kendimize gösteriyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parsbey -- 1 Mart 2020; 18:41:20 >







  • Savunma sistemleri ve hava kuvvetleri ortadoğu denen b*k çukurunda elzem birşeydir ama işin ehli sağlam kişiler elinde olmalı bu durum öyle kafana göre oraya gireyim

    burada tango şurada salsa yapayım mantığı ile olmaz bu iş çünkü sen belli sistemi kullanırken düşman denilen olgu bu sistemleri okur alt etmek için devamlı yeni aparatlar geliştirir o yüzden eski teknoloji ne varsa yok olmaya mahkumdur ne kadar az askeri girişimde bulunursan ifşa olmamak için o kadar iyi hareket edersin.

    Yani sahada sen var oldukça sistemlerin algılanır ayyuka çıkar bunu yenilemek içinde daha çok para harcarsın.

    Türkiye için hava savunma sistemleri global düzeyde rekabet edecek şekilde zorunlu ihtiyaçtır ama bunlara ulaşsan dahi zaten hss var her yere dalayım mantığı gütmen sonunu getirir.

    Şuan misal senin hss sistemlerin suriyede var kullanılıyor sen sanıyor musun bunlar neden vurulmuyor filan çünkü bilgileri alınıyor kayda geçince peynir ekmek gibi indiriyorlar hepsini düşman bellediğin taraf bunun nedeni ile görmezden gelebilir pek çok durumu.Sen başarılı farzederken bu herkes için böyledir.




  • Sayın yazar dediğinize en iyi örnek pantsir sisteminin vuruluş görüntüsüdür.
    Bu video incelendiğinde pantsir sisteminin çalışır durumda olduğu görülüyor. Radarının dönmesinden bunu anlıyoruz. Pantsir sistemini işaretleyen sistemimiz büyük ihtimal ile ona eh uygulayıp Radarını körelten Anka ihamız. Ardından da bir siha tarafından imha ediliyor.

    Pantsir burada radarında görebilse rahatlıkla vurabileceği bir sistem tarafından alt ediliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parsbey -- 1 Mart 2020; 19:42:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Parsbey

    Sayın yazar dediğinize en iyi örnek pantsir sisteminin vuruluş görüntüsüdür.
    Bu video incelendiğinde pantsir sisteminin çalışır durumda olduğu görülüyor. Radarının dönmesinden bunu anlıyoruz. Pantsir sistemini işaretleyen sistemimiz büyük ihtimal ile ona eh uygulayıp Radarını körelten Anka ihamız. Ardından da bir siha tarafından imha ediliyor.

    Pantsir burada radarında görebilse rahatlıkla vurabileceği bir sistem tarafından alt ediliyor.
    Pantsir eski teknoloji bir sistem algılamaması doğal ha şu var sihalar algılanamayacak kadar övülen sistemler değil bunun birincil kullanıcısı zaten ABD'dir ABD genellikle sürtüşme istemedi yerlerde sahaya zaman zaman iha yollar ama etkin birşey değildir birebir savaşta bir işe yaramaz.Şuan zaten Suriye'nin etkin hava gücünü Rusya karşılıyor ama bölge hava sahası kapalı değil.




  • Pantsir gayet modern bir kısa menzilli hss fir. 2012 yılında hizmete girmeye başlamıştır. 30mm lik İki adet top ve menzili 20km olan havasavunma füzeleri taşır.
    Bir burada Anka ihamız la pantsirin radarına elektronik köreltme uyguladığımız için pantsir sisteminin radarı kör hale gelmiştir.
  • İha nasıl yapdıysalar bu hava savunma işine çok para harcancaksa harcayıp yapılması lazım er veya geç yapılması lazım.. yoksa caydırıcı güç kara ile olmuyor...
  • Aynen kamki milyon dolarlık sistemi alırken bu işin uzmanları düşünmemiştir zaten bunu buyuk oyunu cozmussun helal.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.