Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.996
Cevap
146
Favori
568.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cglrg,

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155166&productid=evairwoom109

    Bu hicte ciddiye alinacak gibi gorunmuyor.

    Suya birsey karistiriliyormusta, buda suyun tutma ozelligini herhalde arttiriyormusta (bunu onlar soylemiyor bile, hani olsa olsa diye ben yaziyorum) sonra siz devamli bu siviya para oduyormussunuzda, ayni zamanda oda guzel kokuyormusta (yani odanizdaki havaya kimyasal madde eklediklerini acikca itiraf ediyorlar, farkinda degiller) Falan filan.

    Birde mavi isik var. Allah askina bu havayi nasil temizliyormuski? Eger bu bir UV kaynagiysa, en basta sizi cilt kanseri yapar ayrica UV isik ozon ureterek cigerlerinizide tahrip eder. Yok UV degilse bu bir gece lambasi ve bizi ilgilendirmez.

    Swis-o-air disklerle suyun yuzeyini nasil arttirip toz tutusunu arttirdiklarini anlatiyor. Bunlarda oyle bir sey varmi ? goremedim.

    Icinde piezo kristalli bir nemlendirici var. Bunu bir hava temizleyiciye niye koyarsin, dekoratif etkiden baska, bilmiyorum.

    Yazilan bir suru anlamsiz hatta yalan diger ozelliklerden bahsetmiyorum bile.

    Yine uzun yazdim, kisaca bu alet bes para etmez (BENCE).



    Diger cihaza gelince;

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17707&productid=evsuperplas

    Bu bir elektrostatik filtreye benziyor. Bunlar sanayide kullaniliyor. Bir termik santralin bacasindan cikan dumani bir dereceye kadar filtre edebilecek kadar etkili olabiliyorlar. Pratikte bir ev ortami icin satilan modeller ise pek bir ise yaramiyor. Ben aldim. Tozu magnetize edip her yere yapistiriyorlar. Bu aleti calistirdiktan sonra televizyondan sildigim toz aletin filtresinden temizledigim tozdan fazladir. Toz havadan inip ortamdaki yuzeyler yapisacaksa ortalik tozlu gorunur ama bu iyi bir sey, tozu solumaktan iyidir ama bundanda emin degilim. Elektrostatik filtreyle ilgili yukarida daha once yazdim bir search yapin.




  • Iyonizerli, ozonlu ve scented (kokulu) filtrelerden uzak durun diyen bir baska kaynak, ingilizce.

    http://www.cnn.com/2007/HEALTH/01/26/clean.air.health/index.html
  • Cengiz Bey, tekrar tesekkurler. verdiginiz linkler de yararli oldu. daha once soylediginiz gibi en iyisi oncelikle halilari kaldirmaktan baslayarak dogal cozumleri uygulamak gibi gorunuyor.
  • quote:

    Iyonizerli, ozonlu ve scented (kokulu) filtrelerden uzak durun...


    geriye bir şey kalmamış zaten.ameliyat filan olduysanız geberin size temiz hava haram diyorsun...

    laf olsun diye alınmaz böyle şeyler ihtiyaç olursa alınır.sigara içerim temizlesin fantezidir bio klima alın onun için.
  • Cengizumur selam

    Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Bse 888 den ve onun ozon nedeni ile tercih edilecek bir ürün olmadığını iletmişsin. Bu bağlamda şunları sormak istiyorum:
    -ürünün tanıtımında ozon opsiyonel denmiş. (bkz.: Ozon(opsiyonel): Havadaki zararlı gazlar , koku ve mikroplar 0.04 ppm den az düzeydeki ozon yoğunluğuyla etkili olarak yok edilir). Yani istemediğimiz zaman ozon özelliğini devredışı bırakabiliyoruz. Bu durumda üründeki hepa ve carbon filtrelerin yararını göz önüne alırsak yararı hakkında neler söyleyebilirsiniz. (Ben tüm bilgiler ışığında ozon özelliği olmadan yararlı olacağını düşünüyorum)
    -Bse ne malıdır, nerenin imalatıdır bir türlü bulamadım (google bile bulamadı :)))
    - Servis desteği nerelerden alınıyor

    Bu soruları neden soruyorum...
    -Çünki ürün ile ilgili açıklamalar oldukça detaylı. (ne kadar güvenilir gerçi yazdıklarınızdan sonra şüpheci yaklaşıyorum)
    - Ürünün fiyatı birçok markaya göre uygun

    Teşekkürler




  • chips,

    Soylediginiz sadece karbon filtre ve HEPA filtre kullanimi maksadiyla ben BSE 888 kodlu cihazi bu fiyata almazdim. Kaca alirdim soyliyeyim.

    Bende bunun bir ust modeli vardi, BSE 988. Daha once yazdigim gibi ertesi gun geri vermistim. Bunlarin HEPA filtreleri son derece ufak. Bu modelin karbon filtresine 75 yeni kurus veririm, yani bizim evde 2 saatte biter. HEPA filtreside uc gun dayanir hadi onada 2 ytl veriyim.

    Bendeki modelde Ozon-ion-anion v.s. uretimide opsiyoneldi yani istenirse devre disi birakilabiliyordu. Kullanmayacagimiz bir seye para vermemek gerektigini zaten sizde biliyorsunuz. Bendeki ust modelde birde ultraviyole lamba dezenfektan vardi buda ozon uretiyordu ve bu maalesef devre disi birakilamiyordu.

    Kisaca chips, ben bunu almazdim.

    Bu aletleri getirip satanlar ve buna izin verenler cinayet isliyorlar hayret birsey.


    Toro Furioso,

    Maalesef hava kirliligi boyle giderse dedigin gibi gebericez, cevreciler bosuna konusmuyor galiba. Bio klima alin demissin. Neymis o bio klima, nasil havayi temizliyormus bir anlat bakalim.




  • Cengizumur yanıtın için teşekkür ederim...
    Peki uygun fiyata alabileceğim ne tavsiye dersin (mesela o cihazın fiyatına yakın olan)
    ortalama 20-30 m2 de kullanılabilecek
    reklam olur diye tavsiye vermeme gibi bir durum yaşamayız umarım:)
    burası paylaşım ortamı..herkes fikrini söyleyebilir malum.
    tecürbeli biri olarak cihaz tavsiyesinde bulunman forumdan maksimum fayda almamızı sağlayacaktır.
    mesela sen hangi cihazı kullanıyorsun...
    bir de alabileceğim yerleri bildirirsen link telefon v.s. sevinirim. malum samsun dan ürünleri bulma şansım ist a göre çok düşük
  • chips,

    Daha once soyledigim gibi ben bir Hunter Quiet Flo kullaniyorum. Istanbulda Bauhaustan aldim. 280 YTL Bence anormal fahis bir fiyat, aciliyetten almistim, vaktim olsa sanayiden sadece HEPA filtre alir, filtre ile bir fani bir kutuya koyar kullanirdim. Butun sistemi bir mobilya icine filan bile saklayabilirsiniz. Eve hava girisinde sanayiden metreyle alip evde sekillendirdigim boyle bir filtreyi fanin ucuna takarak kullaniyorum. Iste boyle filtreler satan bir yer;

    http://www.aaf.com.tr/

    Bu tur filtreler standard boyutlardadir. Bu gun buradan alirsiniz yarin baska yerden hangisinin fiyati daha ucuzsa. Bu tip yerler butun anadoluya kargo ile satis yapiyor. Hastane ameliyathaneleri ciddi sekilde HEPA filtre kullaniyor ve bunlarin hicbiri gidipte "Hepsiburada.com" dan alisveris yapmiyor.

    Eger alerjik astim gibi bir hastaliginiz yoksa siz ve bunu okuyan herkes fise takilan bir aletle kapali bir ortamin havasini degistirebilecegi sevdasindan vazgecsin. Havayi KIMYASAL olarak degistirebilecek, yani en basitiyle nefesimizden cikan karbon dioksit gazini oksijen ve karbon olarak ayirip oksijeni ortama geri, karbonuda, mesela bir haznede cope atilmak uzere ayiran bir cihaz piyasada yok. Bu yazdigim son cumleyi geri donup tekrar tekrar OKUYUN.

    Alerjik astimda durum biraz daha iyimser. HEPA filtreler yani havadaki kati maddeleri suzen hava suzgecleri havada bulunan toz, polen, kil, tuy gibi kati maddeleri havadan FIZIKSEL olarak ayirip bir filtrede tutuyor ve siz bu maddeleri filtreyle beraber cope atiyorsunuz. Bu maddelere alerjisi olanlar bu durumdan fayda goruyor. Eger boyle bir rahatsizliginiz yoksa, siz aradaki farki hissetmezsiniz bile, yani kisaca HEPA filtrede size cok bariz bir fayda saglamaz.




  • yanıtların ve yardımın için teşekkür ederim...
    yanlış bir karar vermekten dönmüş oldum..
  • Ben ,bendeki YORK marka hava temizleme cihazından çok memnunum,geçen hafta filtre temizliğini yaptım tekrar,ön filtrelerinde topladığı pisliği gördüm ve bunları yıllardır soluduğuma inanamadım,hava temizleme cihazlarını gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
  • Ferit Demirci,

    Fikrinize saygim var fakat ozellikle astim hastasi olanlarin YORK gibi ION teknolojisi kullanan cihazardan zarar gorebilecegini dusundugumu tekrar soylemek istiyorum.

    Filtre temizligi sirasinda on filtrelerde toplanan pisligi gormussunuz. On filtreler HEPA gibi suzgec tipi olan fakat daha kaba gozenekli filtrelerdir ve ion teknolojisiyle ilgileri yoktur. Toplanan pisligin YORK marka cihazinizin on filtreden sonra gelen ve beni asil kuskuya dusuren elektrostatik filtresi ve ionizerinin performansi ile ilgisi yoktur (diye dusunuyorum).

    Bir sure kullandiktan sonra cihazinizin performansi ile ilgili bilgi verdiginiz icin tesekkurler. Boyle yapanlar artar umarim.
  • Ferit Demirci,

    Hazir sizi yakalamisken, YORK'un elektrostatik filtresinin performansi nasil? yani bu bolumde cok toz birikiyormu?
  • Merhaba Cengiz Bey, ön filtre diye bir filtre var cihazda bu daha çok bizlerinde görebileceği büyüklükte pislikleri tutuyor,plastikten bir filtre gibi.

    Hemen arkasında ise elektrostatik filtre var bu ise en çabuk pisleneni yada insan olarak bizim görebildiğimiz en azından,bir ayda üzerinde karartı oluşturacak kadar toz birikiyor kullanma klavuzunda hafif nemli bir bezle silmemiz tavsiye edilmiş aynen yapıyorum.ama mevcut tellere zarar vermemek için birazcık dikkatli yapmakta fayda var.

    Hepa filtre ise kirlendiğinde kırmızı bir led ışığıyla uyarıyor zaten ayrıca bakmama gerek kalmıyor.

    İyon 'u daha öncede konuşmuştuk zannedersem ,YORK'un bu modelinde odanın durumuna göre iyoniser çalışıyor.

    Bu arada geçen gün Fındıkzade de bir medikalcide Filtresiz,uyduruk bir hava temizleme cihazı gördüm ,markasını hatırlamıyorum ama alacak arkadaşlar cihazda mutlaka filtre olmasına dikkat etsin.




  • Cengiz bey bu konudaki değerli bilgi ve araştırma sonuçlarınızı paylaştık teşekkür ederiz. Bugünlerde klima almayı düşünen bir kişi olarak çok yararlandığımı belirteyim.

    Buradan klima alımında da Ozon-ion-anion gibi özelliklerden uzakta durmamız gerektiğini anlıyorum, ancak tavsiye ettiğiniz hema filtreler klimalarda da kullanılıyor mu? Bu konuda görüşlerinizi alabilirmiyiz.

    Syg.
  • Cebor,

    Su anda piyasadaki klima cesitlerini benden iyi bilenler var. Forumun klima tavsiyesi basliklari altinda sorarsaniz yardimci olurlar.

    HEPA filtreler merkezi klima sistemlerine yerlestirilebiliyor, hatta muhakkak yerlestirilmeli, split klimalarda ise olmamasi daha muhtemel.

    Split klimalarin ic unitesinin hava girisine yerlestirilmek uzere satilan 3M marka Filtrette denen kagit benzeri filtreler var bunlar kesilerek her klimaya takilabilir. Ben soracaklar icin pesinen soyliyeyim, bunu istanbul bauhausta gordum baska nerede var bilmiyorum. Ayrica mutfak aspiratorleri icin bir kac kurusa satilan kagit filtreler var bunlarda hic olmazsa kaba tozu filtrelemek icin klimanin ic ve hatta dis unitesinde kullanilabilir.

    Ferit Demirci,

    Cevabiniz icin tesekkurler. Bendeki elektrostatik filtre sokulup sabunlu suyla yikanabiliyordu. Sokebilirseniz temizlik daha kolay olur.

    Hepa filtredeki doluluk isigi buyuk ihtimalle aletin resetten sonra kac saat calistigini sayip diyelim 3000 saat sonra yanan bir isik. Bu ortalama sartlarda bu HEPA filtre 3000 saatte dolar seklinde bir tahmine gore calisan bir sistem. 3000 saatten oncede filtre dolabilir veya ortam temizdir isik yansada filtre daha degistirilmeden kullanilabilir. Bu durumda filtre degistir isigi yerine filtrenin rengini gozle takip etmek daha dogru.

    York taki sistemin HEPA filtrenin giris ve cikis basinclarini olcerek aradaki farktan filtre dolulugunu olcen manometreli sistem oldugunu sanmiyorum. Eger manometreli sistem varsa kirmizi led isiga kesinlikle guvenebilirsiniz. Cok iyi ve kesin bir doluluk olcum yoludur.

    Sizde hangi sistem oldugunu anlamanin en basit yolu yukarida bahsettigim filtre reset dugmesinin varligidir. Eger bu dugme varsa kirmizi isik sadece bir zaman sayiciya bagli demektir ve reset zamani resetliyordur.




  • @ cengizumur
    Verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim.
    Yalnız, aklıma takılan bir şeyi cevaplayabilirseniz çok daha memnun ve müteşekkir olacağım.
    Bir kısmı uzayda geçen Apollo 13 filmini izlediğimde, karbondioksiti süzen bir cihaz görmüştüm!
    Bunun üzerine uzayda her ne kadar yeterli oksijen olsa da ortamdaki karbondioksit ayrılmaz ise yaşamın mümkün olmadığını fark ettim.
    O nedenle bu cihazın gerçek hayatta da var olması gerektiğine inanıyorum.
    Acaba bu teknoloji nedir? Klimalarda kullanılamayacak kadar pahalı mıdır? Yoksa bazı klimalarda bulunan bir özellik midir?
    Biz bir şekilde bu filtreyi ekleyebilir miyiz ya da eklenebilir mi?
  • selamlar, buharlı temizleyiciler hakkında bilgisi olan var mı acaba? Arçelikte böyle bir ürün çıkarmış. Acaba elektirikli süpürgeler yerine tercih edilebilir mi?
    Link şöyle:http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/8905410170.htm?productCode=8905410170&LANGUAGE=tr-TR
  • Ilhami,

    Boyle cihazlar var. Mesela dalgiclarin kullandigi ici kimyasal dolu bir canta gibi olan bir alet var. Tup yerine bunu kullaniyorlar. Nasil calistigini tam bilmiyorum ama bu kimyasalda bir kac saatte tukeniyor. Dalgiclar hava kabarcigi cikmasin istedikleri zaman bunu kullaniyor.

    Bunun disinda enerji ve belkide katalizor kullanarak karbon dioksiti, karbonla oksijene ayiran sistemler olmali. Arastirmadim ama piyasada gormedigimize gore kullanimi ev icin pek pratik ve ekonomik olmamali.
  • @ cengizumur
    Cevap için teşekkür ederim.
    Olayı biraz araştırdım ve güzel bilgiler buldum.
    http://www.hydrocell.fi/en/co2-suodattimet_huonesuodatin.html
    adresinde Finlandiyadaki bir şirketin ev için bir karbon dioksit süzgeci geliştirdiğini gördüm. Fiyatını yazmamışlar! Sanırım yeni geliştirilmiş!
    Pahalı bir ürüne benzemiyor.
    Ayrıca, Hong Kong'da orta okul düzeyindeki bir proje yarışmasında
    http://www.hksspc.gov.hk/ppt/2006/Indoor%20Carbon%20Dioxide%20Filter.pdf
    karbon dioksit süzgeci projesi birinci seçilmiş. Yani, bunu yapmak çok kolay gibi duruyor!
    Kısacası, karbondioksit filtrelerinin yakın bir zamanda klimalara eklendiğini görmemiz içten bile değil.




  • Klima araştırırken şu hava temizleyiciyle (iyon üreteciyle) karşılaştım.

    http://www.nextvisiontrade.com/pdf/EOS.pdf

    Yazdığına göre hiç ozon üretmiyormuş! Farklı bir iyon üretme yöntemi varmış ve bunun ozon üretmediği kanıtlanmış!
    Eğer öyleyse çok hoş bir gelişme.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.