Şimdi Ara

Havacılık tarihini yeniden yazmaya kararlı olan Baykar'ın üretim üssünü gezdik!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bayraktar TB2, AKINCI ve Kızılelma gibi insansız hava araçlarıyla dünyada adından söz ettiren Baykar’ın üretim tesisini gezdik. 4.500 kişinin çalıştığı Baykar Teknoloji, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi ile ilgili tüm detaylar videomuzda.



    Ayrıca Bkz.Baykar, dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması arasına girdi



    200 bin metrekarelik arazi üzerinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezi, üretim, mekanik ve elektronik entegrasyon aşamaları bir arada bulunuyor. Tesiste sosyal olanaklar da düşünülmüş. Dünya devi şirketlerde gördüğümüz gibi çeşitli eğlence ve dinlenme alanları mevcut. Fitness salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, açık ve kapalı spor alanları, cep sineması, hamam, sauna, spa ve çok daha fazlası bu tesiste yer alıyor.



    Tesiste Ukrayna'da adına marş yazılan, başarısı dünya çapında kanıtlanmış, havacılık tarihine geçmiş olan Bayraktar TB2'nin yanı sıra Bayraktar TB3'ün üretim safhalarını ve Bayraktar Kızılelma’nın mock-up'ını yakından gördük. Baykar’ın bu yıl ilk uydusunu fırlatacağı Fergani Uzay şirketi hakkında bilgiler edindik. Ayrıca Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ile ile gündem, tesis ve üretim konuları üzerine konuşma fırsatı bulduk.









  • Anneni babani seçemezsin ama kayinpederini seçebilirsin..

  • şimdi seçim haber, a habere döndü diye kızarlar. ibb'nin resim heykel atölyesini gezeydiniz ya.

  • cocainbar kullanıcısına yanıt
    dimi sana göre tek becerisi damat olmak. güzel kafa.

  • Baykar gurubunu tebrik eder başarılarının devamını dilerim.

  • ahmetkaraci kullanıcısına yanıt

    onunu kim acmis bayraktarin bir arastir bakalim

  • cocainbar kullanıcısına yanıt

    Kim açmışsa Allah bin kere razı olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Havacılık tarihini yeniden yazma" yağ çekmenin de bir duruşu olmalı

  • Damat ve etrafı için vede milliler için asıl sorun ilerde bir başka firmaya yatırım kayınca başlayacak ve aynen şunu diyecekler "bakın bunlar ülkenin gelişmesini istemiyor, her şeyi yıkıyor iptal ediyorlar vs vs" ama bu ortamı kurmak için kendileri de aynı şeyleri yapıyorlar, kısır döngü hiç bitmeyecek..

  • Benim merak ettiğim bu şirket devlete ne kadar vergi veriyor? Veriyor mu yoksa vergi indirimi mi alıyor. Açıklansın da görelim vatanseverliği.

  • "Havacılık tarihini yeniden yazmaya" biraz fazla abartı olmuş sanki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Havacılık tarihini yeniden yazmaya kararlı olan Baykar" - bundan ötesini okumaya gerek yok, zamanınızı boşa harcamayın beyler - dağılalım...

  • cocainbar kullanıcısına yanıt

    Tolga Çevik espirisiydi ama buraya cuk oturmuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu baştan savaş uçağı konusunda her zaman geri kalacağımızı söyleyen Bayraktar mı havacılık tarihini yeniden yazacakmış?


    Selçuk Bayraktar: Evet, bugün itibarıyla o(F35) kapasiteye sahip bir uçak geliştirmemiz belki 15-20 yıl sürecektir. Lakin 15-20 yıl sonra geliştirmiş olacağımız hava aracı da o döneme kadar geliştirilen hava araçlarından bir nesil geride kalabilir. Bunun yerine dünyanın halihazırda gittiği yere, geleceğin oyun değiştirici gücü olacak daha düşük maliyetli, yapay zekayla donatılmış insansız savaş uçaklarına vs..







  • Herkese selamlar, elbette böyle bir video çekerken bazı tepkileri otomatik olarak bekliyorum. En çok da "Havacılık tarihini yeniden yazmaya kararlı" sözüme takılmışlar anlaşılan. Bkz, "yeniden yazıyor" veya "yeniden yazacak" gibi bir cümle değil bu. Bu şirketin bu yöndeki kararlılığını gösteren bir cümle. Bu onların iddiası ve benim de gördüğüm. Bunu neden gördüğümü de videoda detaylandırdım. Havacılık tarihinin en fazla kara hedefi imha etmiş hava aracını üreten ve SİHA konusunda dünyada ilk sıraya yükselen bir şirketin kararlılığından bahsediyorum. Bunu söylemekte bir beis görmüyorum. Bunu can-ı gönülden arzu ettiğimi de gönül rahatlığıyla söylüyorum. TOGG fabrikasının ilk ziyaretlerinden birini yaptığımız 2022'deki videomuzda da, burada da söylediğim gibi, bunlar ülkemizden çıkmış değerler. Amerika'da dünyanın gözünü diktiği Chobani yoğurtlarının sahibi Hamdi Bey de benim için aynı değerde. Birilerinin bunu siyasi amaçlı kullanması başka bir konu, bunun iyisi-kötüsü başka bir konu. Üstelik TB2 ile Baykar zaten efsaneleşmiş bir kurum. Türkiye'de değil, Ukrayna'da adına marş yazılmış bir şirket. Şaka değil bu. F16'lar, F22'ler, bombardıman uçakları şu bu yan yana koyduğunuzda havacılık tarihi boyunca en fazla kara hedefi vurmuş olan bir hava aracından bahsediyoruz! Kim ne derse desin bu TOGG gibi yola bugün çıkmış bir nevi startup değil. Başarısı kanıtlanmış. Selçuk Bayraktar da böyle bir şirketin lideri. Liderine de çalışanlarına da tebrikler. Şimdi şunu da ekleyeyim, bizim Oto Gündem bölümlerimizi izleyenler herhangi bir tarafgirliğimiz olmadığını kolaylıkla tahmin edeceklerdir. Baykar'da eleştirilecek bir şey yok mudur? Mutlak vardır. Umarım o eleştirilecek noktaları da çözerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsun -- 1 Şubat 2024; 15:21:51 >




  • khaos kullanıcısına yanıt
    the new yorker
    The Turkish Drone That Changed the Nature of Warfare
    https://www.newyorker.com/magazine/2022/05/16/the-turkish-drone-that-changed-the-nature-of-warfare


    tr.wikipedia.org
    The New Yorker - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/The_New_Yorker

    Kaldı ki konu başlığında bir iddia olduğu belirtilmiş. Kendinizi küçük görmeye devam etmeye devam edin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.