Şimdi Ara

havayı temizlemek mi tazelemek mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar
    Forumdan aldığım bilgilerle edindiğim bir izlenimi paylaşmak istiyorum,
    odanın havasını temizlemek ayrı tazelemek ayrı şeyler. odanın bayat ve oksijensiz havasını çeşitli yöntemlerle temizlemeye çalışmak bence anlamsız. Gerçek temizlik odanın havasını tazelemek ile olur. Bunun da yolu odanın içerisine hava girişi ve çıkışını daimi bir sirkülasyon ile sağlamaktır. Eğer dışarıdan gelen hava kirli ise filtre ederek içeri girmesini sağlayabiliriz.
    klima doğalgaz, ve elektrikle ısınanlar ısıttıkları odanın havasının tazelenmesine azami önem vermelidir. çünkü bu ısıtma cihazları hava sirkülasyonu yapıp havayı tazelemiyor. Bu yüzden içerideki hava bayatlıyor ve oksijen seviyesi düşüyor bu da baş ağrısı gibi bazı rahatsızlıklar getiriyor diye düşünüyorum. Sobalar ise baca yolu ile hava sirkülasyonu yaptığı için içerinin havasını devamlı tazeliyor.
    ben klima ile ısıttığım odada baca deliğinin ağzına ızgaralı kapak koydum. bu sayede devamlı hava çıkışı oluyor. çıkan havanın yerini de dışarıdan içeri sızan hava alıyor.







  • Bacaya dikkat. Akis disari degilde iceri dogru olursa iyi olmaz.
  • kışın oda ısıtıldığı için ne kadar kontrol ettiysem sirkülasyon yukarı doğru oluyor.
  • Dogrudur. Cogu zaman odadaki sicak hava yukselmek istediginden baca cekis yapar, odadaki havayi disari atar. Ama bu herzaman boyle olmaz. Mesela soba zehirlenmelerinin nasil oldugunu arastirin. Bazen cesitli sebeplerle, lodos gibi, bacadan asagi dogru ters yonde akis olur. Bu akis oyle kuvvetli olabilirki, birakin sizin 30 dereceye kadar isittiginiz havayi, bir soba borusundaki yuzlerce derece sicakliktaki gazlari bile geri itebilir.

    Sizin binada o bacaya soba baglayan kimse yok herhalde, yoksa coktan duman kokusunu alirdiniz.Siz yinede buna guvenmeyin. Bir komsu yarin oburgun oraya birsey baglayabilir.

    Ben bizdeki bacalari boyaciya alciyla kapattirip uzerlerini boyattim, orada olduklarini bile unuttum. Teneke kapaklar sizdiriyor. Damperli yani uzerindeki oynar kanatlar vasitasiyla havayi tek yonde geciren menfezlerde yeterli degil onlarda sizdiriyor.

    Bacayi boyle kullanmaya devam etmek isterseniz hic olmazsa bir karbon monoksit dedektoru kullanin.




  • tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ancak,
    bir bacaya 2 soba bağlanamaz. Bağlanmış olsa aşağıdaki çekmez. Bu sebeple apartmanda herkesin bacası sadece kendisine aittir. her dairenin baca hattı farklıdır. sizin dediğiniz ortak havalandırma bacalarında olur ki bunlar sadece havalandırma amaçlıdır. buralara zaten soba takmak yasaktır. soba takılan normal bacalar ise tamamen müstakildir.
    Bu sebeple yukarıdan soba dumanı gelmesi mümkün değil. gelse gelse arasıra lodostan dolayı normal hava gelir onun da bir sakıncası olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.