Şimdi Ara

Hayat pahalılığına dayanamayan Ukraynalı ve Ruslar Türkiyeyi terk etmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bulunduğum bölgede adamlar TR ye geldiğinde dolar bazında 200 dolar ortalama kira veriyorlardı 3 senede 600 dolara çıktı.Yakıt fiyatları desen 2023 martta bir günde nerdeyse iki katına çıktı. Gıda ürünleri zaten belli...


    Ülkenin daha önce durumunu görüp bota binip ölümüne TR den kaçan suriyeli ve afganlar gibi artık Ukrayna ve Ruslar da Tr yi terk etmeye başladılar.


    Çoğu mülk alanda depremde mülklerin halini görünce ev değil tabut aldıklarını anlamış oldu. Çok sayıda satılık ve kiralık evler olmaya başladı.


    Sanırım tek karı toprağa yatıranlar yaptı onlarda yakında İsrail gibi devletçik kurarlarsa şaşırmam. Zaten şu anda artık satacak toprak kalmayınca üzerinde ev bulunan toprakların yabancıya satılması şartı getirildi. Geldiğimiz noktada yabancıların kaç ev aldığı değilde kaç dönüm topraklar yabancılara satıldı onu açıklarsalar o zaman gerçekleri anlamış oluruz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treyturop -- 24 Mart 2024; 13:45:37 >







  • Sektirip gidebilirler.
    Ukraynalı, rusu, suriyelisi, ıraklısı., afganı, afrikalısı, ingilizi, almanı.

    Ayrımcılık yok.
    Ayrımcılık yapanı yaratıcı sevmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

    aslında ölümüne bota binip gitmeye çalışıyorlar ama birileri izin vermiyor . 3 çocuk yapmadığımız için asıl suç bizde :D

  • Ruslar genelde yazlık bölgelerde oturuyor depremden beri istanbul içinde ev fiyatları ve kiraları sabitken yazlık yerlerde hayvani artışlar oldu. İstanbulda yeni kiracımız geçen seneden ucuza otururken yazlık yerdeki kiramız 8 katına çıktı fahiş bulup çıktık ve anında tutuldu deprem öncesi sahibindende sayfalarca ilan varken boşta 1 tane bile kiralık daire kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darısı surilere  

  • Fethiye'de ve Muğla genelinde yaşayan İngilizler ve İskoçların binlerce kişilik FB gruplarında da benzer konular dönüyor. Gerçi çoğu 30 senedir, 40 senedir burada yaşayan, Muğla'nın bir parçası olmuş kişiler.


    O taraftan da İngiltere'ye geri dönen çok kişi mevcut. Ülkedeki ekonomik durumdan fena şikayetçiler. Oturum izni iptal edilen, yeni oturum alamayan binlercesi var. Son dönemde yaşanan ve habire değiştirilen turizm yasaları da bıktırmış bu insanları.

  • 1 yaprak tuvalet kagidi 5 tl den daha degerli hale gelirse kim ulkede kalmak ister ?

  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

    bu ingilizler akıllı oraların deprem bölgesi olduğunu ve aslında evlerin tabut olduğunu anladılar. Özellikle eski yapıların ederinden çok düşük fiyatla satılıp ingilizlerin kaçtıklarını çok görüyoruz

  • muğlada denize sıfır villa sokakları vardı ingilizlerin oturduğu bölgeye bizi almadılar, bildiğin açık sokağa görevli koymuşlar ingiliz dışı almıyoruz diyolardı zaten israilleşme başlamış. yakında oraya duvar örerler kimlik isterler

  • kabakara61 kullanıcısına yanıt

    Denize sıfır villaların olduğu açık sokakta güvenlik vardı ve '' İngiliz dışı almıyoruz '' deyip seni geri çevirdiler he?


    vay anasını sayın seyirciler.


    Polis kordonu gibi şerit de çekmişler miydi sokağa?  

  • Suri afqan ıraqlı burda rahatken ben Avrupa vatandaşına 6 aylık turist vizesi alamıyorum bir ton şart isteniyor.Masrafı da inanılmaz yüksek.Gitmekte haklılar böyle bir ülkeden.Kira vb fahişlikleri saymıyorum bile.Beyaz ırkların gitmesine sevineceğinize malumların gitmesini isteseniz.Ama yok beyazlar da gitsin burda kapkara araplar olarak takılalım afqan kardeşlerimizle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucre Maricruz S kullanıcısına yanıt

    Aynen yukarıda yazdığım FB gruplarında yapılan paylaşımları okuyunca ben bile inanamıyorum.


    '' Oturum iznim iptal edildi ne yapayım, Rodos'a gidip geri gelsem oturum izni alabilir miyim '' falan diye tavsiye arayan bir sürü İngiliz var. Afganlar, Suriler ellerini kollarını sallayıp ülkeye girerken bunların oturumları iptal ediliyormuş.


    Ülkenin başka yerlerini bilemem ama özellikle Muğla'daki bilhassa Birleşik Krallık vatandaşları bölgeyi terk ederlerse Muğlalılar, özellikle yerel esnaf taş yemeye başlar.

  • Bugün taş yer yarın patates ekmeği öğrenir onu yerler. Yabancılar üzerinden ekonomiyi döndürmek sağlıklı değil, göçmen deposu haline ülkeyi getirip hesapta ekonomiyi düzelteceklerdi daha beter oldu.

  • Ekonomik nedenlerden degil bizim ulkedeki sacma sapan yasalardan dolayi gidiyorlar.Yabancilarin oturumunu yenilemiyorlar ama Suriyeli Afgan dedin mi onlara ikamete gerek yok istedikleri gibi yasarlar calisirlar bakarlar keyfine.Ulan buraya sadece parasini alip gelen sadece ikamet alip oturan yabancilardan ne istiyorsunuz insanlar calisma derdinde degil bir sey degil evini aliyorlar oturuyorlar ulkede biraz insan cesitliligi artiyor etraf canlaniyor bizimkilerde ikametlerini iptal ediyor.

  • yabancı işgalcilerin defolup gitmesi iyidir, darısı suri,arab, afgan,paki işgalcilere !... hepsi defolup gidecek, ya kendi ülkelerine ya da avrupa ya iteleyeceğiz.

  • Aléister Crowley kullanıcısına yanıt

    bunların geldiği rusya ve ukrayna dan oturum falan alamazsın hatta ev/arsa falanda satmazlar ve aldırmazlar.

  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Beterrr olsunlar su veren itfaiyenin hortumunu … Göç idaresine gidiyorsun girişte suriyeli kimlik kontrolcüsü beni içeri almıyor Neler neler her gelene faddah derler artık.Gram umrumda değil artık.Vatandaşlıktan da çıkacağım bu gidişle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

    oturum izni iptal edilmez süresi dolmuştur tabiki şu an yeni oturum izni veremiyorlar çünkü artık ülkedeki kayıtlı yabancı sayısı bile ülke bağımsızlığını kaldıracak seviyeye geldi, adamların zaten asgari ücret 1500 euro emekli maaşı işsizlkik maaşı 1300 euro en az zaten daha fazla gelirse türk halı çadır kuracak karavanda yaşayacak zaten karavan ve çadır kurmakta yasaklandı doğal olarak isterse alsın oturum izni versinler iç savaşta biri hırsız evine girer kellesini kesipte atabilir yani müge anlıda gördük benzer olayları

  • Onların burada kalması bizim gitmemize sebep olur. Ekonomimiz ortada. Bir şekilde nereli olursa olsun göndermemiz lazım. Kendi geleceğimiz için.

  • kabakara61 kullanıcısına yanıt

    haklısınız aynısını bende gördüm kaş kalkan mahallesinde zakkum sokak güneyine giren bir sokak var 3068 ve 3069 parseldeki villaların arasındaki sokak burada araç kapısı yapıp villalar sokağı kapatmış kendilerine dahil etmişler google dan bakarsanız fotoğrafta net açılır kapıda gözüküyor


    Ülke elden çıktı artık kafasına göre takılıyor birileri

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.