Şimdi Ara

Hayatı Yönlendiren Düşünceler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Size hepimizin bildiği bir gerçekten bahsedeyim.Sınavı kazanmak, yalnızca ders çalışarak gerçekleşen bir sonuç değildir.İki haftadır yılmadan, uygun bir şekilde sınırlarınızı zorluyor olabilirsiniz.Ancak önemli olan sürekli sınırlarınızı zorlayabilmenizdir.Hayalimize ulaşmak için her gün kendimizi motive etmeliyiz.Biz insanlar yapay zeka ile çalışan robotlar değiliz.Kendimizi bilişsel anlamda geliştirirken, ruhsal anlam da da mesafe almalıyız.
    İnsanın kendini nasıl motive edebileceğinden bahsetmek istiyorum.


    Aristotle: "Başarımızın ÷95'ini alışkanlıklarımız belirler" demiştir.O kadar haklı ki...İnanın ben de bunu son altı aydır öğrenmiş bulunmaktayım.Dikkat edin "öğrendim" dedim.Çünkü bunu çocukluğumdan beri biliyor, uygulamaya gelince "tırt"lıyordum.Bilmeniz yeterli değil.Uygulamıyorsanız, bilmiyorsunuz demektir.Yeni alışkanlıklar edinilmez.Eski alışkanlıklar ile yeni alışkanlıklar yer değiştirir.Alışkanlıği edinmenin en kolay yolu nedir?Elbette cevabım TEKRARLAMAK.Yılmadan, yolunuza devam edin bakın neler oluyor.


    İkinci olarak "istemek" çok önemli.Hayal gücünüzü kullanın ve geleceğinizi tasarlayın.Hayattan öğrendiğim en manidar sözlerden biri: "Geçmişinizde ya da anda yaşamak yeterli değildir.Başarılı insanlar 'an'ı drğerlendirerek geleceğini tasarlarlar."
    "İstemek okyanus gibidir.Koca okyanusa bir fincan bardağıyla gidiyorsanız bari fincan bardağınızı bir kovayla değiştirmeyi isteyin." Arkadaşlar inanın bana istemek mıknatısınız olur ve sizi hedefleriniz doğrultusunda çeker.Bir insanın başaramayacağı hiç bir şey yoktur.O kutsal güç hepimizin ruhunda mevcuttur.


    Üçüncüsü, her zaman kendinize inanın.Kendinize güvenin.Kendinizi sevin.Kebdinizi değiştirmeye çalışmayın.Siz olduğunuz şekilde güzelsiniz.Ne olursa olsun, "ben yapamam ki, ben başaramam, o yaptı çünkü ailesi cahil değil, o yaptı çünkü çok zeki..."Bunu asla ve asla sizden duymak istemiyorum.Siz bundan daha fazlasına layıksınız.


    Dördüncüsü, vizyon sahibi olun.Sabah kalktığınızda bor not defteri çıkarıp buün şu konudan şu kadar test çözeceğim şu konunun inine gireceğim deyin ve yazın.Sonra önem sırasına göre uygulamaya geçin.Tamamladıklarınızı çizin ve bu şekilde özgüven kazanın.Demekki bende yapabiliyormuşum, demekki istersem bende irademi kontrol altına alıp 10 saat ders çalışabiliyormuşum.Evet yapabilirsin.kendine inan.Özelsin ve iyi yaşamayı hakkediyorsun."Kolayı tercih edersen hayatın zorlaşır, zoru tercih edersen hayatın kolaylaşır"Forumdaki arkadaşlarımdan bu tür motivasyonel manidar cümleleri beyinlerine kazımalarını istiyorum.


    Siz de her gün kendinize tekrar ettiğiniz motivasyonel cümleleri yazabilirsiniz.

    Aklıma geldikçe yazıma devam edeceğim bugünlük yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Descard19 -- 2 Kasım 2016; 19:16:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Adamsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Statü için, para için her ne olursa olsun sizi mutlu edecek seyler için çalisin arkadaslar. Bir insanin kendini yetersiz hissetmesi, özellikle çocuklarina karsi ya da kendi kendine. Kafayi yersin birader, yersiniz. Millet deli gibi antidepresan kullaniyor ama
    kaç kisi mutlu. Sorunun kaynagi zamaninda yapabilecegi seyleri yapmamak. Bir kizdan hoslanip söyleyememek ya da kendini gelistirebilecekken gelistirmemek. Biz insanlar olarak her zaman daha iyisini istemeye programliyiz ne zaman daha iyisini yapmayi birakirsin, çuvallarsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1st rainbow letters -- 2 Kasım 2016; 19:18:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1st rainbow letters 1 kullanıcısına yanıt
    Bütün insanların bilişsel düşüncelerinde öğrenme isteği ve başarılı olma arzusu vardır.Ancak bizler zorunluluklarımızı görüp, fırsatlarımıza kör oluruz.Ömür boyu özgüven eksikliği dediğimiz insanı intihara kadar götüren illete bulaşırız.Ciğeri beş para etmeyen ama başarılı olan insanların çiğ alaylarına konu oluruz.Bunları hak etmiyoruz.Şimdi bunun için kendinize: Sonucu ne olursa OLSUN ben bunu başaracağım.Ne kadar uzun sürerse sürsün bir gün BAŞARACAĞİM.Bana yapamassın diyenlere inat Bâşaracağım.Evet! Başarabilirim.Benim içimde özel bir şeyler var.Bütün başarısız insanlar, başarılı olamayacağına inanmışlardır.Ben bu tuzağa düşmeyeceğim.Sonuna kadar gideceğim!!Başari kucuk adimlarla meydana gelir ve ben o kucuk adimi atmak icin olmeye bile raziyim!!Ezikliklik bana layık değil, Layığıma yaklaşıyorum...Hissediyorum başaracağım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.