Şimdi Ara

Hayatıma yeni bir başlangıç yapmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;
    İzmirde çelik jant üreten bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum.29 yaşındayım.Malesef fabrikamız, kademeli olarak işçi çıkartmaya başladı.
    Bu sebeblerden dolayı kendime ait 4 dönüm tarım arazimi sera yaparak geçimimi sağlamak istiyorum. Yerimiz izmir kemalpaşada.
    Yerimiz çok verimli içinde artijenli su,elektirik, evi olan merkeze çok yakın güzel bir yer.Şuan kirada. Arazinin yan komşusu sera olarak kullanıyor.
    bu sene 5 yıllık antlaşmamız bitecek.Komşularımızı tümü aynı yıl içinde salatalık ve marul yada gül ekmektedir.
    Size sormak istediğim. 3.5 dönüm araziyi komple topraklı sera olarak ekim yapsam, ( salatalık dometes biber ) bir de 2 adet süt ineği alsam
    AİLEMİN GEÇİMİNİ SAĞLIYABİLİRMİYİM.
    Siteye çok fazla okudum vs. topraksız tarım tavsiye ediliyor. Bu benim aklımda olan bir şey ama şuan için topraklı üretim yapmak istiyorum.
    Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

    trakkulup.net







  • yasin_erdogan Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Tarımcılık hiç yapmadığım ama hep ilgi ve isteğimi çeken bir meslek. Vereceğiniz karar hayırlı olsun. Konuyu ilgiyle takip edeceğim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip :)
  • tarımda para kalmadı hocam, olsa köylü 4 eliyle hayvancılığa sarılmaz.bilmem kaç dönüm fındık tarlalarımız var, 3 ton fındık çıksa ki bu fındığı bile toplamak çok zor, fiyatlar ortada işte.10-11tlden fındık gidiyor.3 ton fındık çıkaran çiftçi de hiç de hafife alınacak çiftçi değil.en değerli tarım ürününden gelen para bu, masraflarını zahmetini içinden tamamen çıkarıyorum.
    4 dönüm arazi az değil ama birden buraya domates salatalık ekmek, hadi diyelim çilek ekmek, toplayıp satmak birden bire getiri kazandıracak işler değil.zira tarım da dışarıdan göründüğü gibi hiç kolay değil.
    eğer sermayeniz varsa biraz da devletten destek alarak büyükbaş hayvancılık yapmayı düşünebilirsiniz.tabii ki masrafını, zahmetini oturup baştan konuşmak lazım.sevgiler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.