Şimdi Ara

Hayatımın DönÜM Noktası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, uzun süredir düşündüğüm ama hala bir sonuca varamadım bir konu hakkında görüşlerinizi almak istedim.

    17 yaşında 11. sınıf öğrencisiyim. Sosyal medya ile ilgili ve YouTube'da kendi çapında kamera şakaları çeken de bir gencim. Malum YGS'nin geçmesiyle önümüzdeki YGS adayları biz olduk. Ama benim için sıkıntı şu ki 2 sınav için saatlerimizi, günlerimizi, haftalarımızı harcamak mantıklı gelmiyor bana. Üniversite tabiiki gerekli fakat bu kadar çok çalışmak yerine o vakti sevdiğim işe harcamak ve elimden geldiğince de güzel bir yeri tutturmak istiyorum. En iyi yerden mezun olmak yerine makul bir yerden mezun olup sevdiğim bu sosyal mecralarda hatrı sayılır yerlere gelmek hedefim. YouTube'da büyümeye başlayarak kitlemi yaymam çok çok zor değil diye düşünüyorum. En azından sevdiğim şeyi yapmayı denemiş olacağım. Pür dikkat ders çalışamayacağımı ve sorumsuz bir insan olduğumu göz önüne alınca ders çalışmaya çalışırken bunların kafama girmesi yerine bu işi büyütmeyi denemek(olur olmaz bilmiyorum) istiyorum. 1 sene, 1.5 senelik süreçte de eğer başaramamış olursam zaten denemiş ve yapamamış olacağım, bu sefer çok gerekli olan üniversite için de önümde bir pürüz kalmayacak ve kendimi konsantre edebilirim diye düşünüyorum(inşallah gerek kalmaz da istediğim yerlere gelirim buralarda). Sosyal medyadan 18 20 22 yaşlarında onlarca milyar kazanan fenomenler varken neden ben de onların arasına katılamayayım diye düşünüyorum doğrusu. Çok zor olmadığı ama istikrar istediği düşüncesindeyim. Uzun süredir düşünmeme rağmen bir sonuca varamadım ve son çare sizlerin düşüncelerini almak istedim. Eğer olur da sosyal mecralarda istediğim yere gelemezsem kağıt üzerinde kaybettiğim o 1 senenin aslında bana kazanç olabileceğini çünkü istediğim şeyi denediğimi görmüş olacağım diye düşünüyorum. Uzatmadan sizlere bırakayım; sizce ne yapmalıyım? Hayatımda nasıl bir yol izlemeliyim? Bu düşüncelerin çocukça olmadığını ve kendimi YouTube vb. platformlara adarsam başarılı olacağıma inandığımı düşünerek yazarsanız mutlu olurum, şimdiden teşekkür ediyorum.







  • Düşününce Ygs'ye çalışsan en fazla 1 yıl kaybedersin ve üniversiteyle sevdiğin işi beraber götürürsün. En fazla 1 yılın gitmiş olur ama bence bu yol daha mantıklı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gec kalmissin, 2 yil onceden baslamak gerek ygsye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakar niye bakmasın kullanıcısına yanıt
    Ama o 1 senede çok iyi yerlere de gelebilirim, bu bir risk.
  • Hiçbir şey için geç değil, şuan YGS'de 0 olmama rağmen şuan başlasam çok iyi bir dereceye gelebileceğime inanıyorum, ama maalesef o g.t yok bende :/
  • Çalışmamak için bahane bulan öğrenci

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • penoksal P kullanıcısına yanıt
    Bahane diyip geçilecek kadar basit bir konu değil bu, hele ki bu işten ayda onlarca milyar kazanan insanlar varken. Birdaha düşün derim, teşekkürler.
  • İlerde pişman olacağını hiç düşünmüyor musun ? Sınav hazırlığına şimdiden başlayıp kasmadan çalışırsan hayatından hiçbir şeyi çıkarmana gerek kalmaz, sadece biraz daha azaltırsın, iyi üniversite için de değer bu. Bence sınav senin gözünde büyümüş bahane arıyorsun, merak etme içine girice hallediyosun. Bu arada ygs değil lys için kas, ygs için sadece deneme çözsen bile yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başaramama korkusundan böyle şeyler yapıp geleceğini harcama yıl kaybetmek bile saçma böyle bir düşünce için.YouTube da arada listening olsun diye açıp izlediğim 3-5 milyon aboneli heriflere bile q&a tarzı videolarında 40 yaşında ne yapıcaksın gibi sorular geliyorken sen bunun üzerine ki bir hayat kurabileceğine inanıyor musun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş iş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkovicl0

    Bahane diyip geçilecek kadar basit bir konu değil bu, hele ki bu işten ayda onlarca milyar kazanan insanlar varken. Birdaha düşün derim, teşekkürler.

    Senin yaptığın elinde per varken rest çekmektir. Okulunu okuduktan sonra istediğin kadar şansını deneyebilirsin ancak belli bir süre sonra sınava hazırlanmak şu ankinden çok daha zor gelicek. Ayrıca o milyarlar kazanan adamları çoğu yollarca hata yaparak bu seviyeye geliyor.
  • Başaramama korkum yok fakat bu alanlar beni daha çok cezbediyor. Hem geleceği var hem de eğlenceli. Bu arada benim tek amacım YouTube'a video atıp hayatımı bunla gecirmek falan değil. Ben YouTube'u bir araç olarak kullanarak yürümek istiyorum. Daha sonra da bununla ilgili bir yeri bitirebilirim. Kısacası ben medya ile ilgilenmek istiyorum ve bence en çok geleceği olan mesleklerden birisi. Cezmikalorifer, cagritaner gibi isimleri bilirsiniz. 1 günlük reklam için 2 3 bin TL para alan insanlar bunlar. Bu insanlar neden buralara gelmiş çünkü ilklerden biriler ve istikrarlılar. Ben de güzel bir fikir bulduktan sonra yolumun açık olacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkovicl0 -- 16 Mart 2016; 11:58:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • penoksal P kullanıcısına yanıt
    Ben zaten pek ders çalışabilen, düzenli biri değilim. Hal böyleyken ve bir de ders çalışırken aklımda bunların olacağını düşünürsem kendimi tam anlamıyla derse verebileceğimi zannetmiyorum. Ki söyle bir şey var, çok çok çalışmadan da (hiç değil az çalışarak) fena olmayan bir yeri kazanacağıma inanıyorum. Bu yüzden istiyorum zaten biraz da. Kafam çok karışık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemelisin. Bir şey kaybetmezsin dediğin gibi 2 sene bile kaybetsen ne fark eder ? 2 sene daha geç bitirsen üni'yi ne olur ? Ben olsaydım denerdim.
  • Benim bir kriterim var, ruhsal sağlık ders notlarından her zaman daha önemlidir, ta ki ders notları da ruhsal sağlığı etkileyene kadar. Bu açıdan düşününce, şu an doğru yoldasın. Dersi herkes çalışıyor, yapan var yapamayan var orası ayrı. Böyle farklı türlü işlere girmek her zaman daha kazançlı olur kişi için. Hem belki hem bunlarla uğraşırken iletişim fakültesi de kazanır, bu hobini/işini hem de okuldan aldığın eğitimle harmanlarsın, çokta zor değil bir iletişim fakültesi kazanmak. Bu yolda devam
  • Cihathalitt kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A.S.L.A.N kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, sözlerime tercüman oldun. Ama farklı bir de sıkıntım var, aileme bunları paylaştığımda benden yapmak istediklerimi kanıtlamamı istediler. Eger onları ikna edebilirsem hiçbir engel kalmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.