Şimdi Ara

Hayvanlaştırma süreci başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1994 Yılında 52 ülkeyle birlikte Tansu Çillerin kabul ettiği GATS anlaşması ile çocuklarımıza nasıl eğitim verileceği, hangi içeriklerin hangi şartlarla verileceği tamamen uluslararası yabancı sermaye şirketleri tarafından belirlenecek. Bu anlaşma da 2004 yılında da genelge olarak okullara gönderilmiş.
    -İlkokul 3 yıla, lise 2 yıla inecek.
    -Ortak ders omayacak, seçmeli ders olacak.
    -Dersi seçilmeyen öğretmen, üniversite hocası hemen kapı dışarı edilecek.
    -Müzik dersi kaldırılacak, birlikte şarkı söyleme, istiklal marşı olmayacak.

    Üniversitede biyoloji dersinin müfredatı bile lise müfredatından yapılacak.

    1980'den sonra ilkokul kitapları 5 yıl kullanılıp atılmaya başlandı. Bu kanunla kitaplar her yıl kullanılıp atılacak. Stokları eritecekler, paraları kazanacaklar.
    Bazı okularda da CD ile eğitime geçilmiş.
    Cd ile eğitimde, dinleme ile eğitimde de yapılacakmış. Çizgi film karakteri seslendirmesi yapanlar, seslendirme çalışmalarını çocuklara anlatacak. Microsoft işletim sistemini bir değiştirirse bu CDler okunamaz hale gelir. Aileler bu CD içeriklerini normalde kontrol etmesi çok zor iken, sistem değişikliğiyle tamamen kontrol edemez hale gelecek.

    Birlikte müzik dinlemeyen, şarkı söylemeyen, aynı dersleri almayan insanlar ortak fikir üretemez, bir düşünce üzerinde anlaşamaz. Bu da kabile topluluğunu meydana getirir. Müzik dinlemeyen insan beyin açlığını gideremez. Yeni ders kitaplarında 5.sınıfın konusu 2.sınıfta, 2. sınıf konusu 5.sınıfta verilerek, mavi beyaz gibi soğuk renkler kullanılarak öğrencinin anlama kabiliyeti iyice sıfırlanıyor.

    Allahtan bu kanun Danıştay'dan geri dönmüş. Fakat ana babaların 60 gün içinde Danıştay'a bu kanunun çıkmaması için hayır diyerek başvurması gerekiyormuş. Referandumdan sonra, küresel sermayenin çirkin emellerinin frenleyicisi Danıştay'ın yapısı değiştirilirse başımıza gelecekleri düşünmek bile istemiyorum. Bu bilgileri bu konularla ilgili kitap yazan yazar Mahiye Morgül'ün katıldığı bir tv programından bugün edindim.

    Bu bilgileri edinince, niçin bir gecede Talim ve Terbiye Kurulu'nun 150 üyesinin başka yerlere atıldığını iyice anladım.

    Yapılacak işler

    1.Ana babalar, derhal bu kanunun çıkmaması için Danıştay'a başvursun.
    2.GATS anlaşmasını, içeriğini, sonuçlarını herkese anlatalım.
    3.Özellikle 1980 öncesi ilkokul, ortaokul, lise ders kitaplarını hazine gibi saklayalım.







  • Böyle bir şeyin olabileceğine inanabiliyor musun şu an? Lise 2 yıla inecekmiş. 3 yıldan 4 yıla çıktı daha yeni. Ayrıca 80 öncesi kitapları saklamak da neyin nesi? Hangi çağda yaşıyoruz? O bilgilerin güncellenmesi lazım. Yeni eğitim materyallerinin elbette görsel ve işitsel olması lazım çünkü çoklu zeka teorisine göre her öğrencinin anlama kapasitesi ve yolu farklıdır. Yakında MEB bütün 6.sınıf öğrencilerine netbook dağıtacak. Kusura bakma saçma sapan bir iddia gibi geldi bana.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.