Şimdi Ara

Hazır Kit Sıvı Soğutma aparatında ısı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Cooler Master Seidon 240m Sıvı soğutma kiti ile ilgili ısı problemi yaşamaya başladım. Yaklaşık 1 yıl oldu ürünü alalı ve kullanalı. Dün farkettim ki işlemci ısısı yüksük şekilde iken bile %75-%80 civarı takılıyor. Bulguları ve sorunu çözmek adına denediğim şeyleri aşağıda maddeleyeyim;

    --BULGULAR--

    * Ürünün fotoğraflarından görebileceğiniz gibi 2 adet Fanı var radyatörün. İlginç bir şekilde ilk fan acaip hızlı dönüyor. Diğerinin neredeyse 2-3 katı hızında.
    * Borulardan bir tanesi (sanırım ısınan suyu radyatöre götüren olsa gerek) inanılmaz sıcak durumda. Keza aynı şekilde işlemciye yapışık olan blok da çok ısınıyor.
    * İşlemci hızı yüksük %75-%80 civarı. Yüklemeye korkuyorum :)

    --DENEMELER--

    * Radyatör ve fanları söktüm temizledim.
    * Bios virüsü olabilir mi acaba diye, kasayı kapattım bios pilini çıkardım ve 10 dakika bekledim, statik elektriği komple boşalttım. Ardından Bios'u Default ayarlara çektim.
    * Herhangi başka bir virüs olmasına karşılık Fdisk yaptım, format attım yeni Windows yükledim.

    Not 1: Overclok hiç yapılmadı.
    Not 2: Termal Macun yenilemesi henüz yapamadım olmadığı için. Yarın akşam onu da deneyeceğim. Termal macun ile eskisi gibi yüksük %40 lara gelmem pek mümkün olmaz diye düşünüyorum ama denemekte yarar var.

    Sıvı soğutma olayını tam bilmiyorum daha önce hiç kullanmadım. Kullanan veya bilgili arkadaşlar varsa fikirlerini bekliyorum.

    Teşekkürler.







  • Konu hakkında bilgisi olan birileri yok mu? Ya da fikir verebilecek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrymae -- 13 Mart 2014; 14:32:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lacrymae

    Konu hakkında bilgisi olan birileri yok mu? Ya da fikir verebilecek?

    Selam
    Bilgi verebilirim elbette..

    1. Anakarttaki CPU-FAN yazan yerdeki kabloyu kontrol edin.. Belki yerinden çıkmıştır. Pompanın çalışması için buradan gelen elektriğie ihtiyacı vardır..
    2. Soğutucunun pompası çalışıyor mu?, onu kontrol edin..
    3. Pompa motoru bozuksa garantiye gönderin..

    Not: Pompa bozuksa, her ne kadar macun da değiştirseniz, fayda etmeyecektir. Pompa devridaim yapmadığı sürece ısı düşmeyecektir. Tıpkı araçlardaki radyatör devridaim işlemi gibidir bu soğutucular..
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • Selam Bay_KG,

    Öncelikle teşekkür ederim bilgiler için. Az önce macun değişimi yaptım ama dediğiniz gibi değişen birşey olmadı. Sanırım pompada arıza var su devirdaim olmuyor. Fakat bahsi geçen ürün hazır kit olduğu için ekstra bir pompa aparatı göremiyorum kasanın içinde. Pompanın çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol edebilirim sizce?

    Ayrıca bir software yardımı ile pompanın püskürtme yoğunluğu falan ayarlanabilir mi acaba diye düşündüm ama herhangi bir yazılım bulamadım ürün ile ilgili.

    Bir de kasa 11 aydır yerinde sabit duruyor. Hani herhangi bir darbe veya sarsılma da geçirmedi. Bu tip donanımlar durup dururken böyle arıza çıkartır mı?

    Edit:
    Ha bir de şimdi biz bu kasayı açtık ve işlemcinin termal macununu yeniledik. Kasa ve tüm parçalar hala garanti kapsamında aslında. Yarın garantiye götürmeyi planlıyorum. Garanti kapsamında çıkmış olabilir mi müdahale ettiğimiz için? Ya da anlaşılır mı acaba müdahale edildiği söylemesek mi ne yapsak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrymae -- 13 Mart 2014; 20:07:53 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.