Şimdi Ara

hd 6990 çift Gpu sorunu ? ACil yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    After burner programı ile denedim ordada sadece 1 adet gpu gösteriyordu ben şimdi win 7 ile deniycem bu şekil çözüm olacak gibi duruyor herkez onu söylüyor bakalım şuan win 8 yüklü bir ara yüklerim buradan yazarım olup olmadığı ile alakalı bu arada sizede teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkür ederim...
  • probody08 kullanıcısına yanıt
    Değerler iyimiş.
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    hocam kart pert çıktı 4-5 oyunda denedim pertinyo :))

    Sapphire Radeon HD 5970 4GB Toxic 3 fanlı 32cm , 8 yıllık kart :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: probody08

    hocam kart pert çıktı 4-5 oyunda denedim pertinyo :))

    Sapphire Radeon HD 5970 4GB Toxic 3 fanlı 32cm , 8 yıllık kart :))


    Neden perte çıktı? Eski olması yanıltmasın, canavardır kendisi.
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    hd 6990 çift Gpu sorunu ? ACil yardım
  • probody08 kullanıcısına yanıt
    Son bir göz kırpmış, şu an durumu nedir canavarın, hiç mi umut yok?
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    Diğer oyunlardada aynı mefta :))
  • probody08 kullanıcısına yanıt
    Onarılabilir aslında, hafif dokunuşlar yaparsan düzelme şansı var. :)
  • 6970, Directx 9 eserlerde 16x AF ile yüksek performans almak istediğinde işine yarar ya da yeni postproses efektleri - yeni filtreleri - kullanmak istediğinde işine yarar. İki TAA, 2x MSAA, bir de SMAA açmış olsan 'SMAA 4x' açılmış oluyormuş. Bu kartın çok rahatlıkla başa çıkabileceği değerler bunlar. Kartta en bol olan şey gölge hesaplayıcılar, hatta edge-detect de gölgeleyicilerde iş yaptığı için etkiyi bir kat daha arttırabilmek mümkün. AF örneklem ile birleştirebilme imkanın, daha düşük kartlardaki TMU birimlerinin performans kaybı ciddi olacağı için 6970-6990 gibi kartlara ayrılmış bir seçenek kalıyor.
    Directx 10-11 maalesef tam olarak aradığın özelliklerde değil. Onlar bu Directx 12 sürecine giden adımlar. Kart ise roplarına tam bağımsız yeteneklerde kendini gösterebilir, crossfire sürücüleri bir tek böyle kesin çalışır.
    İki kart olması ayrıca 16x AA'yı da açıyor. 16x SSAA nasıl olur görmek isterdim ama 16x AF'nin iyi netice vereceğinden emin değilim; ona biraz dengeleme gerekiyor. 8xSSAA, 4xAF'nin arazlarını gideriyor, teoride 16x SSAA'da 8xAF'yi düzeltir ama kendim denemedim. Tabii, bunlar yine dediğim gibi kartın güçlü yanlarından değil; 32+32 rop 6870x2'de de var. 6990 gibi güçlü kartların kullanım alanı SMAA filtresi, edge-detect akıllı rop filtresi ve AF etrafında yapılabilecekler. Bu ayarların kendi kendini ayarlamayacağından ötürü biraz uğraşmanı gerektirebilir.
    Biraz eski eserlerin kartın roplarıyla yapabileceklerine açık olması üzücü ancak genel gidiş bu yönde. En kral roplara da sahip olsan CSAA'sı olmayan Nvidia kartları da kucaklıyor eserler. Daha bir tane doğal CSAA/EQAA destekleyen eser yok çünkü sürücüden desteklenmesi gerekiyor.




  • hd 6990 çift Gpu sorunu ? ACil yardımhd 6990 çift Gpu sorunu ? ACil yardım

    Selam arkadaşlar ben bu bus interface de ki x16 x x4 nasıl yukardaki gibi x16 x 16 yapabilirim yardımcı olurmusunuz ?




  • O kuzey köprüsü hızı ile alakalı. Otomatik olunca kendisi yüke orantılı hattı canlı tutuyor. 2000 seçersen 16xv2.0 hızına oluyor yanlışım yoksa(8000MB/s).
  • 4x yazanıo 16 x nerden yapabilirim biliyormusunuz acaba ?
  • ayku7 kullanıcısına yanıt
    Biostan, NB çarpanını 20 yapacaksınız ama gerek yok. Asıl nasıl çalışıyor o önemli: GPU-Z'de sensörler çalışıyor mu? Vrm sıcaklık ölçümü alınıyor mu?
  • Arkadaşlar acaba çift gpu luk kart ta tek gpu çalışmassa diyeri sorunsuz olsa o kart görüntü verirmi ? ya şimdi bu durumun yazılımsal mı yoksa gpu sorunlumu öğrenmek için sormak istedim ?
  • ayku7 kullanıcısına yanıt
    Crossfire profilleri denen eklentileri yüklemeniz gerekebilir eğer varsa.
  • Hocam o eklentiyi nerden bulabilirim link atarmısınız win 8.1 64 bit kullanıyorum ?
  • senin o yaşadığın olay normal bendede aynı kart var cf modunda çalıştığı için zaten 2048 mb 256 x 2 şeklinde çalışıyor zaten orda sol en aşağıda hd 6900 series yazan menüye tıkladığında 2 tane seçenek çıkıyor oyunlarda çoğunlukla tek gpu performansı veriyor uçak motoru gibi ses yapıp deli gibi ısınıyor 760 ı verip almak çok büyük hata umarım bir an önce bu karttan kurtulursun.
  • prototype91 kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç bir yerde belirti yok he 2. gpu bozuk olsa hiç görüntü vermez 1. çalışsa dahi görüntü alıyorum ama 2. gpu çalıştıramıyorum yani yazılımsa gibi ama çözemiyorum bana 2. gpu çalıştığını nerden görebilirim bunda yardım edin sağ altta yok cf seçeneği yok aygıt yöneticisinde yok
  • Arkadaşlar gpu da zaten sıkıntı yokmuş ben anlamadığım için öyle düşündüm oyunlarda tek gpu çalışıyormuş normalda render de falan 2. gpu çalışıyor vay arakdaş ne kıl iş yapmışlar ya bende yırtınıyorum neden 2. gpu çalışmıyor diye 2 gpu destekleyen oyunlarda açılıyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.